nakon uvodnog posta, sjetila sam se jedne svoje zgode iz djetinjstva. nema veze s invalidnosti, izgledati će vam možda neprimjenjiva, al tako je bilo kako je bilo, šta sad :D
dakle, bili smo na skijanju, veliko društvo, djeca i roditelji. moja mama nije skijala. i sjećam se kako me je bilo sram da mi mama ne skija. pred drugom djecom. čiji su roditelji skijali. nemam pojma, ne sjećam se više što mi je bilo onda u glavi (ništa pretpostavljam

), sad izgleda totalno suludo i glupo, al bilo me baš sram mame. ovi su mi bili fora, a moja mama nekako jadna i bezveze.
i kad je moja mama to u jednom trenu skužila (neko iz društva me nešto pitao, ja sam počela nešto petljati), dobila sam takvu peradu, na licu mjesta, još se sjećam tog pogleda punog prijezira... istog trena me postalo sram same sebe, a ne mame. mame se svoje sramiti, mulice jedna bezobrazna...blablabla.
tako da, hoću reći, tko zna što u nekom trenu djeci može pasti na pamet. rastu, formiraju se kao ličnosti, pogriješe na tom putu. zato imaju nas formirane da ih ispravimo.
ovu uvodnu priču nisam čitala, al glupa je do bola - cijeli život da mama trpi kako ju sin vrijeđa i odriče je se, daj molim te. meni bi to napravio jednom i nikad više.
treba to u startu srezati, ako se ikad i pojavi. i, naravno, ne doživljavati osobno. o tom događaju danas priča ide - te godine, kad smo išli na to skijanje, tata mi je umro, mama ostala sama s nas dvije, kaže moja mama ja skupim zadnju lovu da se malo maknemo, da budemo zajedno, da se veselimo, da nama priušti i školu skijanja i planine i snijeg i sve, i onda carica cvijeta bježi od mame da ne bi neko skužio da ja šetam, a ne skijam, hebem li joj sunce
jer, kako kaže rossa, djeca mogu uvijek naći nešto za zadirkivanje. evo, kladim se da vam nikad na pamet ne bi palo da se u to ubraja i znanje skijanja