Nije problem zatrudnjeti dok imaš povišenu temp ( osim ako je jako visoka pa si sva krepana i nije ti do hopa-cupa). Tu još temp ne može stvarati probleme. Povišena temperatura je problem nakon implatacije, tj kojih 2-4 tj nakon začeća, kada se plod implatira i kreće razvoj. U to doba duže povišene tjelesne temperature ( nekoliko dana, jedan ili dva dana ne igraju presudnu ulogu) ili neki način neprirodnog podizanja temp poput sauna, parnih kupelji, solarija i sličnoga, mogu uzrokovati nepotpuno sraštanje neuralne cijevi i dovesti do tzv. Spine bifide u lakšem ili kompliciranijem obliku. U svakom slučaju kod planiranja trudnoće ionako je poželjno svakodnevno uzimanje folne kiseline, koja je tu radi prevencije ( ne može 100 % ukloniti rizik spine, ali ipak kažu da djeluje), bar 1 mj prije planirane trudnoće i tokom prvog tromjesečja.Jel netko mozda zna nesto o zatrudnjivanju za vrijeme povisene tjelesne temperature (detaljnije u postu prije)? Doma sam na bolovanju pa sam malo dosadna :zubo:
Dkle zaključak je da navališ na TM-a ukoliko si u stanju i držiš fige da se nešto i dogodi. Moja zadnja T je rezultat samo dva odnosa u tom ciklusu, u kojima smo se posebno čuvali zbog fizikalne terapije strujom i lampom, te trojne terapije zbog Helicobacteia. I onda na kraju se eto dogodi, sa malenom nije bilo nikakvih problema, ja sam imala višak plodne vode tokom T, sumnju na gestacijski dijabetes kojega su nakon 3 mj gladovanja odbacili ( a ja htjela nekoga zatući jer sam zbilja pazila što jedem), i jedan prošireni pijelon kod male koji se u 3 mj nakon poroda unormalio, ali ništa nije povezano navedenim u mj. začeća.

Odgovori s citatom