-
[QUOTE=carmina burana;2434759]Pozdrav svima! Izgleda ne mogu bez vas 
Imam problemčić.... Napravila sam KKS, koja je super, osim povišenog MCV. Ja ne bih bila ja, da nisam odmah išla guglati i skužila da se može raditi o manjku B12. E onda sam guglala gdje se može provjeriti vitaminsko-mineralni status, pronašla baš danas u mojoj ljekarni i testiranje pokazalo manjak upravo B12 i folne (a pijem je s 2 manja prekida već 7 mjeseci!!!). Preporučen mi je Folacin, a on se može dobiti jedino na recept, koji moj gin ne želi napisati jer po njemu to nije potrebno, kakti vrijednosti su granične
Ne želim mijenjati gina jer je samo zamjena, nakon odlaska moje u mirovinu, a do povratka neke druge dr s porodiljnog. I sad ne znam kaj napraviti? Može li to napisati i dr primarne ili postoji način kupiti bez rp?
Ne bih riskirala sljedeću T s ovim saznanjem! (a radili smo
)
svim trudilicam, odbrojavalicama i našim trudničicama![/QUOTE
Pozdrav,ako imaš manjak B12,najbolje su inekcije b12 vitamina minimalno jedna ampula od 500,sa tabletama ćeš jako teško podići vrijednost na normalu,govorim ti iz iskustva jer ja primam inekcije(2ampule) svaki mjesec,zato jer imam gastric bypass,odnosno želučanu premosnicu i moram preventive radi primati b12 svaki mjesec,manjka nemam u organizmu,ali recimo osjetim kad mi prođe mjesec dana od zadnje pikice da se počnem osjećati jako umorno i bez snage.
Tako da znam sve o tome,jer sam naravno htjela izbjeći pikanje,pa su mi doktori rekli da je to najbolje,a pogotovo kad je manjak u organizmu da je gotovo nemoguće podići b12 tabletama,jedino inekcijama.Vitami kad se primaju u inekcijama,naravno u guzu,heeee,malo peku,nije strašno....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma