Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: help !! leukemija ?!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno help !! leukemija ?!

ostala šokirana i cijeli dan plačem jer sam saznala da mi mama ima neku vrstu leukemije navodno neki blagi oblik ,nisam nista zapamtila od muke i tuge neka kronična nešto leukemija !! uvjeravaju me da zvuči grozno ali da je to blagi oblik koji ne treba terapiju nego držati pod kontrolom..kao manjak kromosoma koliko sam ja shvatila..skužila je po nalazu krvi i dosta je umorna...puno sunca,kretanja,ne živciranja itd..ima li netko iskustva s tim? jako se bojim i jako sam tužna jer sam izgubila tatu prije 5 godina od raka pluća i nebih mogla podnijeti da se i mami nesto dogodi

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Žao mi je zbog tvoje mame.
    daj si vremena i odtuguj i onda glavu gore, to Vam svima treba.
    Danas medicina čini čuda. Puno informacija možeš ovdje pronaći http://www.hull.hr/

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

donna i moj djeda ima neki oblik leukemije kažu da je to neka staračka leukemija pa prima lijekove kod kuće svako toliko ide na kontrolu i živi s tim već godinama...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ali mene brine sto su njoj rekli da sada u ovoj fazi ni ne treba lijekove !

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo pitala sam ju kronična limfocitna leukemija !! zvuči strašno

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

a neznam ni dali je on na početku primao lijekove, sad dobiva neke inekcije ali ne svaki dan i stvarno ne mora biti strašno ako liječnici kažu da ni ne trebaju lijekovi. Mi svi pomisli na riječ leukemija ono najgore ali stvarno ima ljudi koji s tim žive dugo godina i možda umru od sasvim desetog razloga

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

http://www.plivazdravlje.hr/bolest-c...atki.xml#23033

kaže:

Liječenje : Rana dijagnoza ne zahtijeva specifičnu terapiju. Kemoterapija ili radioterapija mogu biti indicirati za umor, anemiju, trombocitopeniju ili povećane limfne čvorove koji su problematični. Mogu biti potrebne transfuzije krvi ili krvnih pločica. Progresija bolesti je spora. Otprilike 50% ljudi s ovom bolešću preživi 6 godina i 25 posto preživi više od 10 godina.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

strašno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mogu ja?
    u ranoj fazi, tj mirnijoj, tj kad leukociti nisu jako visoki, terapija nije potrebna
    potrebne su kontrole, pracenje broja leukocita i shodno tome terapija
    pretpostavljam da je b fenotip iako spominjes samo citogenetiku
    ruzno zvuci, al to je rel miran oblik koje se jaaako rijetko akutizira
    pracenje i kontrole, nemoate mamu plasit suzama i panikom, zaista nije strasno

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

strasno bi bilo da pise akutna leukemija

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mojem tati je prije točno 10 godina dijagnosticirana kronična leukemija. Samo je prvih nekoliko mjeseci uzimao tablete, mislim da su se zvale Leukeran ili tako nekako slično. Od tada do danas nije bio na nikakvoj terapiji, samo se prati krvna slika s vremena na vrijeme. Nema nikakve tegobe koje bi bile uzrokovane leukemijom.
    Dobro, njega sad muče neke druge stvari tipa dijabetes i nedavno operiran karcinom prostate, ali što se tiče leukemije, tu su stvari pod kontrolom!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj lexy prvotno napisa Vidi poruku
    Mojem tati je prije točno 10 godina dijagnosticirana kronična leukemija. Samo je prvih nekoliko mjeseci uzimao tablete, mislim da su se zvale Leukeran ili tako nekako slično. Od tada do danas nije bio na nikakvoj terapiji, samo se prati krvna slika s vremena na vrijeme. Nema nikakve tegobe koje bi bile uzrokovane leukemijom.
    Dobro, njega sad muče neke druge stvari tipa dijabetes i nedavno operiran karcinom prostate, ali što se tiče leukemije, tu su stvari pod kontrolom!
    I da, leukemija mu je dijagnosticirana kad je imao 55 godina.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

hvala vam na podršci !!

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Donna,
    Da te malo utješim, muževa teta živjela je više od 30 godina sa tom bolešću.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga donna,

razumijem tvoj sok i tvoju brigu za mamu, pogotovo zbog nedavnog gubitka drugog roditelja

no ovo je zaista relativno neopasna dijagnoza koja ne zahtijeva posebnu terapiju ni velike promjene.

ali svima vam moze dobro doci da se pocnete drukcije dozivljavati. ma koliko mi to zeljeli, roditelji nece tu biti zauvijek. a dok nas nesto ovako ne potrese, kao da mislimo da hoce i uzimamo ih nekako zdravo za gotovo. shvati ovo kao podsjetnik na to da je svaki dan koji imas s mamom dobitak u kojemu treba uzivati i na kojemu trebamo biti zahvalni. dozivite svaki dan nesto lijepo, cinite dobro jedni drugima, pretvorite vrijeme koje vam je ostalo - a zaista nitko od nas ne zna o kojem je radzoblju rijec - u lijepu uspomenu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

donna, gdje sje radili obradu? u osijeku? dg je iz koštane srzi?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da u Osijeku...ali sad je neki nalaz slala za zg čini mi se da je rekla čeka se 3 tj.....ja bi svakako da ona potraži i drugo mišljenje u ZG ali gdje? kome ići?išla je odmah i na bioterapije nisam ja ni znala..to traje vec 2 mjeseca ali mi nisu rekli jer sam taman išla roditi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne znam točno o čemu se radi, ali kako cure pišu očito nije ništa strašno,
    iako sama riječ leukemija sa popratnim prefiksima i sufiksima ne zvuči lijepo
    probajte se smiriti i iščitaj mami sve ovo što su ti cure rekle, sigurno ćete se malčice primiriti

želim ti pružiti ogromnu podršku jer sam prije 15-tak dana i ja izgubila tatu
    nakon što mu je prije samo 2,5 mjeseca dijagnosticiran karcinom bronhija - pluća
    a umro je doslovno u 2 dana ogroman šok i nevjerica i točno znam što ti se sad radi mame vrti po glavi
    i držite se

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

donna, ne trebate ici u zg, ovo sto su poslali je dovoljno
    blekonja, grlim

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mom tati su prije 4 godine dijagnosticirali kronicnu limfocitnu leukemiju. otkrili su je slucajno, nalaz krvi nije bio ok, on nije imao nikakvih simptoma. kod te bolesti je problem sto se u krvi proizvode losi leukociti koji pocnu stvarati probleme ako se njihov broj drasticno poveca. moj tata ide svakih 6 mjeseci na kontrole kod hematologa. proslo ljeto mu se prvi puta pogorsalo - simptomi su bili veliki umor, nocno znojenje, gubitak tezine, proljevi. tada mu se broj tih bolesnih leukocita drasticno povecao. onda je isao na jednu vrstu kemoterapije i jako je dobro to podnio. simptomi su nestali i on se ponovo osjeca dobro. ono sto ga trenutno muci je slab imunitet i vrlo lako pokupi svaku virozu ili pocne kasljati i svako malo zavrsi na antibiotiku. zato je vrlo vazno paziti u tom smislu na zdravlje (sto moj tata nikako da shvati).
    bitna je stalna kontrola bolesti da se moze pravovremeno reagirati. istina je da se od te vrste leukemije ne umire, ali treba imati na umu da ona jako oslabljuje imunitet i da svaka teza bolest moze biti opasna.

donna, znam da treba vremena da se covjek navikne na tu dijagnozu, i nama je bio sok. ali mene tjesi da to nije onaj najgori oblik leukemije.
    nemoj se brinuti sto tvom tati nisu prepisali ljekove jer ako bolest miruje, nema potrebe za terapijom.
    kod mog tate je problem sto ne zeli uopce pricati o bolesti, sto moramo izvlaciti na kapaljku sve iz njega.
    ako ste svi bliski u obitelji puno pricajte o tome zajedno s tatom, to pomaze. drzite se!

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako da pojača imunitet? uzima svaki dan sok od cikle i mrkve i pije ona tahebo čaj koji naruči neznam negdje iz Dalmacije....šta još?

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

donna mare41 ti je napisala sve sto bi i ja. moj otac takodjer ima istu i za sad ga samo prati hematolog. bez ikakvih lijekova je.

Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Draga Donna, kako ti je mama nakon godinu dana? Pitam jer se suocavamo s istim simptomima i krvnom slikom kod moje mame pa sam takoder u panici. Puno pozdrava!

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kad imamo već topic o leukemiji...... Je li itko na terapiji lijekom Litalir (hydroxycarbamid) za leukemiju? Meni je dijagnosticirana esencijalna trombocitemije (iz koštane srži dokazana V617F točkasta mutaciju u genu za JAK2), što je - kako sam shvatio - bolest kod koje koštana srž hiperproducira trombocite (meni su se stvorili ugrušci koji su na kraju uzrokovali jaki srčani udar). Litalir se koristi za leukemiju i za smanjenje trombocita kod esencijalne trombocitemije. Brine me što sam pročitao da oko 10% ET bolesnika na terapiji hydroxicarbamidom razvije sekundarnu akutnu leukemiju koja jako loše reagira na terapiju i u pravilu ti pacijenti umiru u roku nekoliko tjedana. Ono što je nepoznato jest je li se leukemija razvila iz osnovne bolesti (u mom slučaju ET) ili zbog hydroxycarbamida. Ima netko iskustva s ovim?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

http://www.hull.hr/
    Imaš ovdje forum pa probaj pitati za iskustva.
    Sretno!!!!

Datum pristupanja
    May 2022

Početno

Citiraj pepi prvotno napisa Vidi poruku
    Donna,
    Da te malo utješim, muževa teta živjela je više od 30 godina sa tom bolešću.
    Jel moze malo vise informacija kako je zivjela israna, nacin zivota i tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •