To! to je ono što trebam.
znam da se moram odlučiti na nešto: ako sam već procijenila da je tandem najboje za moju stariju iz niza razloga(odvajanje od mene zbog posla i jaslica, te skorašnja prinova), sada moram imati mudrost i hrabrosti da provedem pravila koja neće zakidati nikoga pa ni meme.
Vjeruj mi da sam inače upravo taj tip majke: znam odabrati dobar put i provesti ga čvrsto i zagladiti napadaje histerije...sve uvijek funkionira.
No sada se nećkam od nemila do nedraga: hoću li je dojiti više od jednom (to mi je bio cilj tandemu, ko i casi) ili joj subotom i nedjeljom dati više da se izdovlji pa ju možda pusti... ili
strogo prvo pravilo...
Moram se posložiti u glavi.
Balansiranje osjećaja. Jedna od težih stvari (meni je bila teža) je prihvatit kako si ti jedna, a njih je dvoje, i kako se ne možeš duplicirati jer nisi ameba (koliko god to željela). I postavi situaciju tako da rješavaš prvo onu situaciju koja je važnija. Sa jednim dijetetom često padmeno u zamku stavljanja fokusa na dijete, jer je ono manje a mi smo odrasli pa ima prioritet. Sa dvoje shvatiš da je prioritetan onaj član obitelji koji te u tom trenu najviše treba, pa bila ti i ti sama. Apsolutno je u redu otići u drugu sobu dok se oboje deru kako bi uzela trenutak, predahnula i sabrala se. Jedanako kao što će i koji put umjesto njih dvoje prioritet biti TM, jer te on u tom trenu najviše treba, neovisno što i djeca nešto traže.
ovo mi je jaaaako koristan podatak,
obišno tako i ja tješim i savjetujem nove majke oko uhodavanja dojenja i općenitog uhodavanja i ležanja i naležavanja sa novom bebom, taj rok je ohrabrujuć.
znaš da nije zauvijek
Puno hvala ! to mi je vrlo olakšavajuća rečenica.
I svima drugima hvala na komentarima!