-
Emily--ja imam dvije kornjace koje su stare sada vec 17 godina, kod mene su skoro 4.
Drzim ih u aqua/terariju of 160 l, teperatura zimi mora biti izmedju 22-25 stepeni C a, ljeti zavisno od vanjske temperature grijac se moze i iskljuciti, lampu moraju imati jer su hladnokrvne zivotinje pa im lampa daje energiju, takoder moraju imati platformu ili neki kamen na koji se mogu popeti kako bi se suncale. Sto se tice hranjenja, malim se daju suhi crvici, ribice itd, ali s obzirom da su moje velike ja svoje hranim sirovim mesom, moze mljeveno a moze i sitno sjecakano. Zelenu salatu obozavaju, vole i kupus ali ih isti nadima pa treba biti na oprezu. Sto se tice odrzavanja, ako imas motorni filter imas i rjesen problem ciscenja. Jednom u mjesec dana ocistiti spuzvu iz filtera i iscrpati pola vode (nikada cijeli aqua-terarij) i ona doliti stajacu vodu i vratiti filter i to je to.
Jos sam zboravila napomenuti da sto se hranjenja tice kada su male mogu jesti svaki ili svaki drugi dan, a kada predju na meso onda jednom u 7 - 10 dana. Ove moje mogu komotno bez hrane i do dva mjeseca tako da su super ljubimci sto se tice godisnjeg odmora. I da lampa im se treba gasiti na vecer, mi svojima gasimo kada idemo spavati a palimo kada se probudimo.
Pitaj ako te jos nesto interesuje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma