Citiraj Mila prvotno napisa
Jos sam zboravila napomenuti da sto se hranjenja tice kada su male mogu jesti svaki ili svaki drugi dan, a kada predju na meso onda jednom u 7 - 10 dana. Ove moje mogu komotno bez hrane i do dva mjeseca
:shock:

Oprosti, ali čini mi se da izgladnjuješ svoje životinjice. A one, na žalost, ne znaju reći da su gladne.

Odrasle kornjače hrane se jednom dnevno. Bez iznimke. A može i dvaput.

Inače, i u nekim zagrebačkim pet shopovima osoblje dijeli savjete tipa "nemojte ih često hraniti, pa vam neće narasti, pa vam neće trebati česte zamjene akvarija". Katastrofa.

Složila bih se sa svime što je Fidji napisala - kornjače šire prilično neugodan miris, nakon svakog kontakta s njima treba temeljito prati ruke, pogotovo ako imaš djecu, ni u kom slučaju se ne smije dozvoliti djeci da ih diraju jer, između ostalog, one i grizu (ne treba zaboraviti da je riječ o mesožderima) i to do krvi.

Za preživljavanje im je potrebna ogromna količina vode, suhi dio i lampa slična onoj za solarij. Kuća može biti u polumraku, ali njihov akvarij mora imati osvjetljenje koje zamjenjuje sunčevu svjetlost. Voda se dosipava, ne mijenja se cijela. Naravno, tu su filteri, grijači vode i sve drugo.

Mi smo naše poklonili jednim poznanicima kad smo selili u Beč, jer nije bilo šanse da ih nosimo sa sobom, a da su zahtjevne - jesu, i to jako.