Mila, nije konfrontacija, dapače, nego samo razmjena mišljenja.

I naš akvarij je imao poklopac, pumpu i svu silu tehničke opreme, no meni je miris ipak bio dosta neugodan. Naravno da se nakon nekog vremena navikneš, no tek nakon što smo maknuli akvarij sam shvatila u kakvom smo neugodnom mirisu živjeli.

Što se tiče hranjenja, prema ovom što si napisala:

Jos sam zboravila napomenuti da sto se hranjenja tice kada su male mogu jesti svaki ili svaki drugi dan, a kada predju na meso onda jednom u 7 - 10 dana. Ove moje mogu komotno bez hrane i do dva mjeseca tako da su super ljubimci sto se tice godisnjeg odmora
nisam dobila dojam da ih uopće hraniš između razmaka koje si navela, a pogotovo me šokiralo ovih "komotno dva mjeseca bez hrane" i odlazak na godišnji. Ako im je u međuvremenu potrebna bezmesna hrana, znači da ih ipak ne možeš ostaviti same, zar ne? :?

Kornjače su vrlo izdržljive životinje i ne ugibaju tako lako kad jednom odrastu (za njih je kritično vrijeme odrastanja), tj. prilagodljive su svim mogućim i nemogućim kriznim situacijama koje se mogu javiti u prirodi, pa tako i besmesnoj prehrani.

Međutim, znam da je mm jako temeljito istraživao kako ih njegovati (nabavio ih je davno prije nego što su se kod nas počeli otvarati siteovi na tu temu i tada zaista nitko ništa nije o njima znao, uključujući i osoblje Veterinarskog fakulteta) i najčešće nailazio na podatak da im treba davati meso svaki dan - bilo sirovo, bilo dehidrirane račiće, bilo nešto treće. One nisu prvenstveno svejedi, nego mesojedi (ako mislimo na istu vrstu kornjača).