Lajka - ovdje ću napisati što na drugoj temi nije imalo smisla pa kopiram:
Lajka - baš sam išla tražiti tvoje postupke:
i našla, ali mi nije normalno da s tvojom dijagnozom - bez jajovoda - i 37 godina - tvoj liječnik ide na prirodnjak (bez ičega, bez klomifena??) i na blagu stimulaciju, jednostavno mi nije jasno i gotovo, NO kakvi su ti nalazi? AMH, FSH, jer iskreno lajka, godine nisu na tvojoj strani uopće - nažalost. Nije kasno, ali bi uz godine valjalo znati i tvoj AMH i FSH i broj antralnih folikula..Idem se i ja konacno zapisati...
1.
1.bez jajovoda, hipotireoza; muz ok.
2.prirodni postupak 9/'14.
3.37
4.jedna js; stoperica brevactid
5. 3.dan vracen osmostanicni zametak
6.petrova
2.
1. dijagnoza ista
2. 3/'15. stimulacija: 2-6 dan letrozol tablete2x; 6-9 dan gonal f 150 2ampule;
10. dan ovitrelle.
3. 37
4. 4 folikule, 3 js
5. 1 zametak vracen 4stanice treci dan
6. 0 smrznutih
7. petrova
Uh, valjda je dobro...; smotali mi se brojevi navodenja.
Koji je to doktor u Petrovoj bio? Mislim ti si mu s takvim stimulacijama "jeftina" varijanta, ne čudi me da je se on obradovao) Ne tereti ionako skroman budžet bolnice, jer bolnice u punoj stimulaciji sigurno su na gubitku jer 9500 HRK nije dovoljno za punu stimulaciju, no cijena prirodnjaka ipak je takva da su realni troškovi i cijena koju mogu fakturirati prema HZZO-u ustvari ujednačenije, isto tako za polustimulaciju - rekla bih..... letrozol si sama kupovala - jel tako? tu nema nikakvog troška, eto jedino gonal 4 dana po 2 gonala = 8 gonala (1600 hrk) plus ovitrelle oko 250 kuna ako se ne varam. Tako da si lijekova lajka moja vrlo malo potrošila, sveukupno samo 1850 HRK, a cijena koju mogu fakturirati prema HZZO-u za blagu stimulaciju je 5.821,56 HRK, tako da su oni s tih preostalih 4000 kuna sigurno mogli pokriti trošak same punkcije, transfera, folikulometrija, ostalog materijala. A tebi lijepo otišao sad već jedan prirodnjak na koji imaš pravo (od ukupno 2 prirodnjaka) i jedna stimulacija od ukupno 4 na koje imaš pravo.
E sad računaj da od 9500 HRK koliko bolnica može fakturirati prema HZZO-u samo za lijekove ode: 24-30 gonala - 4800-6000 kuna plus ovitrelle 250 kuna plus recimo orgalutran ili cetrotide 6 dana po 280 kuna, mislim da ovdje ne ide utrogestan ili crinone gel jer ti to ne daje bolnica nego tvoj socijalni ginekolog, ili?
to ti je sam standardno ili ful stimulirani postupak 6730- 7930 kuna samo za lijekove, nema šanse da se pokriju onda za troškove ostale kao što je materijal i sam postupak. Uglavnom, po tablici dolje - to su važeće cijene prema HZZO-u, izgleda da je najisplativiji upravo taj blago stimulirani posutpak.... a tebi se računa kao naravno stimulirani u smislu onog na što imaš pravo sukladno zakonu o MPO - 4 stimulirana i 2 prirodnjaka. Na tvom bih mjestu tražila "pravu" stimulaciju.
SKZ52 IVF/ICSI u prirodnom ciklusu N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 2.626,27 SKZ53 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-blagi protokol (3) N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 5.821,56 SKZ54 IVF/ICSI u stimuliranom ciklusu-standardni protokol (3) N97.0 – 9 Z31.1, Z31.2, Z31.3 29801, 56991 Može se zaračunati samo jednom; cijena uključuje sve potrebne postupke, lijekove i materijal. 9.498,35

Odgovori s citatom