Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Gerb, reflux kod 3 godišnjakinje?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Gerb, reflux kod 3 godišnjakinje?

Drage mame, dobro bi mi došao savjet nekoga ko je imao problema sa refluxom kod starijeg djeteta..

Moja curica očito ima Gerb, ovo je već drugi put da nakon stomačne viroze krenu muke. Prošli put prije nekih pola godine
    je sve krenulo, čak smo zavrsili u bolnici radi povraćanja i dehidracije. Ništa nisu otkrili, ja sam skontala da je bolje kad je na povišenom
    i kad se strogo dijetalno hrani. Ovaj put je kašalj, jaki kašalj koji traje i traje, bili smo kod gastroenterologa, dao joj je controloc,
    slaže se da je reflux, kao da krenemo sa time... Međutim ništa se ne popravlja, radi kašlja joj davam i prospan čepiće..
    Po noći taj kašalj bude tako jak da se zagrciva i nagutava i tako po 5 minuta dok se ne smiri, dam joj po kap vode,
    dignem je u naručje malo ispravim dok se prestane... To se dogodi par puta po noći..

Neznam sto da radim, sutra ćemo vaditi krv i urin, kao pedica kaže da vidimo da nije kakva bakterija.
    Pluća su ok, doktorica ju je preslušala...

Imate li kakav savjet?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a alergije nutritivne i vanjske?

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa nikad nisam primjetila da ima alergije, baš mi sliči kao da ima problema sa želucem. Kažem sve je krenulo sa virozom, nakon sto se doma ispovraćala, kao i
    dosta djece u vrtiću (pitala tetu kakva je viroza), sve je krenulo.. Isto to nam se dogodilo i prije nekih pola godine, samo tad je bilo povraćanje koje je preslo u ono
    samo sto nije povratila ali bi je uspjela nosajući smirit.. A sad kašalj, jaki jaki kasalj koji danima ne prestaje...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

TRaži uputnicu za 24h ph metriju i nda ćeš znati je li refluks u pitanju; ako je dobit će terapiju.
    Sve drugo je nagađanje napamet..

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Svjesna sam ja da postoji i to, ali eto sve gledam izbjeć ako je ikako moguće te takve pretrage, uopće neznam kako bi to s njome izvela, jako je živo trogodišnje dijete, isčupat će mi to van...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Izbjegavala sam i ja pretragu i odgađala a sad kad nam je potvrđena dijagnoza žao mi što nisam to ranije to obavila.
    Znam kako ti je..

thegirl25 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kakav je bio problem kod Vas? Da li nešto slično? Dr. mi je dao controloc, ja ne vidim da to pomaže ikako?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

imaš pp..

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Moj je radio ph metriju na Srebrnjaku sa 8 godina,dotada sam i ja odbijala.Kad smo mi bili radio je i jedan dečkić od 2 godine i iščupao ju je,pa su mu stavili ponovno.
    Moj je dobio controloc 40 mg,uzimao ga je 6 mjeseci,pa pauza.I nije 3 godine nakon toga,sad kad je pobrao hripavac i refluks se od kašljanja opet aktivirao i sad ga uzima mjesec dana.
    Kod nas je glavni simptom bio kronična promuklost i česti laringitisi.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Molim vas iskustva , sinek je 3,5 god, gdje bi mogli napraviti ph metriju a da mogu ostati s njim preko noći, dr. je spomenula Srebrnjak i Rebro. Na Srebrnjaku sam bila par puta u apartmanu uz plaćanje kad je klinac završio na hitnoj ali ne znam kak je ako se radi samo o ovom zahvatu. Ima li Rebro apartmane ?

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Mi smo radili na Srebrnjaku prije par god.Apartman isto.Jedno nocenje.Sve je ok proslo.Ali moj je bio veci.Postupak nije bolan ,ali nije ni ugodan...Kod malih samo treba jako paziti da ne picupa to van-pa iz poctka onda.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Može li dijete jesti, piti, pričati...dok to ima? Pretpostavljam da se može staviti na silu, koliko čujem i manja djeca to rade a pretpostavljam da ne surađuju svi. Moj mališan je ponekad tvrdoglav do bola, kad su mu radili kožno testiranje, cijelo vrijeme je vrištao i bacao se da smo ga nas dvije jedva obdržale, a to je mačji kašalj spram ovoga.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

CAPPY ja imam samo rijeci hvala za gastro odjel u Klaicevoj. pHmetriju rade, dijete prespava na odjelu a ti mozes uz njega biti cijelu noc na stolcu. ne placas nista, nema hrane, nema nicega ali si uz dijete. Gastro odjel je zapravo na odjelu pedijatrije zajedno s kardiologijom, pulmologijom i jos nekim. I dr. Misak i dr. Jadrešin su prekrasni prema klicima. Guzva im je i rade punom parom, ali su svi strpljivi i voljni za dati sve odgovore.
    Ovaj tjedan sam hodocastila k njima imali su i male klince na pHmetriji.

edit: normalno se jede i pije s tom sondom.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 11.03.2016. at 15:09

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Normalno se jede,pije,prica.Bio je maleni od 3-4god kad i mi tako da rade i malima.
    Ja sam odbila ph metriju kad je imao 4godine.Kod nas je u pitanju bila i astma i dr.je sumnjala i na refluks i na kraju se dvoumila bi/ne bi i tako smo odlucili mi da ne zelimo.Astma mu je stvarala problem zapravo.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ellica, jel onda kod vas bio problem u gerbu, ili komb. s astmom, ili samo astma ?
    Spajalice, hvala za info
    Posljednje uređivanje od cappy : 11.03.2016. at 15:41

jaffa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mi smo radili u Klaicevoj, mozes biti sa djetetom na stolceku pored Iduci dan idete doma. Moze jesti i piti samo sve obiljezavas na aparaticu koje dobijete.

ellica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Oboje.Astma se godinama lijecila.Gerb kratko.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •