Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 80 od 80

Tema: što sa smrznutim kruhom?

  1. #51
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali, hajde, mogla bih napraviti poparu i pozvati nekoga
    jer moji to sigurno neće jesti
    a ja bih mogla 4 tepsije, valjda
    samo da smijem
    a ko ti brani ( vera?)

  2. #52
    anchi pp avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,908

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    jer mi uopće ne jedemo takva jela, nema kod nas krušnatih stvari
    Pa kad bi napravila da bude fino....

  3. #53
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Iskreno, mi isto uvijek kupimo previše kruha za fešte, i znala sam ga smrzavati, ali bi to obično završilo tako da na kraju bacim smrznuti kruh.
    Zato ga sad na kraju fešte podijelim - obično kupimo neke crne ili kukurzne pa su dobri i za drugi dan.

  4. #54
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    nisam znala da je zamrzavanje kruha tako avangardno i čudno?
    Baš.

  5. #55
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja stalno smrzavam kruh, kupim veliki okrugli, pa na cetvrtine, odmrzavam ga vani, ne volim na silu u mikrovalnoj
    Ja ne baš stalno, ali obično imam u ledu neku lepinju ili šlapicu za nedajbože, da se ne dogodi da u nedjeljno (zimsko) jutro ostanemo bez kruha. Pazim da baš dugo ne stoji, nismo ovisnici, ali to mi je neka rezerva za silu ili iznenadne goste. Odmrzavanje kako je već opisano - na sobnoj temperaturi, a po potrebi u mikrovalnoj.

    Od ostalih ideja što sa smrznutim kruhom - žemljača ili siromašni vitez, onaj kolač od starog kruha koji može biti sladak (sa cvebama i suhim voćem) ili slan, kao prilog uz gulaš ili neki drugi umak (npr. od kopra - ne treba biti meso).

    Što se tiče prženica iliti pohanog kruha, mi to volimo ali smo prognali iz kuće otkad je mm prije 2 godine otkrio da ima povišene masnoće. To je jelo za drugačiji način života (s puno više fizičkog rada nego mi danas imamo priliku). Miris starih vremena... ali ne, ne bih to ponovno radila, pogotovo ne na masti.

  6. #56
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    zato to i jedemo jednom u 100g :smrc:

  7. #57
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    mi jedemo relativno cesto (jednom mjesecno), jer kod mene nema masti, ja to pecem u pecnici na papiru za pecenje i nama je

    Leonisa nisam nikad smrzavala kajzerice a BC ih jako voli. ako ih odmrzavam na sobnoj tempretauri, od navecer do ujutro ne budu jako suhe?

  8. #58

  9. #59
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    mi jedemo relativno cesto (jednom mjesecno), jer kod mene nema masti, ja to pecem u pecnici na papiru za pecenje i nama je

    Leonisa nisam nikad smrzavala kajzerice a BC ih jako voli. ako ih odmrzavam na sobnoj tempretauri, od navecer do ujutro ne budu jako suhe?
    ja ih lupim u mercatoru, znaju biti na akciji, tople, friske. odmrzavam ih 1min u mikrovalnoj i kad izvadim su ko "nove". ne sjecam se kad sam zadnji put odmrzavala na zraku jer ja sam neorganizirana osoba kojoj se, eto, jednom u 10g jede sendvic, kruha nema, ne mogu sad po njega, pa izvadim kajzericu i odmrznem je.
    ova iz mikrovalne kad se ohladi bas i nije nesto, ako se previse zgrije, kad se ohladi bude ko kamen, al ako me pamcenje sluzim kad se odmrzava na zraku, mislim da se ot ne dogodi.

    kak pohas kruh u pecnici?
    sve isto, samo stavis na papir ili s nekim izmjenama?
    Posljednje uređivanje od leonisa : 21.05.2013. at 13:21

  10. #60

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,198

    Početno

    ako se bojis da se nece pojesti, uzmi takve, smrznute struce i odvezi ih u neku pucku kuhinju ili sestrama majke terezije. usput ucinis dobro djelo.

    kod nas se jede malo kruha, zato ga uvijek nasnitamo i stavimo u led, odmrzavamo u mikrovalnoj ili u tosteru. navodno se kruh moze zamrzavati vise puta, sto znaci da mozes pustiti strucu da se odmrzne, nasnitati pa vratiti u led. a onda vadis snitu po snitu.

  11. #61
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Hvala Leo, evo ponovno stavljam moj recept
    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ovako radim, umocim kruh u smjesu mlijeko, jaja, med i cimet. pa ga slozim na protvanj i ispecem. ne dodjem nikakvu masnocu, a slazem na papir za pecenje. jedemo sa pireom od jabuke i javorovim sirupom. poznato kao French Toast, samo se pravi pece na maslacu. ali mislim da ce apri bolje pasati moja verzija.

  12. #62
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    hvala ti. ne znam kako mi je jucer promaknuo :/ izgubio se izmedju beca i pariza

  13. #63
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    cim si procitala med, pocela si razmisaljti o tome iz kojg zivotnog ciklusa pcela je najbolji za ovo
    Posljednje uređivanje od spajalica : 21.05.2013. at 13:39

  14. #64
    penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008
    Lokacija
    elafiti
    Postovi
    464

    Početno

    apricot- i jesi li probala na kraju odmrznut?

    mi ga takoder cesto imamo u zamrzivacu- najcesce ga odmrzavamo u mikrovalnoj-bez ikakvog umatanja... u svakoj mikrovalnoj je najbolji nacin odmrzavanja neki drugi. nama najbolje funkcionira kad stavimo na zagrijavanje na 7 minuta. s ne na program za odmrzavanje

  15. #65

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    Split
    Postovi
    3,209

    Početno

    vezano za tzv pohani kruh ja ganatopim u istučana jaja sa mlijekom i rumom i pečem bez kapi ulja u teflonskoj. Valjda bi isto bilo u pećici na papiru za pečenje. Važno je da fete nisu predebele pa da ne ostane u sredini ružno mljeckavo i sirovo. A malo meckavo mi je super.

    Odmrzavanje kruha, kako je rečeno, al od svega, meni je najiskoristivije od tog napavit bruskete ili dvopek, može stajati, a najukusnije je ako se stroši isti čas, dok je toplo.

    ezdravo je, al navalit na fetu topivog sira i origana, mže i malo šunke i eto mini pizza, može i gljiva

  16. #66
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja ih lupim u mercatoru, znaju biti na akciji, tople, friske.
    i ja ovako, zapravo skoro pa obavezno ih kupim subotom kad smo u velikoj špeži
    stavim po nekoliko komada u zamrzivač
    izvadim navečer V za doručak i budu sasvim ok

    ot neki dan sam prvi put bila u kauflandu
    kupili smo kajzerice
    ni sluga nisu onima iz mercatora

  17. #67
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    spajalice
    a70v samo tamo ih i kupujem

  18. #68
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    e da, osim brusketa, one "studentske mini pizze".
    pomjesam sve sto imam (vrhnje, jaja, senf, narezem cega ima od sunke, sira u frizideru) dodam zacine i namazem na kruh i zapecem.

  19. #69
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno

    Citiraj ivana7997 prvotno napisa Vidi poruku
    ako se bojis da se nece pojesti, uzmi takve, smrznute struce i odvezi ih u neku pucku kuhinju ili sestrama majke terezije. usput ucinis dobro djelo.
    ovo je sasvim dobra ideja, još ak prije napraviš nekaj od tog kruha pa sve skupa staviš u kakvu kutiju, itekak budu bili sretni
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2013. at 17:41

  20. #70
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj anchi pp prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kad bi napravila da bude fino....
    ne znam zašto svi aludiraju na to da ja loše kuham?
    jel to netko nešto probao kod mene pa mu se nije dopalo?

    fino je, da, ali mi to ne želimo jesti
    kapak

    ionako se borim s kilama i još mi treba da se na kruh navučem

  21. #71
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    joj apri, pa nećeš se navući ako jednom u sto godina napraviš za doručak potopnice
    ne trebate pojesti pet kila toga
    1-2 tanke fete
    i uz to jogurt
    ja ne vidim da je to nešto posebno loše i nezdravo

  22. #72
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    ni poparu nisam svladala, a pojaviše se potopnice

  23. #73
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ja ne vidim da je to nešto posebno loše i nezdravo
    ne vidim ni ja

  24. #74
    Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    13,629

    Početno

    Daj nekome tko ima kokice.

  25. #75
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Daj nekome tko ima kokice.
    Ja sam tako rješila grižnju savjesti zbog bacanja ostataka kruha. Kolegica s posla ima svinje pa ga one popapaju. (Mi poslije popapamo njih.)
    Posljednje uređivanje od Optimist : 21.05.2013. at 21:56

  26. #76
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    kakav smrzneš takav dobiješ kad ga odmrzneš (mislim na svježinu)
    -najbolje-na zraku
    -mikrovalna-grijanje-ko friški dok je topao, a poslije kamen
    -mikrovalna-odmrzavanje-nije topao al je ko i prije odmrzavanja
    ako ga planiraš bacit, a ne misliš nosit nikamo, objesi ga u vrećicu kraj kante/kontejnera, smetlari imaju kutiju na kamionu i odnesu kruh odvojen od smeća (valjda neko ima svinjice)
    mi ga uvijek imamo u škrini ili u komadu ili na šnite jel nemamo u blizini dućan

  27. #77
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Samo da kazem da me ova tema jutros spasila jer sam se sjetila pohanog kruha kad su klinci upeli da hoce kruh za dorucak a doma samo tri dana star kruh... Ali srecm bilo je jaja i rizinog mlijeka pa su bili odusevljeni... Trebala bih to cesce raditi

  28. #78
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Nama su prženice obrok jednom u nekoliko mjeseci, kada nam baš ostane cijeli kruh. Pravim ih tako da izmutim zajedno malo jaja i dosta mlijeka, potapam kriške kruha i pržim u dubokom vrućem ulju.

    Jako mi je važno da kruh bude što natopljeniji, ono kad odgrizeš da ne bude bijelo u sredini nego žuto i da bude fino sočno, mjestimično mljeckavo
    I odmah jesti vruće iz razloga što složim kriške sira na to i one se onako lijepo rastope, mmm. Mogla bih to jesti svaki dan, ali em mi ne ostaje kruha za to, a em je masno i nezdravo... bolje se ne navući.

  29. #79
    mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    711

    Početno

    ja uopće ne stavljam mlijeko,samo jaje,stavim na vruće ulje pa se jaje odmah zapeče pa ne bude masno.i izvadim na kuhinjski ručnik i ok je

  30. #80
    Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    4,284

    Početno

    Citiraj mona prvotno napisa Vidi poruku
    ja uopće ne stavljam mlijeko,samo jaje,stavim na vruće ulje pa se jaje odmah zapeče pa ne bude masno.i izvadim na kuhinjski ručnik i ok je
    Ovako radim i ja.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •