Iskreno, mi isto uvijek kupimo previše kruha za fešte, i znala sam ga smrzavati, ali bi to obično završilo tako da na kraju bacim smrznuti kruh.
Zato ga sad na kraju fešte podijelim - obično kupimo neke crne ili kukurzne pa su dobri i za drugi dan.
Ja ne baš stalno, ali obično imam u ledu neku lepinju ili šlapicu za nedajbože, da se ne dogodi da u nedjeljno (zimsko) jutro ostanemo bez kruha. Pazim da baš dugo ne stoji, nismo ovisnici, ali to mi je neka rezerva za silu ili iznenadne goste. Odmrzavanje kako je već opisano - na sobnoj temperaturi, a po potrebi u mikrovalnoj.
Od ostalih ideja što sa smrznutim kruhom - žemljača ili siromašni vitez, onaj kolač od starog kruha koji može biti sladak (sa cvebama i suhim voćem) ili slan, kao prilog uz gulaš ili neki drugi umak (npr. od kopra - ne treba biti meso).
Što se tiče prženica iliti pohanog kruha, mi to volimo ali smo prognali iz kuće otkad je mm prije 2 godine otkrio da ima povišene masnoće. To je jelo za drugačiji način života (s puno više fizičkog rada nego mi danas imamo priliku). Miris starih vremena... ali ne, ne bih to ponovno radila, pogotovo ne na masti.
zato to i jedemo jednom u 100g :smrc:
mi jedemo relativno cesto (jednom mjesecno), jer kod mene nema masti, ja to pecem u pecnici na papiru za pecenje i nama je
Leonisa nisam nikad smrzavala kajzerice a BC ih jako voli. ako ih odmrzavam na sobnoj tempretauri, od navecer do ujutro ne budu jako suhe?
Sad sam malo prosurfala i već imam 6 zgodnih receptića za stari kruh ...
http://www.coolinarika.com/recept/knedle-s-kajsijama/
http://www.coolinarika.com/recept/mu...-svjezeg-sira/
http://www.coolinarika.com/recept/valjusci-od-kruha/
http://www.coolinarika.com/recept/po...anci-od-kruha/
http://www.coolinarika.com/recept/po...ice-frizidera/
http://www.coolinarika.com/recept/slana-popara-pita/
![]()
ja ih lupim u mercatoru, znaju biti na akciji, tople, friske. odmrzavam ih 1min u mikrovalnoj i kad izvadim su ko "nove". ne sjecam se kad sam zadnji put odmrzavala na zraku jer ja sam neorganizirana osoba kojoj se, eto, jednom u 10g jede sendvic, kruha nema, ne mogu sad po njega, pa izvadim kajzericu i odmrznem je.
ova iz mikrovalne kad se ohladi bas i nije nesto, ako se previse zgrije, kad se ohladi bude ko kamen, al ako me pamcenje sluzim kad se odmrzava na zraku, mislim da se ot ne dogodi.
kak pohas kruh u pecnici?
sve isto, samo stavis na papir ili s nekim izmjenama?
Posljednje uređivanje od leonisa : 21.05.2013. at 13:21
ako se bojis da se nece pojesti, uzmi takve, smrznute struce i odvezi ih u neku pucku kuhinju ili sestrama majke terezije. usput ucinis dobro djelo.
kod nas se jede malo kruha, zato ga uvijek nasnitamo i stavimo u led, odmrzavamo u mikrovalnoj ili u tosteru. navodno se kruh moze zamrzavati vise puta, sto znaci da mozes pustiti strucu da se odmrzne, nasnitati pa vratiti u led. a onda vadis snitu po snitu.
hvala ti. ne znam kako mi je jucer promaknuo :/ izgubio se izmedju beca i pariza![]()
cim si procitala med, pocela si razmisaljti o tome iz kojg zivotnog ciklusa pcela je najbolji za ovo![]()
Posljednje uređivanje od spajalica : 21.05.2013. at 13:39
apricot- i jesi li probala na kraju odmrznut?
mi ga takoder cesto imamo u zamrzivacu- najcesce ga odmrzavamo u mikrovalnoj-bez ikakvog umatanja... u svakoj mikrovalnoj je najbolji nacin odmrzavanja neki drugi. nama najbolje funkcionira kad stavimo na zagrijavanje na 7 minuta. s ne na program za odmrzavanje
vezano za tzv pohani kruh ja ganatopim u istučana jaja sa mlijekom i rumom i pečem bez kapi ulja u teflonskoj. Valjda bi isto bilo u pećici na papiru za pečenje. Važno je da fete nisu predebele pa da ne ostane u sredini ružno mljeckavo i sirovo. A malo meckavo mi je super.
Odmrzavanje kruha, kako je rečeno, al od svega, meni je najiskoristivije od tog napavit bruskete ili dvopek, može stajati, a najukusnije je ako se stroši isti čas, dok je toplo.
ezdravo je, al navalit na fetu topivog sira i origana, mže i malo šunke i eto mini pizza, može i gljiva
spajalice
a70v samo tamo ih i kupujem![]()
e da, osim brusketa, one "studentske mini pizze".
pomjesam sve sto imam (vrhnje, jaja, senf, narezem cega ima od sunke, sira u frizideru) dodam zacine i namazem na kruh i zapecem.
joj apri, pa nećeš se navući ako jednom u sto godina napraviš za doručak potopnice
ne trebate pojesti pet kila toga
1-2 tanke fete
i uz to jogurt
ja ne vidim da je to nešto posebno loše i nezdravo
ni poparu nisam svladala, a pojaviše se potopnice
kakav smrzneš takav dobiješ kad ga odmrzneš (mislim na svježinu)
-najbolje-na zraku
-mikrovalna-grijanje-ko friški dok je topao, a poslije kamen
-mikrovalna-odmrzavanje-nije topao al je ko i prije odmrzavanja
ako ga planiraš bacit, a ne misliš nosit nikamo, objesi ga u vrećicu kraj kante/kontejnera, smetlari imaju kutiju na kamionu i odnesu kruh odvojen od smeća (valjda neko ima svinjice)
mi ga uvijek imamo u škrini ili u komadu ili na šnite jel nemamo u blizini dućan
Samo da kazem da me ova tema jutros spasila jer sam se sjetila pohanog kruha kad su klinci upeli da hoce kruh za dorucak a doma samo tri dana star kruh... Ali srecm bilo je jaja i rizinog mlijeka pa su bili odusevljeni... Trebala bih to cesce raditi![]()
Nama su prženice obrok jednom u nekoliko mjeseci, kada nam baš ostane cijeli kruh. Pravim ih tako da izmutim zajedno malo jaja i dosta mlijeka, potapam kriške kruha i pržim u dubokom vrućem ulju.
Jako mi je važno da kruh bude što natopljeniji, ono kad odgrizeš da ne bude bijelo u sredini nego žuto i da bude fino sočno, mjestimično mljeckavo
I odmah jesti vruće iz razloga što složim kriške sira na to i one se onako lijepo rastope, mmm. Mogla bih to jesti svaki dan, ali em mi ne ostaje kruha za to, a em je masno i nezdravo... bolje se ne navući.
ja uopće ne stavljam mlijeko,samo jaje,stavim na vruće ulje pa se jaje odmah zapeče pa ne bude masno.i izvadim na kuhinjski ručnik i ok je