Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: što sa smrznutim kruhom?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #1
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno što sa smrznutim kruhom?

    nedavno smo radili roštilj, pa u svemu, po običaju, pretjerali

    ok, meso sam spremila u škrinju, pa su me nagovorili da spremim i kruh
    i sad imam deset polovica kruha

    kako se to iz kamenoga stanja pretvara u jestivo stanje?
    nije narezan na šnite, već je u komadu

    nisam to nikada radila, pa molim pomoć

  2. #2
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Izvadi ga, stavi u vrećicu i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi. Drugi dan je jestiv, ja ne primjetim razliku. Ako je stajao prije zamrzavanja koji dan, može se dogoditi da bude suh, onda možeš u toster.
    Ako ti se žuri, stavi u pećnicu na 10-15 minuta na cca 150 C.

  3. #3
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Izvadi ga, stavi u vrećicu i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi. Drugi dan je jestiv, ja ne primjetim razliku. Ako je stajao prije zamrzavanja koji dan, može se dogoditi da bude suh, onda možeš u toster.
    Ako ti se žuri, stavi u pećnicu na 10-15 minuta na cca 150 C.
    x

    Nema ti tu neke mudrosti. Moja baka stalno jede kruh iz zamrzivača - kad netko ide u grad, kupi joj više komada, da ima do sljedećeg puta.
    Ako ti se baš nikako ne svidi okus, izreži na kockice pa prepeci na 200-tinjak stupnjeva (kao dodatak krem juhama). Ili prepeci pa smrvi u prezle.

  4. #4
    Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    8,462

    Početno

    Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Izvadi ga, stavi u vrećicu i ostavi preko noći na sobnoj temperaturi.
    Točno tako i ja, ili ako mi se žuri na par minuta u mikrovalku.

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ono nešto što ljudi savjetuju da se tepsija napuni vodom, pa da se onda stavi u pećnicu i "peče"

  6. #6
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ono nešto što ljudi savjetuju da se tepsija napuni vodom, pa da se onda stavi u pećnicu i "peče"
    Tak radiš poparu od starog kruha. Ne moraš to s ovim zamrznutim.

  7. #7
    pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    8,507

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    a ono nešto što ljudi savjetuju da se tepsija napuni vodom, pa da se onda stavi u pećnicu i "peče"
    nisam to radila
    pretpostavljam da bi se trebalo stvoriti paru u pećnici, ali ako već grijem kruh onda mi je super što ostane hrskava korica (samo onda treba odmah i pojesti, kasnije može biti suh)
    ako imaš više komada, eksperimentiraj ali meni je najbolje kad se sjetim dan ranije samo izvaditi da stoji preko noći

  8. #8
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ti ćeš me učiti šta je popara?!

  9. #9
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    zamotaj u papir za pečenje i stavi par minuta u mikrovalnu
    i jedi. friški i topli
    s putrom, recimo

  10. #10
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,853

    Početno

    Ja zamotam u foliju i zagrijem u pećnici, fino je ali ne može se baš reći da ima svojstva običnog kruha - naime, mrvise i teško reže i fino je samo dok je toplo. Dobra mi je ideja ovo sa papirom za pečenje i mikrovalnom.

  11. #11
    *mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Postovi
    2,413

    Početno

    Ili napravi prženice. Da, masne su, nezdrave i dozlaboga kalorične. I isto toliko su ukusne i neće nikoga ubiti jednom u mjesec dana.

  12. #12
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    što su prženice?

  13. #13

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    608

    Početno

    pohani kruh

  14. #14
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    Citiraj anledo prvotno napisa Vidi poruku
    pohani kruh
    nikad to u životu nisam jela. a i nekako mi ne šmeka

  15. #15

    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Postovi
    669

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nikad to u životu nisam jela. a i nekako mi ne šmeka
    A ja odrasla na tome Za nedjeljni doručak. Ili prežgana juha ili bijeli žganci s vrhnjem. A preko tjedna kruh udrobljen u toplo mlijeko. I to su uglavnom bili moji doručci

  16. #16
    mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    711

    Početno

    Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    A ja odrasla na tome Za nedjeljni doručak.
    i ja
    a i moji klinci vole pa ga napravim ponekad

  17. #17
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    nikad to u životu nisam jela. a i nekako mi ne šmeka
    Meni je to išlo na živce dok nisam probala pohanje u sjemenkama. Kruh umočen u smjesu za pohanje uvaljaš u mješavinu sjemenki (sezam, lan) i ispohaš. Muž to obožava, a i meni je jako fino.

  18. #18
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    nema toga u mojoj kući

    budem ovako kako je magriz rekla
    umotala u bak papir pa u mikrovalnu

    jedino što me muž zeznuo, pa kupio friški
    budem onda za koji dan

    hvala svima <3

  19. #19
    Lotta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010
    Postovi
    852

    Početno

    Ja ga stavim u mikrovalnu na program za odleđivanje i bude fini topli, mekani-kao da je tek ispečen.

  20. #20
    mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    10,556

    Početno

    ja stalno smrzavam kruh, kupim veliki okrugli, pa na cetvrtine, odmrzavam ga vani, ne volim na silu u mikrovalnoj

  21. #21
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    ja stalno smrzavam kruh, kupim veliki okrugli, pa na cetvrtine, odmrzavam ga vani, ne volim na silu u mikrovalnoj
    Ja ne baš stalno, ali obično imam u ledu neku lepinju ili šlapicu za nedajbože, da se ne dogodi da u nedjeljno (zimsko) jutro ostanemo bez kruha. Pazim da baš dugo ne stoji, nismo ovisnici, ali to mi je neka rezerva za silu ili iznenadne goste. Odmrzavanje kako je već opisano - na sobnoj temperaturi, a po potrebi u mikrovalnoj.

    Od ostalih ideja što sa smrznutim kruhom - žemljača ili siromašni vitez, onaj kolač od starog kruha koji može biti sladak (sa cvebama i suhim voćem) ili slan, kao prilog uz gulaš ili neki drugi umak (npr. od kopra - ne treba biti meso).

    Što se tiče prženica iliti pohanog kruha, mi to volimo ali smo prognali iz kuće otkad je mm prije 2 godine otkrio da ima povišene masnoće. To je jelo za drugačiji način života (s puno više fizičkog rada nego mi danas imamo priliku). Miris starih vremena... ali ne, ne bih to ponovno radila, pogotovo ne na masti.

  22. #22
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    ja uredno imam kruh za dane kad ne stignem po njega.
    odmrznem ga vani ili u mikrovalnoj.
    ovisno o kruhu, neki je "ko nov" a neki se treba doradu i obradu pa snite na par min ugrijem u mikrovalnoj, napravim bruskete, pohani kruh, fasirance ili mesnu strudlu...

  23. #23
    klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    Kraljevica
    Postovi
    2,362

    Početno

    Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    ja uredno imam kruh za dane kad ne stignem po njega.
    odmrznem ga vani ili u mikrovalnoj.
    ovisno o kruhu, neki je "ko nov" a neki se treba doradu i obradu pa snite na par min ugrijem u mikrovalnoj, napravim bruskete, pohani kruh, fasirance ili mesnu strudlu...
    I ja drzim kruh u ledu, izrezan na male komade, za jedan obrok. To radim zato sto jedemo malo kruha, ovako ga uvijek ima i ne baca se.

  24. #24
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    mi često smrznemo kruh jer MM ima običaj kupiti najveći kruh u dućanu i onda da ga ne žulimo i 3. dan bacimo pola, ja smrznem
    i izvadim ga navečer, do ujutro je taman za jesti
    nekad ga znam ubaciti u rernu, ako nešto drugo pečem, šteta mi je grijati rernu samo da bih odmrzla kruh
    tada je jako fin, hrskave korice, kao tek pečen
    samo što se ukruti kada se ohladi

    a meni prženice, ili kako ih MM zove, potopnice, nisu pohani kruh
    meni je pohano nešto što je uvaljano u prezle
    a potopnice su umočene, potopljene, u mješavinu jaja i malo mllijeka i ispržene na malo masnoće

    inače znam i kruh smrznuti narezan na fete
    i onda napravim smjesu od sjeckane šunke, ribanog sira, kiselog vrhnja, može i tunjevine
    namažem fete kruha i ubacim u rernu da se zapeče
    bude super

  25. #25
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    a meni prženice, ili kako ih MM zove, potopnice, nisu pohani kruh
    meni je pohano nešto što je uvaljano u prezle
    a potopnice su umočene, potopljene, u mješavinu jaja i malo mllijeka i ispržene na malo masnoće
    Bečki stil pohanja je s prezlama. Ovo kako se poha kruh je pariški način.

  26. #26
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    meni je pariški brašno, jaja, brašno
    bečki brašno, jaja, prezle

    a kod potopnica nema brašna
    samo jaja u koje se doda malo mlijeka

  27. #27
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    meni je pariški brašno, jaja, brašno
    Čemu ovo brašno na kraju?
    Ali, da, imaš pravo. Zaobiđemo ovo brašno pa, strogo tehnički gledano, nije pohanje. Možda eventualno da se nađe novi naziv za TU vrstu pohanja.

  28. #28
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    ja ne radim u smjesi vec u mlijeko, pa jaje i na ulja toliko da je pol snite uronjeno.

  29. #29
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    tako radi i MM (radio je prije)
    ali meni se tako ne sviđa, jer kruh popije mlijeko pa mi bude unutra gnjecavo

  30. #30
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    ni MMu, pa njemu radim ili mix jaja i mlijeka ili samo u jaje. sebi, mlijeko pa jaje

  31. #31
    sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009
    Postovi
    5,590

    Početno

    Samo da kazem da me ova tema jutros spasila jer sam se sjetila pohanog kruha kad su klinci upeli da hoce kruh za dorucak a doma samo tri dana star kruh... Ali srecm bilo je jaja i rizinog mlijeka pa su bili odusevljeni... Trebala bih to cesce raditi

  32. #32
    Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005
    Lokacija
    zagreb
    Postovi
    16,612

    Početno

    brasno je u kruhu

  33. #33
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    komplicirate. bečki, pariški, čijigod, pohano je i basta. a kruh, pa opet brašno i onda na ulje... i mlijeko u sredini...

  34. #34
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    kakvo brašno magriz?

  35. #35
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ma joj, mi tako malo kruh jedemo
    i sad kad vas čitam, već vidim da će sav taj moj "smrzo" u smeću završiti
    jer kažete da je dobar samo kad se netkm ugrije
    ja ću ugrijati, djeca će pojesti po pola šnite i ostatak ćemo baciti

  36. #36
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    površno čitaš
    kad ga ugriješ u rerni onda bude kao svježe pečen
    topal, hrskav
    i takav kad se ohladi zna biti tvrd
    naravno ovisi o vrsti kruha
    ako ga se sjetim izvaditi na vrijeme, večer prije, pa se polako
    otopi, bude ok 2 dana
    ne bude hrskav, već onako, kao kruh od jučer

  37. #37
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    ne čitam površno uopće
    nego nema šanse da izvadim kruh samo da se odmrzne, i da ga termički ne obradim
    pa mi je bila prihvatljiva varijanta puštanja topline kroz njega

    a sljedeći put ću ga narezati na manje porcije

  38. #38
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    zašto?

  39. #39
    magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005
    Lokacija
    A6
    Postovi
    6,641

    Početno

    pa i kolace i sladoled se zamrzava i jede odmrznuto bez termicke obrade

  40. #40
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    pa i kolace i sladoled se zamrzava i jede odmrznuto bez termicke obrade
    ma je
    ali to ide direktno u usta (ja zamrzavam samo božićne kolače koji su puni čokolade, putra i oraha i nisu pečeni)
    ne mora ništa "otpuštati"
    a ja imam u glavi neku glupu viziju kako kruh odmrzavanjem otpušta vlagu, pa da bi to bilo bljakasto

  41. #41
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    ako se radi o bijelom kruhu, onda postoji neka varijacioja i ispada ko kolač, tak da se šnite umoće u smjesu jaja, mlijeka, šećera, pa se slaže u protvan, pa sve zalije s ostatkom toga kaj je ostalo, jako nekaj fino ( to smo znali jest, ako bi dobili stari bijeli kruh ko deca)

  42. #42
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ako se radi o bijelom kruhu, onda postoji neka varijacioja i ispada ko kolač, tak da se šnite umoće u smjesu jaja, mlijeka, šećera, pa se slaže u protvan, pa sve zalije s ostatkom toga kaj je ostalo, jako nekaj fino ( to smo znali jest, ako bi dobili stari bijeli kruh ko deca)

    ja ovako radim, umocim kruh u smjesu mlijeko, jaja, med i cimet. pa ga slozim na protvanj i ispecem. ne dodjem nikakvu masnocu, a slazem na papir za pecenje. jedemo sa pireom od jabuke i javorovim sirupom. poznato kao French Toast, samo se pravi pece na maslacu. ali mislim da ce apri bolje paseati moja verzija.

  43. #43
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Hvala Leo, evo ponovno stavljam moj recept
    Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    ja ovako radim, umocim kruh u smjesu mlijeko, jaja, med i cimet. pa ga slozim na protvanj i ispecem. ne dodjem nikakvu masnocu, a slazem na papir za pecenje. jedemo sa pireom od jabuke i javorovim sirupom. poznato kao French Toast, samo se pravi pece na maslacu. ali mislim da ce apri bolje pasati moja verzija.

  44. #44
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    postoji i slana varijanta, pa ispadne ko musaka, za to je bolji neki obojeni kruh

  45. #45
    Osoblje foruma Danci_Krmed avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006
    Lokacija
    T-dot
    Postovi
    2,294

    Početno

    nisam znala da je zamrzavanje kruha tako avangardno i čudno?

    moji svekići kupuju kruh jednom tjedno, kad im treba izvade i za par sati je isti kao kad je kupljen. ako kupe onaj malo škartiji nije baš isti, ali je škarti pa nije ni u startu bio jako dobar. moja mama isto tako, jer se ne stigne kroz tjedan ić u trgovinu uzeti.

    ja svaki tjedan ispećem količinu kruha za cijeli tjedan - tako sam jučer, jedna štruca je ostala van a tri su išle u škrinju. kako su "gušće" od kupovnih kruhova treba malo više vremena da se odlede.

    ako griješ da biš odmrznula zezneš ga, posebice ako ga odlediš u mikrovalnoj. najbolji je ako se na zraku odledi, zamotanoj u platnenoj krpi da voda može ispariti (ako odlediš u najlonu bude mokar)

  46. #46
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    najbolje bi bilo da ona izvadi sav taj kruh van i sve ispeče i pozove nas da se osladimo, ak već oni to ne jedu

  47. #47
    aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    11,372

    Početno

    Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    nisam znala da je zamrzavanje kruha tako avangardno i čudno?
    pa nije samo zamrzavanje kruha

  48. #48
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,077

    Početno

    Citiraj Danci_Krmed prvotno napisa Vidi poruku
    nisam znala da je zamrzavanje kruha tako avangardno i čudno?
    Baš.

  49. #49
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,243

    Početno

    ja za maloga pečem posebno gusti kruh, jedan dio isto ostavim za rezanje ( u frižideru), a ostatak narežem i stavim za zamrzanvanje, onda kad mi treba izvadim po tri šnite kruha i nakon 2-3 sata na sobnoj temperaturi je jako fin i može se jesti.

  50. #50
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    aleks, baš si kul

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •