Netko mi je rekao da se u višim razredima oš više ne uče skupovi, jel to točno?
Netko mi je rekao da se u višim razredima oš više ne uče skupovi, jel to točno?
ne obrađuju se skupovi kao posebna cjelina, ali ih moraš spomenuti kod obrade lin. funkcije. a da ne govorim o skupovima brojeva.
A u kojem razredu, dijete mi je sada na kraju šestog i kaže da nisu učili.
I da li je to onaj opseg koji smo mi učili ili manje?
Planiramo u matematičku srednju pa mi je bitno.
Mislim znam, da svi isto uče, ali s obzirom da po različitim uđbenicima bojala sam se da su možda negdje zaobiđeni.![]()
ne brini, sigurno ih nisu zaobišli
ne rade se više operacije sa skupovima-unija, presjek i to.
a ako pitaš dijete da ti kaže koji brojevi čine npr skup cijelih brojeva sigurno će ti znati reći, iako misli da skupove nisu radili![]()
I ja sam htjela reći da mi se čini kako je taj dio gradiva u biti integriran u sve ostalo. Mi samo mislimo da bi trebalo biti odvojeno jer su nas tako učili (u ono vrijeme takav je bio program) ali ne bih rekla da zaobilaze taj dio gradiva.
Evo primjera - u petom razredu uči se skup racionalnih brojeva (razlomci) pa se spominje da je to skup svih prirodnih brojeva + nula + negativni brojevi + sve između (morala bih pogledati kako točno ide definicija, ima sin u knjizi) tako da se to ne zaobilazi, samo je obrađeno drugačije nego smo mi to imali.
je naš dio 5 i dio 6 je njima u 5 razredu, a drugi dio u 6 razredu. Slučajno imam knjige iz našeg vremena