Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Kosa otpala na jednom mjestu

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Kosa otpala na jednom mjestu

Brza pomoć - od čega može otpasti kosa samo na jednom mjestu, promjer ca 8 mm?
    Jel može biti zbog druženja s mačkom? Ili je neka infekcija? Jel imao tko takav slučaj?

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

može biti zbog druženja s mačkom, a može biti i zbog mase drugih stvari.
    Odi pedijatru.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

hoće od mačke, budi sretna da su ti dečki kratkokosi pa će se šteta brzo ispraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako je kosa otpala u obliku kovanice, bolje odi odmah dermatologu, jer će pedijatar za početak dati Rojazol ili eventualno Oronazol šampon, a ako to ne pomogne samo ćeš izgubiti vrijeme i trebat će ti mjeseci da se toga riješiš(moj dječak je dragao jednu macu u ulici koja je imala tu gljivicu i na kraju je pomogao tek kortikosteroid antimikotik, a priča je trajala mjesecima)

što je najgore to je zarazno i ljudi međusobno to pokupe jedni od drugih. hoće se pojaviti i krug na koži, pripazi na to.pazi da ti se djeca ne brišu istim ručnikom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jako često može biti od pokvarenog zuba ! Nakon popravka, obično se kosa vrati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj je imao to nešto oblika kovanice, sad je već počela rasti kosa.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2013. at 08:27

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

takva vrsta alopecije se zna dogoditi i ako je neko upalno žarište u tijelu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad moj je imao ovu zimu česte sinusitise

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ne čini mi se da ga nešto drugo muči što se zdravlja tiče, ali smo se družili s prijateljima koji imaju mačku i psa... Zato sam pomislila da bi mogla biti mačka, iako nju baš i nije natezao... Skočit ćemo kod dr da napravi bris kože. Inače, nije jako veliko, i smjestilo se točno tamo gdje je zvrk na kosi.

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    takva vrsta alopecije se zna dogoditi i ako je neko upalno žarište u tijelu
    Da, iako su sad najnovije smjernice u dermatologiji da se ne traži više gdje bi to upalno žarište moglo biti, već se odmah prelazi na neku od mogućih vrsta liječenja alopecije (slušala sam predavanje, na kojem je dr. objašnjavao da ta teza s upalnim žarištem kroz vrijeme i nije našla neke čvrste temelje pa se ne fokusiraju više toliko na to).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Da, iako su sad najnovije smjernice u dermatologiji da se ne traži više gdje bi to upalno žarište moglo biti, već se odmah prelazi na neku od mogućih vrsta liječenja alopecije (slušala sam predavanje, na kojem je dr. objašnjavao da ta teza s upalnim žarištem kroz vrijeme i nije našla neke čvrste temelje pa se ne fokusiraju više toliko na to).
    Ne znam što su oni isteoretizirali, ali znam da mi je moj zubar govorio da je imao dosta iskustva s takvim vrstama alopecije, gdje se nakon pronalaska žarišta i saniranja ili uklanjanja zuba kosa vratila. I mom poznaniku koji je imao taj problem, dermatolog je prvo preporučio odlazak zubaru.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Angie, jeste li otkrili uzrok?

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nismo, ali napravio je puno pretraga i treba na kontrolu u 8. mjesecu. Ovaj tjedan je na moru pa ne znam mijenja li se stanje ili ne, danas ću ga vidjeti. Miš moj mali... Nadam se da će se to povući samo od sebe. Kažu da uzrok može biti i neki stres, iako ne znam baš što ga je moglo tako mučiti Kraj školske godine možda, ali prvašić je, nije to neki stres...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angie75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo, ali napravio je puno pretraga i treba na kontrolu u 8. mjesecu. Ovaj tjedan je na moru pa ne znam mijenja li se stanje ili ne, danas ću ga vidjeti. Miš moj mali... Nadam se da će se to povući samo od sebe. Kažu da uzrok može biti i neki stres, iako ne znam baš što ga je moglo tako mučiti Kraj školske godine možda, ali prvašić je, nije to neki stres...

Provjerite i bris grla i krv na streptokoke. Susjed nije imao nikakve simptome s grlom, a namnožio se streptokok, počela ispadati kosa.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja sam se godinama borila s tim.
    Prvi put sa 13, pa sa 16, pa zadnji put sa 24.
    Kosa bez nekog posebnog predznaka ispadne i ponovno naraste deblja i kovrcava dlaka.
    Kao djetetu, svasta su mi radili... Inekcije u glavu, kapi, mazala...poslije nisam radila nista.
    Zariste su izgleda krajnici koje nisam izvadila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •