Brza pomoć - od čega može otpasti kosa samo na jednom mjestu, promjer ca 8 mm?
Jel može biti zbog druženja s mačkom? Ili je neka infekcija? Jel imao tko takav slučaj?
Brza pomoć - od čega može otpasti kosa samo na jednom mjestu, promjer ca 8 mm?
Jel može biti zbog druženja s mačkom? Ili je neka infekcija? Jel imao tko takav slučaj?
može biti zbog druženja s mačkom, a može biti i zbog mase drugih stvari.
Odi pedijatru.
hoće od mačke, budi sretna da su ti dečki kratkokosi pa će se šteta brzo ispraviti.
ako je kosa otpala u obliku kovanice, bolje odi odmah dermatologu, jer će pedijatar za početak dati Rojazol ili eventualno Oronazol šampon, a ako to ne pomogne samo ćeš izgubiti vrijeme i trebat će ti mjeseci da se toga riješiš(moj dječak je dragao jednu macu u ulici koja je imala tu gljivicu i na kraju je pomogao tek kortikosteroid antimikotik, a priča je trajala mjesecima)
što je najgore to je zarazno i ljudi međusobno to pokupe jedni od drugih. hoće se pojaviti i krug na koži, pripazi na to.pazi da ti se djeca ne brišu istim ručnikom.
Jako često može biti od pokvarenog zuba ! Nakon popravka, obično se kosa vrati.
i moj je imao to nešto oblika kovanice, sad je već počela rasti kosa.
Posljednje uređivanje od jelena.O : 21.05.2013. at 08:27
takva vrsta alopecije se zna dogoditi i ako je neko upalno žarište u tijelu
sad moj je imao ovu zimu česte sinusitise
Ne čini mi se da ga nešto drugo muči što se zdravlja tiče, ali smo se družili s prijateljima koji imaju mačku i psa... Zato sam pomislila da bi mogla biti mačka, iako nju baš i nije natezao... Skočit ćemo kod dr da napravi bris kože. Inače, nije jako veliko, i smjestilo se točno tamo gdje je zvrk na kosi.
Da, iako su sad najnovije smjernice u dermatologiji da se ne traži više gdje bi to upalno žarište moglo biti, već se odmah prelazi na neku od mogućih vrsta liječenja alopecije (slušala sam predavanje, na kojem je dr. objašnjavao da ta teza s upalnim žarištem kroz vrijeme i nije našla neke čvrste temelje pa se ne fokusiraju više toliko na to).
Ne znam što su oni isteoretizirali, ali znam da mi je moj zubar govorio da je imao dosta iskustva s takvim vrstama alopecije, gdje se nakon pronalaska žarišta i saniranja ili uklanjanja zuba kosa vratila. I mom poznaniku koji je imao taj problem, dermatolog je prvo preporučio odlazak zubaru.
Nismo, ali napravio je puno pretraga i treba na kontrolu u 8. mjesecu. Ovaj tjedan je na moru pa ne znam mijenja li se stanje ili ne, danas ću ga vidjeti. Miš moj mali... Nadam se da će se to povući samo od sebe. Kažu da uzrok može biti i neki stres, iako ne znam baš što ga je moglo tako mučitiKraj školske godine možda, ali prvašić je, nije to neki stres...
Ja sam se godinama borila s tim.
Prvi put sa 13, pa sa 16, pa zadnji put sa 24.
Kosa bez nekog posebnog predznaka ispadne i ponovno naraste deblja i kovrcava dlaka.
Kao djetetu, svasta su mi radili... Inekcije u glavu, kapi, mazala...poslije nisam radila nista.
Zariste su izgleda krajnici koje nisam izvadila.