Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: glava me svrbi za poluditi

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno glava me svrbi za poluditi

eto, unatrag 2-3 tjedna cijela glava me svrbi, ali baš ono svrbi. nonstop se češkam, muka mi već. nisam mijenjala ni šampon ni regenerator, uši nemam. i da, uha me također svrbe, unutra ne izvana

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Seboreja? http://hr.wikipedia.org/wiki/Seboroi%C4%8Dni_dermatitis

Hoće to i od stresa, hoće to i od prehrane (izbaci slatko i masno, bit će bolje, ali treba strpljenja).

Probaj si po noći namazati uljem (maslinovo ili bademovo), zamotati glavu i ujutro isprati. Pomogne i dječji šampon protiv tjemenice, a agresivne šampone je bolje izbjegavati. Sretno!

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

stresno mi je u posljednje vrijeme, baš ono sa svih strana mi nekako ne ide pa možda zato. masno mogu bacit, ali slatko?
    kod seboreje bi trebali biti i nekakvi vidljivi simptomi? ono crvenilo, ljuskice i to? ja ih nemam

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam jučer imala nešto stresniji dan na poslu, sinoć me cijelo vlasište svrbilo, počelo se ljuskati, već sam zaboravila kako brzo mi bukne (valjda 2-3 godine je bilo relativno mirno). Imala sam doma još nešto lijeka (kojemu je doduše prošao rok, ali nema veze ), danas je već puno bolje.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Martina kojeg lijeka?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja imam losion sa kortikosteroidom Belosalic (ide na recept), još od ranog puberteta mi treba povremeno. Srećom pa mi bočica traje i po 2 godine.

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Belosalic je zakon !!! Spasava kod svih vrsta svrbeza po vlasistu :D i smiruje crvenilo

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Belosalic ništa ne liječi i ne rješava problem, a nosi sa sobom razne nuspojave kod dugotrajne primjene. Pomaže kratkotrajno, ali nije problematičan ako se ne koristi često/dugo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    stresno mi je u posljednje vrijeme, baš ono sa svih strana mi nekako ne ide pa možda zato. masno mogu bacit, ali slatko?
    kod seboreje bi trebali biti i nekakvi vidljivi simptomi? ono crvenilo, ljuskice i to? ja ih nemam
    Da, to dođe kasnije, kad odumre taj gornji sloj kože koji tebe sada svrbi...

Ne znam, na tvom mjestu ja bih se javila dermatologu (na Šalati su odlični) pa da točno znam o čemu se radi. Oni imaju metode kako se ustanovi je li u pitanju alergija, neka druga reakcija ili neka treća bolest. To je neugodno i nipošto nije za zanemariti. Pitaj svog liječnika za uputnicu i sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

MM-u pomaže Vichyev Dercos - ima neki calmine sastojak koji valjda umiruje vlasište. I povremeni belosalic losion i šampon oronazol za baš jak svrab.

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

također već godinama koristim Vichy protiv prhuti za masnu kosu i to je jedini šampon koji mogu koristiti, ali unatoč tome imam faze kada mi je stanje lošije i vlasište me svrbi za izluditi...
    Ne znam na kakav bih pregled otišla i gdje da se naručim?

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ima u ljekarni Ducray Sensinol šampon, novi je kod nas. Služi baš za takve slučajeve, kad vlasište svrbi, a bez nekih objektivnih simptoma (prhut, crvenilo...).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •