Znam da je mozda prerano, ali jos patim od proslogodisnjeg neuspjeha.
Bio MMov i moj prvi zajednici Uskrs, i trudila se ja iz petnih zila, ali boze dragi, jaja su mi bila ziva katastrofa. Em sto se nisu skuhala kak treba, em ih 2/3 popucalo, a o kupljenoj farbi za jaja da ne pricam. Bilo je svukuda, a najmanje po jajima![]()
Citam ja nekidan u nekim novinama kako se jaja mogu prirodno ofarbat. I to mi je plan ove godine
I pise - kora od crvenog luka, crvena paprika, crveni kupus, lisce bazge (i mozebitno jos nesto ali sam zaboravila).
E,sad, kuzim ovo s lukom (mama mi rekla), ali ostalo :?
Iz iskustva znam da se neuspjeh skupo placa - na Uskrs nema nigdje vise jaja za kupit![]()
Pa evo otvaram na vrijeme topic gdje bi trebali ici svi savjeti/trikovi za uspjesno farbanje jaja - za nas neznalice.

Odgovori s citatom
, jedno jaje, pa zavežem čvor, pa drugo jaje i tako do kraja.........inače znam ubrati neku ludu travicu, pa stavim na jaja, tak onda lijepo ispadne, kada ih izvadim iz vode gdje se kuhao luk, skinem tu travicu sa jaja, i onda ostane onak fino kao izrezbareno. Uz to znamo napraviti par komada obojena, ali bez onih naljepnica, to mi se baš ne sviđa.
Šmrc, meni se danas velika nesreća dogodila. Djeca mi u vrtiću bojala ispuhana jaja temperama, i ja ih uzela doma da ih prelakiram. Međutim pošto su bila u košarici na novinskom papiru, vjetar puhne i njih pet-šest se razbije! :/ Ajme kako sam bila ljuta!!