pa ja sam danas u konzumu pokupila punu vrećicu - besplatno!bucka prvotno napisa
svašta li će nam još početi prodavati :shock:
pa ja sam danas u konzumu pokupila punu vrećicu - besplatno!bucka prvotno napisa
svašta li će nam još početi prodavati :shock:
ja jučer kraj vage u konzumu našla vrećicu s ljuskama i sve se mislim oću li-neću i pitam prodavačicu, a to ona skuplja za kolegicu
ja se nisam na vrijeme sjetila skupljati pa išla u berbu koprive
nego, bi li mi tko odgovorio koliko minimalno mi treba koprive za neku vidljiviju zelenu boju
i maslačka za žutu??
ja sam jučer farbala u maslačku i definitivno smo ga premalo nabrali. Jesu jaja dobila neku boju, ali nije to to.
a đe da kupim tu kombinaciju boje i riže
ima li toga u Metrou možda
trebao bi odgovor što prije....
unaprijed zahvaljujem
Ja ću danas s djecom probati ovo:
http://jas.familyfun.go.com/crafts?p...&craftid=11413
Boje i ocat imam, još samo da pronađem bijela jaja - mislim da su pačja bijela.
Kombinaciju boje i riže sam kupila u Muelleru na Trgu bana Jelačića.
Kada obojaš jaja uzmi čačkalicu umočenu u ocat i probaj nacrtati nešto. Cvjetići jako lijepo izgledaju, a ne treba ti nekakva posebna "oprema" (posudica sa malo octa za umakanje i čačkalica vulgaris).Zorana prvotno napisa
Ukoliko imaš malo vremena tvoja "nemaštovita jaja" mogla bi postati vrlo lijepa.![]()
Riža + boja se pokazala jednostavnom i dobrom kombinacijom. Riža ne služi tome da se lijepi na jaja, nego ona boji jaja (staviš jaje u lončić s obojenom rižom, zaklopiš i treseš). Jaja su mi ispala odlično, kao pjeskarena, u čistim ili miješanim bojama i sa svim sam bila gotova za pola sata. Košarica za blagoslov je spremna!
Narancina kora - nula bodova
Al zato je luk ispao prva liga (i ona fora sa vrecom od krumpira)!
Podižem temu jer ima puno korisnih savjeta.
Sto to znaci "puno" ljuskica od luka,jel to od 5,10,15 lukova ili sad 100?
Ja to najozbiljnije pitam.
Ja stvarno volim ukrasavanje jaja i to me svake godine jako veseli jer sam ono kao umjetnicki nastrojena i sl,pa volm raditi svasta svojim rucicama.Ali tu postoji jedna mala stvar...Od toliko jaja ni ja ni moji doma ne pojedemo ni 5 komadajaja jednostavno ne volimo.I da,dijelimo ih ali ih i dobijamo pa na kraju svega toga imamo i previse jaja koja bacamo.Zao mi je da sve to na kraju krajeva propada...Nije mi ugodjaj ako bojam plasticna jaja ili kupujem vec obojana i sarena plasticna.I volim tucanja (
heh),sto se ne moze s plasticnim.Dajte mi neki prjedlog,kamo s tolikim jajima,sto vi cinite s njima jer se meni de facto tjednima razvlace po kuhinji ili frizideru...Sto vi u tom slucaju radite?Prosle godine sam ih bez pretjerivanja imala 50-ak komada od kojih je bar pola zavrsilo u kanti.Ne da mi se bacat tolike pare za nista.
Any ideas?
Ja ih bojam vodenim bojama,dodam ljepila i zarolam u šećer!
Ispadne super!
Možda da ih oljuštiš i odneseš u azil za pse?
Jel itko probao bojati jaja sokom od borovnica?
dosadile mi travke
jel tko proba bojiti jaja s mrežastim najlonkama
Evo ovako sam ja to lani. http://public.fotki.com/skviki
A ove godine mislim da baš i neću imati vremena.
Probam opet
[url=http://public.fotki.com/skviki[/url]
skviki, sve priznaj.
ajde, jaja su genijalna i ja bih takova. jel moze uputstva?
Može, a ti mene nesposobnu kozu nauči staviti hyperlink![]()
Šala.![]()
Daklem.
1. uzorak sam ocrtala tehničkom olovkom
2. upalila svijeću i perom ( onim za slikanje tušom )
skupljala otopljeni vosak pored fitilja i prelazila po dijelu uzorka
koji će ostati bijeli ( treba biti brz )
3. uronila jajce u boju npr. crvenu
4. ponovila postupak crtanja voskom po dijelu uzorka koji
će ostati crveni
5. uronila jajce u boju npr. plavu
Ovo sa bojama je proizvoljno, možeš prvo obojati pa crtati da ne bude bijelo. Samo pazi da kreneš od svjetlijih boja ka tamnijima.
A možeš ponavljati dok imaš živaca!
Kad se jaje osuši, grijati krpicu na ploči štednjaka
i vrelom prelaziti po jaju jer se tako skida vosak.
Premazati za sjaj.![]()
Od riječi do riječi se slažemmarta prvotno napisa
![]()
Lijepa jaja!
O kojoj vrsti boje se radi? Pretpostavljam da je boja hladna?3. uronila jajce u boju npr. crvenu
super, jos samo priznaj koju si boju koristila i mozes ici!![]()
Ma ja ti uvijek koristim onu običnu boju
u prahu ili tabletici.
Dodam vruće vode i octa.
Ali kako proces traje jaja se na kraju farbaju i u hladnoj vodi.
Ajde MalaSirena sad ti objašnjavaj.
Ona tvoja jajca koja izgledaju kao vitraj.
Koja se to boja napuhne i kako?
Jako su mi kjasna![]()
Da li za kupiti neka plasticna jaja koja bi mogla bojati? Naime, htjela bi bojati sa H, ali mislim da ce sva jaja stradati, cak i najtvrdje kuhana.
Bok
mi već duži niz godina radimo židovska jaja. oni još u sve što ću nabrojati stave i krumpira i ostalih namirnica i to bude prilično ukusno. ja sam probala prava žj ali mi nisu toliko fina kao moja jer se predugo kuhaju
dakle, staviš jaja, luk, i kore od luka, crvene paprike, ulja, i raznih začina, sol, paprika... i kuhaš sve to na laganoj vatri cca 6 sati (prava židovska se kuhaju i do 12 sati)
i onda jaja poprime taj okus. ja jedva čekam Uskrs da radim takva jaja jer mi se baš ne da svaki dan trošiti toliko plina... a i obična kuhana jaja si mogu skuhati svaki dan za 10 min.
što duže ih kuhaš i više staviš dodataka to je okus jači.
probaj par komada napraviti, meni je to super
bok
Evo naših jaja. Mnoga su nastradala, ali nekoliko je ostalo i još ćemo morati napraviti.
http://i3.tinypic.com/2vini52.jpg
Nisu baš bogznakaj, ali klinci su se tako radovali kad su bila gotova.
jao brigita super je.kako se zove ova biljka??
To je jastučac (lat Aubrieta), niska trajnica za kamenjare i rubove. Još se nije skroz rascvalo.anushka prvotno napisa
Vidi ovdje: http://i10.tinypic.com/4bzulo9.jpg
To sam poslikala lani kad je bio u punom cvatu.
Ne kuzim vezu izmedu zidovskih jaja i Uskrsa kao blagdana koji oni ne slave? :? Il sam ja pobrkala loncice?
podižem
hvala Brigita![]()
Isus Krist je bio židov. i kao takav je na Posljednjoj večeri slavio židovsku Pashu. Pasha je sjećanje i uprisutnjenje na ono što je Bog učinio židovskom narodu u Egiptu. da su bili u ropstu i izveo ih je u slobodu. dao im je obećanu zemlju. Pasha koju je Isus slavio je Novi Savez (koju mi u Euharistiji slavimo) kako se to kaže spomen-čin onoga što se Njemu desilo i što se uprisutnjuje danas za nas. dakle, On nas je izveo iz smrti u slobodu. Uništoio je grijeh na križu i svojim Uskrsnućem dao nam je novi život. u hrvatskom jeziku se još kaže Vazam (Pasha) imaš vazmeno trodnevlje, bdijenje.retha prvotno napisa
ali sama činjenica da ja radim ova jaja za Uskrs nema veze sa ovime jer su meni ova jaja baš fina a ne kuha mi se pet jaja pet sati baš često.
![]()
Što se tiče bojanja voskom, stvarno treba pčelinji vosak jer se on ne otopi odmah, pa uzorak ostane, a to nam je poanta.
Ja sam ga kupila prije puno godina u sve po 8 kn, bio je zamotan i tuljak kao svijeća/voštanica. Poslije nikako naletit u dućan od voštanica :/
Volim kapulu, koristim ove šeme sa čarapama i peršinom, obično bar 50% bude za pokazat :D
Ja sam radila i sa pčelinjim voskom, a i
sa voskom svijeće.
Lakše mi je raditi sa svijećom jer pčelinji vosak
topiš u padelici, stalno treba biti na vatri.
Ja nemam rešo da to stavim pred sebe na stol
i dok namočim kistić ili pero u vosak
i prinesem ga jaju već mi se vosak stvrdne.
A i puno je teže kontrolirati količinu voska na pisalu.
Zato preferiram svijeću i bez problema mi ostaje uzorak.
A pčelinji vosak sam ja kupovala kod ljudi koji prodaju med
i medenu rakiju.
zdenka, pojasni ovo s rizom i bojom, zvuci dobro samo nisam shvatila kako cijeli postupak ide
hvala![]()
Evo malo da se i ja pohvalim.
Luna i ja vec treci dan bojamo (ispuhana) jaja.
Pa evo linka:
http://public.fotki.com/sasana/uskrs/
Malo ih je al ih ima. Dala sam L. tempere i da vidis zabave za 2 sata dnevno. I puno robe za pranje.![]()
Sori, nisam prije mogla do kompa jer smo bili na putuskviki prvotno napisa
![]()
Sad ti vjerojatno ništa ne znači, ali ona vitraj-jajca su bojana window colors (bojama za staklo).
Napuhne se boja kojom je napravljena kresta na piceku i to se kupi u hobby centru, obojaju se površine i nakon sušenja od oko 6 h zagrijava ih se fenom ili u pećnici (naravno, ovo stiropor jaje nisam mogla staviti u pećnicu, nego sam ga fenirala pa se i stiropor ščvrknuo.
Ma što mi ne bi značilo?MalaSirena prvotno napisa
Pa bit će Uskrs i dogodine![]()
Hvala na informaciji![]()
jest da je sad kasno, ali ja sam sa svojom sveki (svekrvom) bojala jaja sa jajima i gumicama.
uzeli smo gumu od bicikla i rezali je, malo deblje, šire, pa rupice u njima pa stavljali svakako na jaja, na kraju smo kuhale jaja u luku, a jednu turu smo skuhale u običnoj vodi i onda držale par min u luku, tako da je bilo svakih nijansi, ali ona je imala punu vrečicu onu sa ručkama, tih ljuski. ipak je to bilo previše... na godinu cure skupljajte od n.godine....
Ja ih od djetinjsstva bojam temperama. Kist u ruke i uživaj! :D