Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Problem

Datum pristupanja
    May 2013

Početno Problem

Pozdrav svima,

Ukratko cu ispricati svoju pricu. Bila sam u izvanbracnoj zajednici u kojoj se rodio moj sin star 3 godine.
    Prije pola godine otisla sam od supruga/decka nakon cestih fizickih zlostavljanja, o psihickom zlostavljanu da ne pricam.
    Naravno, nikada nisam prijavila policiji do jucer. Naime, ja se njega jako bojim... On je pet minuta divan, nakon cega je pet minuta lud, napravi sranje i onda opet zali zbog toga, pa je malo divan pa nije. Sve do dana kada sam ga ostavila to se dogadalo u 4 zida i meni je neugodno bilo o tome pricati, no nakon sto su se taj dan kad se dogodio veliki eksec, ukljucili i neki ljudi u okolici (moji bliznji) ja sam njega odlucila ostaviti.
    Kada sam otisla on i se i dalje ne ponasa normalno. 5 minuta me voli 5 mrzi, znaci s njim nikad ne znas na cemu si. dakle, moj horor se i dalje nastavlja, odnosno on ne zeli prihvatiti da se ja njemu necu vratiti.
    U cijeloj toj drami ja sam pokusavala zastiti dijete, da on to ne vidi, no naravno to vise nije moguce. vec duze me pred njim vrijeda, jucer je vidio i kako me udara. Tu sam ja kad smo se sakrili kod susjeda zvala policiju. On sada ima zabranu prilaska meni. To se ne odnosi na moje dijete.
    Ono sto mene brine u toj situaciji je to sto vidim promjene u ponasanju. Sada me dijete malo gura od sebe, pa me grli. Jadan ne zna valjda sto da misli.
    Moram napomenuti da cijelo vrijeme dok smo zivjeli zajedno niti jednom nije presvukao dijete, nije isao s njim u park, uopce se nije brinuo o njemu. Sada je odjednom otac i zeli se druziti s njim! Ja naravno mislim da dijete treba imati oca, ali on stvarno nije dobar i to me plasi. kad je s njim , dijete gleda agresivne crtice neprimjerene njegovoj dobi (Ninja kornjace i sl.) igra ninjago (ili kako se pise ) i naravno da sad moj sin, prekjucer prvi put kaze da zeli ostati kod tate. Ja sam ostala sokirana, rekla sam mu da sada ide s mamom. Prije toga nikada nije htio ici kod tate, nekad je toliko plakao da ga je vratio doma, tako da sam ja jucer ostala potpuno u soku. Osjecala sam se tako jadno. da li je to normalo i kako da se ponasam u toj situaciji? Naime, stvarno me jako, jako boli kad to kaze. ma uzas, nisam jos nista ispricala, ali ono sto mene boli je to sto moj sin sada misli da je on super, a ja grozna. I ja sada ne znam sto je dobro za moje dijete? Kako ograniciti vidanje da i dalje ima tatu, a da je taj los utjecaj sto manji? stvarno sam ocajna

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja ti preporučam odlazak u Centar za soc. skrb; tamo trebaš riješiti pitanja skrbništva vezano uz dijete, te regulirati eventualno oduzimanje prava na roditeljsku skrb (ukoliko bude potrebno) za oca djeteta. Svaku njegovu prijetnju (makar i sms-om) prijavi policiji.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Sto se djeteta tice.... moje je vristalo doslovce i drzalo se za tatzinu nogavicu kad god se vracalo sa susreta. Moram iskrneo priznati da mi je srce pucalo i gotovo da mu nisam dobrovoljno predala dijete jer sam mislila da tatu vise voli nego mene. A onda mi jedna jako pametna zena dala nekoliko informacija koje do tada nisam i rado cu ih danas podijeliti s tobom:

1. Dijete place kada se mora odvojiti od roditelja s kojim ne zivi, jer u onog drugog ima povjerenja i zna gdje mu je dom, pa je samo normalno da place za onim kojeg ne vidi redovito.
    2. Najdrazi hobij mnogih bivsih muzeva je a) razmazivanje djece (pa djeca zele biti tamo gdje im se da sve) i b) pricanje djetetu kako mu je tesko bez njega i da je mama kriva za sve. To kod djeteta izaziva plac.
    3. Postoji razlog zasto se kod mladje djece ne uzima u obzir njihovo misljenje na sudu - ZATO STO SU DJECA LAKO PODLOZNA UTJECAJU - dakle, djeca dok su mala vjeruju bez kompromisa i zato se na njih moze utjecati

Ako sve gore naveden nije dovoljno da te utjesi, a znam koliko ti je tesko... neka te tjesi da moja djecica danas samo idu kod oca ako im on kupi nove igrace, mobitele, igrice ili ih mami sa izletom. Sve ostale dane im se ne da.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Zaboravih.... Posto si pitala kako se ponasati, evo i za to formula pedagoga isprobana od nas par mama: IGNORIRAJ. Kad ti se dijete vrati doma, nemoj ga razmaziti da bi te vise volilo, nemoj ni razgovarati s njim o tome zasto kod oca radi sto radi ili da li mu je lijepo s tobom ili ne. Jednostavno se ponasaj se prema njemu kao da se nije nista desilo. Mozes ga pitati sto ga veselio raditi u tom trneutku, ali na tome treba stati. Djeca nisu glupa, s vremenom sami razvijaju oko za istinu i stvarnost.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •