Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: grčevi u nogama

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno grčevi u nogama

Unaprijed isprike ako tema već postoji,ja je nisam mogla naći.

Evo počeli su!!U prve dvije trudnoće nisu bili tako jaki, ali sam imala grčeve u nogama.U prvoj sam ih uspiješno riješila s mioflex tabletama koje mi prepisal lječnik opće prakse (koje trudnice ne smiju piti nikako ) a u drugoj s magnezijem. E sad ni magnezij ne pomaže. Ima li nešto da pomaže kod grčeva u nogama u trudnoći , a da nije magnezij? Evo probudil me u 4:40, sad je 5:30, a ja još ne mogu stat na nogu jer me još boli....

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Baš sam htjela napisati magnezij,ali veliš da ne pomaže,za drugu opciju neznam.Meni je pomagao.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

meni je isto magnezij pomagao, ali ne odmah nego nakon par dana korištenja. ne znam šta bi moglo pomoći..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj klaudija prvotno napisa Vidi poruku
    meni je isto magnezij pomagao, ali ne odmah nego nakon par dana korištenja. ne znam šta bi moglo pomoći..
    Meni se to isto događalo, a pomagale su jednostavne stvari (bez lijekova):
    - tuširanje toplo-hladno (ali dulje, bar 15 minuta) da se pokrene cirkulacija, jer mi je trbuh bio nisko i pritiskao na vene u nogama
    - hodanje po kamenom podu u kuhinji (iako sam se morala skrivati od muža kojem je bilo zlo kad bi me vidio da to radim, ali to nisam dugo prakticirala, 2-3 minute više puta dnevno bilo je dovoljno da mi pruži trenutno olakšanje)
    - masažer

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To su ti grcevi u listovima?
    Ja bi, dok bi osjetila da me lovi grc, ispruzila nogu i stopalo savila pod pravim kutom gurajuci prste prema koljenu ( nadam se da si shvatila moj opis). Tako bi uspjela da me grc potpuno ne ulovi jer se onda isto dugo ne bi oporavila.
    Mozda bi ti pomogle i lagane vjezbe istezanja za taj dio preko dana.

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj mimi 25 prvotno napisa Vidi poruku
    To su ti grcevi u listovima?
    Ja bi, dok bi osjetila da me lovi grc, ispruzila nogu i stopalo savila pod pravim kutom gurajuci prste prema koljenu ( nadam se da si shvatila moj opis). Tako bi uspjela da me grc potpuno ne ulovi jer se onda isto dugo ne bi oporavila.
    e da, to sam i ja radila.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja isto uzimam magnezij. A svaku večer prije spavanja mi muž izmasira noge i otuširam se u ugodno toploj vodi. Od tad sam mirna.

Čitala sam da i manjak kalcija u krvi uzrokuje grčeve.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala vam na odgovorima. Včinu ovog sam probala osim da me muž masira i toplo-hladni tuš bosa sam stalno a o ispruživanju noge nema uopće govora-probala i odma mi se mišić počel grčit i još uvijek nemrem cijelim stopalom stat na tu nogu. Mg pijem već 4 mjeseca, al očito ne pomaže. Ni ovo s istezanjem noge... to mi je isto prije pomagalo, al sad ne. Rekla mi je gin. da ne mogu dobit nikaj osim Mg tak da ne znam kaj da radim... Ako znate za kakav čaj, mast, kremu... kaj god a da pomaže!! Muža moram upregnut da masira (ne pomaže kad si sama izmasiram očito) i hladno-topli tuš pa bumo vidli.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesi probala kupku za noge od magnezijevog klorida (ne piti, već baš kupku)? Kažu da pomaže, ali provjeri smije li se koristiti u trudnoći, jer ja ne znam.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Mene spasilo vecernje uvodenje 2 tablete magnezij-kalcij-cink kompleksa od Solgara.
    I ja sam uzimala magnezij direct i drzala par rezervnih vrecica kraj kreveta, ali figu. Kad bi me probudili trnci, bolovi i grcevi, taj mg bi samo malo ublazio.
    S ovom rutinom sam uspjela skroz prevenirati grceve i spavam ko beba

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Hvala puno sutra po savjet smijem li to i ak smijem U AKCIJUUU!!

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Meni nista nije pomagalo osim mora I plivanja, kupala sam se I plivala svaki dan sve do sredine rujna (beba se rodila pocetkom listopada)
    Ne samo da mi je pomagalo kod grceva vec I kod oticanja nogu.
    Sreca pa dolazi ljeto I kupanjac (ili samo setanje u plicaku)

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

E da zaboravila sam napisat, onda kad se nisam kupala zakisala bih noge u vodu u koju bih stavila krupnu morsku sol I s time masirala listove

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Odmah da napišem kako u ovoj trudnoći skoro ništa nisam pila od lijekova. Samo folnu na početku. I samo povremeno sam znala imati grčeve u nogama. Sad sam 33+2tt i jutros me probudio užasan grč u desnom listu i nikako me nije skroz pustio. Probala sam si masirati, ali ne pomaže. Sad me strah jutra... zapravo, i noći i jutra...

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno Help!

Dva puna dana grčevi u nogama, jutros se pridružila i lijeva noga. Jedva hodam. Što je najučinkovitije za brzo djelovanje??? HLP, jedva sam došla na posao!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Znam samo za magnezij. Ili banane (kalij) to je nama trener davno preporucio protiv grceva.

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Jesi li probala mazati noge magnezijevim uljem?

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Nisam, samo sam masirala. Evo i treći dan se nastavlja... za poluditi od jada...

Yummy_mummy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Kupis u dm-u nigari, odnosno magnezijev klorid i zakuhas ga u vodi. Omjer neka bude 1:1, dakle 100g-100ml. Pustis da se ohladi i stavis u spricu. POspricas noge i izmasiras. U pocetku ces osjecati lagano zarenje koje ce prestati za kojih 15 min. Ako ne prestane, namazes noge kremom, da se malo razvodni koncentracija. Pouzdano pomaze. Ja sam imala sindrom nemirnih nogu i od magnezijevog ulja mi je to prestalo. Isto mi tako olaksava menstrualne grceve.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •