Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Cjepiva u trudnoći (tj. je li cijepljenje starijeg djeteta rizik za plod)

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno Cjepiva u trudnoći (tj. je li cijepljenje starijeg djeteta rizik za plod)

Stariji sin treba ići na redovno cijepljenje s 18 mjeseci. Mislim da se radi o docjepljivanju s 5u1 cjepivom DTaP-IPV-Hib.
    Malac je dobro reagirao na sva cjepiva do sada, hvala Bogu.

Trudna sam 12 tjedana i učinilo mi se da bi bilo dobro izbjegavati cjepiva i odlaske liječnicima dok se ne završi barem organogeneza da ne bih nešto slučajno pokupila što bi moglo nauditi bebi.

Zanima me, je li ovo cjepivo opasno u smislu živih virusa (kao što je MoPaRu) pa da može prijeći na mene (i bebu) preko stolice ili sl.?

Do kada se može uopće odgađati ovo cjepivo i ima li to uopće smisla i potrebe i neće li to utjecati na djelotvornost (ako je prevelika pauza između prošle doze i sada)?

Koga mogu nazvati i pitati to? Naša pedijatrica je inače super, ali je živciraju pitanja o cjepivima i smatra da su ona ok pa ne vjerujem da bi baš razumjela moj strah (iako su bez problema pristali da odgodimo cijepljenje mjesec dana dok ne prođe prvo tromjesječje trudnoće).

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Probaj pitati epidemiologa.

Ja nisam razmišljala o takvim stvarima kad sam bila trudna, jer su mi rekli da je najveći rizik za djete od trenutka začeća do trenutka kad saznaš da si trudna.

Danonino avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Naš pedijatar je odbio cijepiti dijete Priorixom (bivši Moparu) dok sam ja trudna. Cijepit će ga, bez obzira na kašnjenje, tek kad rodim.

Mislim da se s ostalim cjepivima koja nisu 'živa', cijepi normalno iako je mama trudna

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Hvala. Epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo u mom gradu se u ponedjeljak vraća s godišnjeg pa su mi rekli da mogu tada nazvati.
    Ako netko ima još iskustava, slobodno pišite.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mislim da to cjepivo koje se dobiva sa 18 mjeseci nije sa zivim virusom. moj mali je bio prehladjen u vrijeme kad je trebao dobiti to cjepivo i dr nam je rekla da to nema veze. smetalo bi za ono cijepljenje sa 12 mjeseci.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Zvala sam epidemiologa. Kaže da se ništa ne može dogoditi i da cijepimo dijete prema kalendaru. Kaže da se ta bolest protiv koje se cijepi živi virusom ne širi stolicom, nego respiratorno pa nema opasnosti od rukovanja pelenama.
    Imamo termin za 2 tjedna, jer je dosta gužva.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •