-
Cjepiva u trudnoći (tj. je li cijepljenje starijeg djeteta rizik za plod)
Stariji sin treba ići na redovno cijepljenje s 18 mjeseci. Mislim da se radi o docjepljivanju s 5u1 cjepivom DTaP-IPV-Hib.
Malac je dobro reagirao na sva cjepiva do sada, hvala Bogu.
Trudna sam 12 tjedana i učinilo mi se da bi bilo dobro izbjegavati cjepiva i odlaske liječnicima dok se ne završi barem organogeneza da ne bih nešto slučajno pokupila što bi moglo nauditi bebi.
Zanima me, je li ovo cjepivo opasno u smislu živih virusa (kao što je MoPaRu) pa da može prijeći na mene (i bebu) preko stolice ili sl.?
Do kada se može uopće odgađati ovo cjepivo i ima li to uopće smisla i potrebe i neće li to utjecati na djelotvornost (ako je prevelika pauza između prošle doze i sada)?
Koga mogu nazvati i pitati to? Naša pedijatrica je inače super, ali je živciraju pitanja o cjepivima i smatra da su ona ok pa ne vjerujem da bi baš razumjela moj strah (iako su bez problema pristali da odgodimo cijepljenje mjesec dana dok ne prođe prvo tromjesječje trudnoće).
-
Probaj pitati epidemiologa.
Ja nisam razmišljala o takvim stvarima kad sam bila trudna, jer su mi rekli da je najveći rizik za djete od trenutka začeća do trenutka kad saznaš da si trudna.
-
Naš pedijatar je odbio cijepiti dijete Priorixom (bivši Moparu) dok sam ja trudna. Cijepit će ga, bez obzira na kašnjenje, tek kad rodim.
Mislim da se s ostalim cjepivima koja nisu 'živa', cijepi normalno iako je mama trudna
-
Hvala. Epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo u mom gradu se u ponedjeljak vraća s godišnjeg pa su mi rekli da mogu tada nazvati.
Ako netko ima još iskustava, slobodno pišite.
-
mislim da to cjepivo koje se dobiva sa 18 mjeseci nije sa zivim virusom. moj mali je bio prehladjen u vrijeme kad je trebao dobiti to cjepivo i dr nam je rekla da to nema veze. smetalo bi za ono cijepljenje sa 12 mjeseci.
-
Zvala sam epidemiologa. Kaže da se ništa ne može dogoditi i da cijepimo dijete prema kalendaru. Kaže da se ta bolest protiv koje se cijepi živi virusom ne širi stolicom, nego respiratorno pa nema opasnosti od rukovanja pelenama.
Imamo termin za 2 tjedna, jer je dosta gužva.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma