Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zaboravljeni Rhogam

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno Zaboravljeni Rhogam

Ne mogu se sjetiti da li sam ga dobila nakon zadnjeg poroda. Da bude bolje ne mogu nači ni otpusno pismo na kojem bi to valjda trebalo pisati. Ja sam Rh- ,a mm + . Inače jako pazim na takve stvari i imam dokumentaciju sa prva tri poroda, ali zadnji put sam bila sigurna da neću imati više djece i nisam vodila računa o tome.
    Sad, znate li da li se može u rodilištu tražiti neka dokumentacija (zadnji porod je bio prije 5 godina). I postoji li uopče mogučnost da mi ga nisu dali, prva tri puta nisam stigla tražiti, sami su mi dali vrlo brzo nakon poroda.
    Sad planiram trudnoću pa me to brine.
    Ako ne uspijem dobiti potvrdu iz bolnice, mogu li napraviti neki test iz kojeg se vidi da li sam ga primila ili ne. I ako nisam, što mogu učiniti?
    Puno pitanja, nadam se da mi netko može pomoći.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

bitno je koji Rh ti je zadnje dijete...
    ako je - onda nisi niti trebala dobiti injekciju, ako je + onda ti je trebala...

pretpostavljam da imaš i socijalnog ginekologa pa si vjerojatno njemu nosila papire nakon poroda...
    onda je on to trebao zapisati u tvoj karton pa to možeš tamo provjeriti

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

A gdje inace pise da li je dana injekcija? Ja sam trazila u otpusnom pismu i u trudnickoj knjizici, a nigdje ne pise. Ja sam -, muz je +, a za dijete nigdje ne pise koji je faktor. Ja sam bila uvjerena da sam dobila injekciju, ali se sad mislim jesam li, buduci da sam dobila i jednu za bolove par sati nakon poroda (zbog jakih bolova od nekog hematoma). I sad se mislim jesam li ja to sve pomijesala. Jesam li dva put bockana... Koliko sam shvatila, oni nakon svakog poroda gledaju rh bebe, ako je i beba negativan rh onda nista, a ako je + onda daju injekciju. Jel po tome nema veze sto je bilo prvi put, ovaj put ce istom logikom?

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Trebalo bi pisati na tvojem otpusnom pismu iz bolnice. Nitko mi nije rekao da je beba -, to bi zapamtila. Soc.gin. nisam sigurno nikakve papire nosila, nije mi palo na pamet. Nevjerojatno, pamtim svaki detalj sa poroda i iz bolnice, čak i kakvo je vrijeme bilo. A ne sječam se jesam li dobila injekciju ili ne,.

ardnas avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Definitivno ti treba pisati u otpusnom pismu. Meni piše, rodila u SVDuhu. Moja beba je dobila moj rh- faktor pa nisam ništa primila, ali meni i to piše, da je dijete nasljedilo moju rh - grupu.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Piše ti da je dijete Rh negativno, a ne da je naslijedilo tvoju krvnu grupu, zar ne? Jer, beba naslijeđuje i krvnu grupu i Rh faktor od oba roditelja, pisali smo o tome već puno puta.

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

meni pise na otpusnom, rodila na sv duhu i dobila ga

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Kopiju otpusnog možeš dobiti na zahtjev, također i listu terapije na kojoj bi se trebalo vidjeti da li si dobila.
    Možeš raditi KG djeteta.
    Možeš testirati sebe da li si senzibilizirana, tj napraviti Combsov test.

Savjetuj se sa liječnikom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •