Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Ibuprofen u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno Ibuprofen u trudnoći

Lijep pozdrav

U kratko,moja zabrinutost je vezana uz jedan popijen neofen forte u 31tj.trudnoće,ako ima netko iskustva dali može naštetiti(kako su strogo zabranjeni)hvala.

Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

pa mislim da jedan ne može naštetiti, ali radije uzmi Lupocet, a ako nemaš lupocet probaj da ne popiješ radije ništa dok ne nabaviš lupocet

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Karoll prvotno napisa Vidi poruku
    Lijep pozdrav

U kratko,moja zabrinutost je vezana uz jedan popijen neofen forte u 31tj.trudnoće,ako ima netko iskustva dali može naštetiti(kako su strogo zabranjeni)hvala.
    Sa svakim lijekom treba oprezno u trudnoći, ali ibuprofen nije strogo zabranjen. Lupocet je bolji izbor, jer je dozvoljen i kod dojenčadi. Ibuprofen se preporučuje djeci starijoj od godinu dana, ako je potrebno. Mislim da se ne moraš osobito zabrinjavati oko jedne tablete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako si popila 1 tbl, nemas brige!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

nebu ti ništ ja sam preboljela gadnu gripu u prvim tjednima kad nisam ni znala da sam t. i to strogo na brufenima jer mi ništa drugo nije pomoglo protiv onih očajnih bolova. i sve OK.

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

Ibuprofen nije pametno uzimati 4 tj prije termina jer smanjuje nivo prostaglandina. Od jednog ti ne bude ništa. Osim Lupoceta, smiješ šumeći Eferalgan a 500mg od početka T -16 kom cca 30 kn. meni je pomogao i za bolove u leđima i za sinuse, a blagog je, ugodnog okusa i ne sjeda na želudac.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam nedavno pitala doktora za brufen naime pila sam ga a nisam znala da sam trudna rekao je da nema veze ako se ne pije konstantno u većim količinama. i pitala sam ga dal ga mogu popit s vremena na vrijeme jer imam migrene i lupocet mi ne pomaže,,,rekao je da nije problem.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mene uklještila leđa. Od boli sam danas odmah mazala voltaren i deep relief. Tek poslije sam išla gledati ima li kobtraindikacija. I naravno, ne preporuča se u T.

Što da radim? Nastavim koristiti dok bol ne popusti?
    Postoji li neka druga krema za ublažavanje boli?
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 30.07.2013. at 17:20

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nemoj koristiti,meni je dok. zabranila da se mažem s tim kremama, kao ne može se ništa opasno dogoditi,ali to nisu klasični bolovi uklještenja nego naši hormončeki koji rastežu ligamente, kosti itd. Možeš popiti recimo Lupocet ili nešto drugo na bazi paracetamola. Ali,ta bol prođe,meni traje tako 2 dana,i skužim da se sve to malo pomakne pa se treba namjestiti,pa dok se namjesti onda popusti i bol. Nekad stavim i obloge ili nađem nekog da me malo izmasira, onako nježni kružni pokreti ali bez pritiskanja i bez dodira direktno po kičmi.

Nemoj dugo sjediti, ili budi u polusjedećem/poluležećem položaju, stavi jastuk pod trbuh i između koljena - pomogne. Imaš i neke vježbe, ali ne znam koliko su efikasne. Ako ne prođe-javi se doktorici nek ti ona pomogne.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nanimira, ovo me definitivno uklještilo :/ (eto mu kad idem krečiti)

A kaj da koristim? Ono, izdržala bi bol ali trne mi ruka, boli za ponudit. Sad nisam mazala od jutra, ali sve me strah sutra

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jel postoji lupocet krema?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Možda neke biljne koje hlade ili griju, ili kombinacija hladno tople komprese i lupoceta?

A da, ako je baš uklještilo znam da je terapija mirovanje

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mene ukljestilo prije mjesec i pol
    I jos nije proslo, a nema veze s trudnocom
    Nista ne koristim, trpim, a otici dr. za to kao ne stignem
    S tim da je u nekoliko navrata bilo tako grozno da nisam mogla ustati iz kreveta, a kad sam ustala nisam mogla stati na jednu nogu
    Nazovi sutra dr.opce pr. i pitaj smijes li nesto (ja ne bih te kreme)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •