Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Dojenje i vitamini

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Dojenje i vitamini

Dakle dojilje,pijate li kakve vitamine?

Ja sam u trudnoči pila dvije kapsule prenatala ,a sad dok dojim (10 mj) pijem po jednu...

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ne pijem.
    zdravo se hranim.
    ali, kako sam bila jaaako anemična prije i u trudnoći, trebala bi ić vidit krvnu sliku, samo nikako.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja sam željezo morala pit 4 mjeseca nakon poroda jer sam u bolnici nakon poroda bila tolika koma da sam dobila dvije doze krvi da se uopče ustanem sa kreveta :/

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

uf.
    meni u trudnoći skočilo željezo ko ludo negdje 3-4 mjeseca pred porod. sad imam snage, barem tako osjećam, pa zato nikako otić izvadit krv.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja pijem centrum materna i kalcij. a u zadnje mi je vrijeme kosa pocela otpadati u premenovima, pa cu morati i po tom pitanju nesto napraviti.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

I ja pijem jednu kapsulu prenatala, onda C vitamin i kalcij jer mislim da ne uzimam dovoljno s mlijekom i mliječnim proizvodima. Jedem voće, povrće slabo, ne mogu si pomoći.

little duck avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Uzimam Prenatal, sada sam tek pocela redovito, ljube je sada 4 mjeseca. Malo se bolje osjecam...

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne uzimam ništa?
    Mislite li da bi trebala?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ne uzimam ni ja
    niti sam u trudnoci
    al u trudnoci mi nije ni trebalo jer s onom kolicinom hrane koju sam jela umosila sam i previse vitamina

adonisa avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

u trudnoći sam pila dvije kapsule prenatala, pa sam nastavila s jednom u početku dojenja, a sad više ništa. iako u bočici imam još vitamina, redovno ih zaboravljam popiti!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

uzimam Pregnital,kapsulu Heferola i C vitamin jer sam na porodu izgubila nešto manje od 2 l krvi pa izgledam bijelo-žuto,kao duh

patronažna(inače super,prodojeća,prva liga je žena),mi je rekla da slobodno popijem svaku večer malo kupinovog vina :?

kad sam je pitala nije li to u sukobu s dojenjem rekla mi je da sam jako anemična i da dijete treba zdravu mamu koja će ga dojiti,i da mu neće biti ništa(da ne biste mislili da žena samo tako savjetuje alkohol,rekla mi je da bebi u slučaju grčeva ne dajem sab simplex upravo zbog sastava)tako da o njenom savjetu ipak ozbiljno razmišljam

što vi kažete?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam pila nakon poroda 200 mg željeza tri mjeseca, jer sam izgubila puno krvi, primila transfuziju, a željezo mi je bilo 4. nakon ta tri mjeseca, skočilo je na 11 i KKS se popravila. Sad sam opet nakon tri mjeseca vadila, nakon prestanka pijenja ferrum leka, ali svakodnevne kupine, soka od cikle i inih stvari i podiglo se s 11 na 11,9. dakle ipak manje, naravno. no gin mi je savjetovala da tokom dojenja svakako pijem željezo. a kupinovo vino si ja cugnem 0,03 svaki dan. N. nije ništa. mislim da je to malo. Pokušam to neposredno nakon podoja, da prođe jedno tri sata do sljedećeg dojenja.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    uzimam Pregnital,kapsulu Heferola i C vitamin jer sam na porodu izgubila nešto manje od 2 l krvi pa izgledam bijelo-žuto,kao duh

patronažna(inače super,prodojeća,prva liga je žena),mi je rekla da slobodno popijem svaku večer malo kupinovog vina :?

kad sam je pitala nije li to u sukobu s dojenjem rekla mi je da sam jako anemična i da dijete treba zdravu mamu koja će ga dojiti,i da mu neće biti ništa(da ne biste mislili da žena samo tako savjetuje alkohol,rekla mi je da bebi u slučaju grčeva ne dajem sab simplex upravo zbog sastava)tako da o njenom savjetu ipak ozbiljno razmišljam

što vi kažete?
    Ja ti mogu reći da ti je jedna teleća šnicla ( tj. crveno meso) bolji izvor željeza te je u obliku koji se lako resorbira. Kupinovo vino ne znam koliko željeza sadrži, ali je sigurno vezano u fitospojevima iz kojih se teško resorbira željezo, a krcato je šećerom. Npr. špinat je bogat željezom, ali je u takvim spojevima da se od svega toga resorbira samo ( ako i toliko) 3%, dok iz mesa se resorbira i do 50 % ( to mi je nekako ostalo u glavi iz škole ) Uzimaš uostalom Heferol i tako nastavi najmanje 3 mjeseca.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

znam za željezo u mesu,pojela sam ga više ovih dana nego u cijeloj trudnoći.jedem ciklu iako je mrzim,blitvu,špinat imamo baš danas,općenito zelenog povrća...no svejedno sam žuta ko smrt

još ću razmisliti o kupinovom vinu :/

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uzmi radije neki preparat zeljeza, neki sirup ili tablete, sigurno ce ti doktor prepisati. kupinovo vino (bar ono sto sam ja pila) ima 15% alkohola :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

već pijem Heferol

ovaj vikend sam pojela mesa koliko nisam zadnjih par mjeseci,ne znam za željezo-al zaradila sam tvrdu stolicu

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj ronin prvotno napisa
    već pijem Heferol

ovaj vikend sam pojela mesa koliko nisam zadnjih par mjeseci,ne znam za željezo-al zaradila sam tvrdu stolicu
    obavezno poslije heferola i poslije mesa popij c vitamin ili sok od limuna/naranče. i pazi da ne piješ mlijeko odmah prije/nakon heferola.

meni je željezo bilo manje od 3, sad mi je na donjoj granici.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A koji kalcij uzimate? Šumeći ili tablete? U nedoumici sam kaj je bolje s obzirom na dojenje.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa
    A koji kalcij uzimate? Šumeći ili tablete? U nedoumici sam kaj je bolje s obzirom na dojenje.
    Mogu ja??
    Uzmi tekući citrat, izbjegni šumeći zbog umjetnih zaslađivača i CO2, a tablete su obično kalcij-karbonat koji se slabije resorbira. Ako ne voliš tekuće preparate kalcij-citrata može se naći i u komprimatima koji se u ustima rastope kao bomboni.

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A to se kupuje u običnoj apoteci?
    Nisam još nikad čula za to. Da samo tražim tekući citrat?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj ivanche prvotno napisa
    A to se kupuje u običnoj apoteci?
    Nisam još nikad čula za to. Da samo tražim tekući citrat?
    Koliko znam takvi preparati mogu se nabaviti od 2 proizvođača: Kal i Life Time u svakoj ljekarni. Postoje razlike u sastavu. Kal-ov preparat sadrži fosfor, a Life Time-ov ne sadrži. Čini mi se da je u trudnoći i za vrijeme dojenja bolje ne uzimati fosfor jer ima ulogu u razgradnji kostiju (preduga priča o stanicama). Npr. fosfor je itekako dobro došao u preparatima kalcija za malo stariju djecu. Jedino pazi na to što takvi preparati sadrže i D3-vitamin i magnezij tako da, ako uzimaš neki multivitamin&mineral nastoj ga uzimati u nižoj dozi.

Doza D3-vitamina ne bi trebala prijeći ukupno 600-700 I.U., a doza magnezija ne više od 600 mg ukupno u oba preparata.

Takav tekući kalcij uzima se navečer prije spavanja. Doza je obično jedna jušna žlica ( 15 ml ) i treba ih dobro promućkati prije upotrebe jer su sve to suspenzije tj. sadrže tekuću i krutu fazu koje se moraju međusobno dobro pomiješati.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da malo podignem temu....jel pijete kakve vitamine za vrijeme dojenja?
    Ja dovršavam ostatak Prenatala od trudnoće, pa si razmišljam da li da nastavim ili ne treba ili nešta drugo...?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ja sam s prvim djetetom ovako kao ti sada - dovršila ostatak trudničkih a s drugim sam pila vitamine nešto kratko za vrijeme trudnoće, kasnije ništa.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam isto dovrsila trudnicke, pa sam kupila neke post natal ali ne pijem ih skoro uopce jer mi nisu fini (tope se u vodi).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I ja sam probala taj Postnatal, neki uzorak sam dobila, ali to ne bi pila nikako jer bas nisu fini ni malo, a bas mi se ne piju ni tablete vise jer ih i tako cesto zaboravim. :-\

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Ja sam pila kroz cijelu trudnocu Pregnital I sve dok beba nije napunila 6mj I dok nismo krenuli sa dohranom.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

ja sam prema savjetu ginekologinje nastavila s istim pronatalom, a sad kad je kutija pri kraju, uzela sam prenatal drugog proizvođača jer je puno bolji omjer cijene i količine. i ja počesto zaboravim uzeti tabletu pa se tješim bolje ikad nego nikad a beba će si ionako uzeti od mene što god treba.

više me brine vitamin D, jer sam čitala da se njime može predozirati, a dobili smo prepisanih 5 kapi vitamina D te ga beba dobije i preko mlijeka iz pronatala, a i iz adaptiranog iz dohrane. Bojim se da je sve to previše.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uf, ni meni to Postnata nisu fini, jedva ih popijem.
    Cijelu trudnocu sam pila Prenatal, a nastavila sam i dalje. Prosli puta sam pila tjekom cijelog dojenja ( 2 god), a tako cu i sada. Cak sam i dosta redovita u pijenju.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

ja sam nastavila prenatal, to je, ali su mi preporučili da nastavim i sa omega 3 zbog ___ (ne znam točno, fuj riblje ulje, nikad ga se neću riješiti) ali kao dobro je.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •