Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: što uzimati protiv alergije dok dojim?

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno što uzimati protiv alergije dok dojim?

Alergična sam na pse i mediteransko bilje. a trenutno sam kod svojih roditelja u dalmaciji, i imaju psa
    kišem, trljam oči, uši, grebe me grlo, KOMA
    Što mogu uzeti kao neku prevenciju, tipa claritine itd?
    U ljekarni su mi preporučili aqua maris, to mi zbilja ne znači ništa
    Posljednje uređivanje od littletunafish : 26.05.2013. at 17:01

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi sigurna da si alergična na dlaku psa? Možda si alergična na peludi trava kroz koje se pas kreće.
    Probajte ga, kad se vrati izvana, prebrisati mokrom krpom, da s njega skinete pelud koju je eventualno pokupio.

Što se tiče lijekova, MORAŠ ih tražiti od liječnika i s liječnikom se konzultirati oko uzimanja.
    Ovdje (http://kellymom.com/bf/can-i-breastf...s/cold-remedy/ pri dnu) ima lista i gradacija antihistaminika prema tome koliko su sigurni za korištenje uz dojenje, ali lijek svakako treba uzeti uz konzultaciju s liječnikom.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj BusyBee prvotno napisa Vidi poruku
    Jesi sigurna da si alergična na dlaku psa? Možda si alergična na peludi trava kroz koje se pas kreće.
    Probajte ga, kad se vrati izvana, prebrisati mokrom krpom, da s njega skinete pelud koju je eventualno pokupio.
    mogu probati, ali po toj logici onda ne bih bila alergična zimi, tj. bilo bi samo nekad kad cvjeta nešto određeno, a ja sam uvijek kad ga vidim. i čak nije dlaka (to mi se nije pokazalo na testovima) nego NEŠTO, možda miris, slina..

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prašina možda.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

antihistamike nesmiješ koristit dok dojiš i dok si trudna

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam alergicna na pelud i neki dan sam bila u ljekarni pitati sto smijem uzimati dok dojim - rekli su mi nista, osim homeopatije...

Znam da akupunktura pomaze, ali ne znam imas li prilike otici.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni su doktori najstrože zabranili sve moguće lijekove protiv alergija. Jedino što smijem su "modifikatori" imunološkog sustava - ulje crnog kima, kalcij s dodatkom vitamina C (visoke doze), uz, jasno, pravilnu prehranu.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    rekli su mi nista, osim homeopatije...
    ima neki od DHU Rhinital koji je homeopatski, za koji su mi iz predstavništva rekli da ne preporučuju... znači mogu krepat

cure kako vi to podnosite?

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obratite se svom liječniku
    postoje lijekovi koji se mogu koristiti za vrijeme trudnoće i dojenja

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vlatka100 prvotno napisa Vidi poruku
    antihistamike nesmiješ koristit dok dojiš i dok si trudna
    Ovo nije točno.

Tj. točno je načelno, kao i za većinu lijekova, bolje bi bilo, ako se ikako može, ikako, ne uzimati ih u trudnoći i za vrijeme dojenja.

Antihistaminici jesu štetni, ali ako se ne može izdržati alergijska reakcija, a one stvarno znaju biti gadne, znaju vrlo otežavati život i ići i do napada astme, onda se uzimaju lijekovi, pa i antihistaminici.

Ja sam osobno alergična na sve i svašta, uključujući svu moguću pelud, na ambroziju najviše, i imam vrlo jake alergijske reakcije.

Išla sam po savjet na Zavod za farmakologiju na Rebro i dobila naputak da i u trudnoći i tijekom dojenja koristim baš konretno Claritine koji spominješ (najdulje je u uporabi, ima dosta ispitivanja, pa i onih kod trudnica i dojilja).

Pila sam ga u trudnoći, pila tijekom dojenja (odmah u prva dva mjeseca života djeteta) i pila sam ga opet sve do nedavno, dok se nije malo pelud trava slegao. Da nisam, ne bi bilo ni mog dojenja jer s tolikim pečenjem grla, suzenjem očiju, neprestanim kihanjem i kašljanjem moje bi dojenje vrlo brzo prestalo.

Dakle, nevolja je nevolja, a sila boga ne moli.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 26.05.2013. at 21:22

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Meni su rekli da ni Claritine ne smijem. Doduše, nisam bila na Rebru. Sreća u nesreći je da su mi se alergije značajno smanjile s trudnoćom, ali mi se astma vratila.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I ja sam alergicar i u trudnoci i za vrijeme dojenja nisam mogla bez lijekova...
    u dogovoru s lijecnicima (opce prakse i ginekologom) uzimala sam Claritine...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

obratite se svom liječniku
    ako on ne zna, ili nije siguran, zamolite ga da se konzultira s farmakologom
    ili da vas uputi na pregled kod farmakologa
    na Rebru se može doći svaki dan bez narudžbe
    kako što kaže Nena-Jabuka, naravno da se trebaju lijekov izbjegavati kada se to može
    ali nekada se lijek ne može izbjeći, odnosno njegovo izbjegavanje može dovesti do ozbiljnih posljedica
    claritine se smije piti kada je to potrebno
    ali ponavljam neka vam to potvrdi vaš liječnik, ili faramkolog
    što vam znači da vam netko na forumu kaže da smijete ili ne smijete?
    netko iza nicka
    što znate tko sam ja ili tko je Nena-Jabuka?
    za recepte za kolače ili za preporuku proizvoda u supermarketu to nije važno, ako vam netko da krivu informaciju
    ovo su preozbiljne stvari da vjerujete nekom nicku

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ali ponavljam neka vam to potvrdi vaš liječnik, ili faramkolog
    što vam znači da vam netko na forumu kaže da smijete ili ne smijete?
    netko iza nicka
    što znate tko sam ja ili tko je Nena-Jabuka?
    Meni možete vjerovati,
    jamčim da je istina što sam rekla,
    ali samo ono što sam rekla, a to je da sam JA uzela uputnicu od liječnice opće prakse i otišla na Zavod za farmakologiju na Rebro (bez naručivanja), bila na razgovoru kod farmakologa, a on je u svom kompu pregledao sve ono što on već gleda,
    što mu je posao, sastave lijekova, preporuke struke, rezultate istraživanja....i na osnovu toga napisao nalaz koji sam ja onda odnijela mojoj doktorici.
    Jasno mi je napisao koje lijekove da koristim za alergiju u trudnoći i za vrijeme dojenja.
    Lijekovi iz skupine loratadinuma, prvenstveno Claritine.

Ali ja nisam netko drugi i stanje mog organizma i moja alergijska reakcija nije nečija druga.
    Svatko mora napraviti sve što može za sebe.
    Ono najbolje je lijek ne trošiti, ali ako se nešto mora, ako je šteta od neuzimanja veća nego obrnuto, onda treba istražiti što se smije, i koliko, a što ne nikako.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja sam alergičar i asmatičar, dok sam u bolnici ležala radi čuvanja trudnoće (visoki tlak) poslali su mi pulmologa koji mi je rekao da od lijekova u trudnoći smijem koristiti samo pumpicu Tafen novolizer (valjda se tak piše) koji sam i koristila tad, i ništa drugo, a za alergiju samo Calcij Sandoz i drugo apsolutno ništa. I moja doktorica opće prakse je kad sam došla k njoj zbog alergije u trudnoći zvala našu pulmologicu pitat i ona joj je rekla da može samo Calcij sandoz ili obični calcij sa dodatkom vitamina C.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpisujem Aleksandru. Lijekove nikako bez razgovora i dogovora s liječnikom.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad sam se prije par godina informirLa o toj temi, naisla sam i na ovaj tekst i spremila ga, međutim vise ne mogu naci izvor informcije. Svejedno objavljujem i nadam se da mi necete zamjeriti...

The ingredients of Claritin, Claritin-D, Allegra, Allegra-D, Actifed (the decongestant pseudoephedrine plus triprolidine) and Seldane have been approved by the AAP for use by nursing moms. Loratadine (Claritin) has been studied and the amount of loratadine that passes into breastmilk is extremely low. Claritin-D and Allegra-D have pseudoephedrine added (which is AAP approved, but see above about possible effect on milk supply). Dr. Hale has said that he prefers the nonsedating antihistamines (even though they are long-acting) over the sedating allergy medications.

Na kraju cu dodati jos samo da se slazem da svTko mora odluciti sam za sebe u dogovoru sa svojim lijecnikom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bipsić, stavila sam ja link na tekst koji koristi Haleove reference.
    Ali najvažnije je da svaka pojedina dojilja ode svom liječniku i raspravi svoju konkretnu situaciju.

Roko_mama, lijekovi koji su sigurni za korištenje tijekom trudnoće ne moraju nužno biti sigurni za korištenje tijekom dojenja.

Bipsić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bipsić, stavila sam ja link na tekst koji koristi Haleove reference.
    .
    Ups, promaklo mi... Sorry...

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj littletunafish prvotno napisa Vidi poruku
    ima neki od DHU Rhinital koji je homeopatski, za koji su mi iz predstavništva rekli da ne preporučuju... znači mogu krepat

cure kako vi to podnosite?
    Kojeg predstavništva?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako podnosim...trpim... Meni je pomoglo ovo kisno i hladno proljece, kao da manje toga leti po zraku. U biti vec godinama nisam uzimala nikakve lijekove jer ili sam trudna ili dojim ili zelim biti trudna. Podnosljivo je jer ne traje dugo - kod mene koji mjesec, do pocetka lipnja.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ali najvažnije je da svaka pojedina dojilja ode svom liječniku i raspravi svoju konkretnu situaciju.

Roko_mama, lijekovi koji su sigurni za korištenje tijekom trudnoće ne moraju nužno biti sigurni za korištenje tijekom dojenja.
    Ovo je ključno i treba postupiti individualno.
    Ako žena može podnijeti simptome, kako alergije, tako i neke druge bolesti, onda se treba suzdržati od lijekova.

Ako ne može, i može doći do ozbiljnih posljedica bez lijekova,
    a lijekovi, recimo, dokazano štete, žena ili prekida dojenje, ili pronalazi lijek s kojim će ta šteta biti manja.

To je stvarno stvar svakog pojedinog pacijenta i njegovih liječnika - liječnika opće prakse, specijalista i farmakologa te svakog pojedinačnog lijeka koji se nudi i koji se razmatra.

U mojoj situaciji, kad mi tijelo reagira tako da mi kompletno lice i sluznica otekne, da ne vidim, disanje se oteža, ne postoji uopće varijanta neuzimanja lijekova. Samo ono drugo, ili ne dojiti ili pronaći nešto za što ću dobiti zeleno svjetlo.

Ako se pak radi samo o blažem šmrcanju, začepljenosti nosa i slično, naravno da će prihvatljivije opcije biti kalcij, c, čajevi, homeopatija, nekakvi nazalni inhalatori i sl., ovisi tko što pronađe za sebe.
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 27.05.2013. at 12:16

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Ako žena može podnijeti simptome, kako alergije, tako i neke druge bolesti, onda se treba suzdržati od lijekova.
    Tako sam ja, recimo, vadila živac zuba bez anestezije.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

živac se i vadi bez anestezije, za korijenje daju anesteziju ( očekuje me idući tjedan vađenje)

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

uh, srećom pa sam živac zuba izvadila prije trudnoće, to je jedno grozno i dugotrajno iskustvo...

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    živac se i vadi bez anestezije, za korijenje daju anesteziju ( očekuje me idući tjedan vađenje)
    Ne bih previše u off... Doktorica mi je rekla da mi mora vaditi živac i pitala hoću li moći bez anestezije (radi trudnoće). Kad sam nakon poroda došla na dovršavanje posla, uredno sam dobila anesteziju. Nedavno smo na nekom drugom topicu pričali o tome i cure su komentirale kako nema šanse da bi to radile bez anestezije... Uglavnom, jesi sigurna u ovo što veliš?

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam u toku pretraga zbog alergije, zasada sam dobila Budelin pumpicu(pulmologica mi je dala upravo zato taj lijek jer smiju trudnice i dojilje),a prošle godine me hitna vozila u bolnicu,napadaj gušenja,bila sam 15 tjedana trudna,dali su mi inhalaciju,i neku inekciju(predpostavljam kortikosteroid),jer je opasno ako trudnica nema kisika,nema ni dijete.Što se tiče ljekova za alergiju,ni slučajno na svoju ruku,otiđi kod dr.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

a jel tvoji klinci imaju problema s alergijama?

beilana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A za alergijski bronhitis? Dok me prime umrla bi a ne znam kaj smijem. Ventolin? Seretide? Flixotide?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ventolin da

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    A za alergijski bronhitis? Dok me prime umrla bi a ne znam kaj smijem. Ventolin? Seretide? Flixotide?
    Ventolin smiješ, ali, jasno, samo u slučaju napada. Ne kao normalnu praksu. Za stalnu terapiju obično daju Budelin Novolizer (nekad se zvao Tafen).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj beilana prvotno napisa Vidi poruku
    Možeš sve od toga, ovisno o liječničkoj preporuci. Ventolin naravno samo za krizna stanja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •