antihistamike nesmiješ koristit dok dojiš i dok si trudna
antihistamike nesmiješ koristit dok dojiš i dok si trudna
Ovo nije točno.
Tj. točno je načelno, kao i za većinu lijekova, bolje bi bilo, ako se ikako može, ikako, ne uzimati ih u trudnoći i za vrijeme dojenja.
Antihistaminici jesu štetni, ali ako se ne može izdržati alergijska reakcija, a one stvarno znaju biti gadne, znaju vrlo otežavati život i ići i do napada astme, onda se uzimaju lijekovi, pa i antihistaminici.
Ja sam osobno alergična na sve i svašta, uključujući svu moguću pelud, na ambroziju najviše, i imam vrlo jake alergijske reakcije.
Išla sam po savjet na Zavod za farmakologiju na Rebro i dobila naputak da i u trudnoći i tijekom dojenja koristim baš konretno Claritine koji spominješ (najdulje je u uporabi, ima dosta ispitivanja, pa i onih kod trudnica i dojilja).
Pila sam ga u trudnoći, pila tijekom dojenja (odmah u prva dva mjeseca života djeteta) i pila sam ga opet sve do nedavno, dok se nije malo pelud trava slegao. Da nisam, ne bi bilo ni mog dojenja jer s tolikim pečenjem grla, suzenjem očiju, neprestanim kihanjem i kašljanjem moje bi dojenje vrlo brzo prestalo.
Dakle, nevolja je nevolja, a sila boga ne moli.
Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 26.05.2013. at 21:22
I ja sam alergicar i u trudnoci i za vrijeme dojenja nisam mogla bez lijekova...
u dogovoru s lijecnicima (opce prakse i ginekologom) uzimala sam Claritine...