-
dijete 15 mj, ne pokazuje prstićem mama se jako brine :/
Pozdrav svima, nisam znala kuda smjestiti ovu temu pa reko idemo tu probati. Moj sin ima 15 i pol mjeseci, vježbači smo sa Goljaka jer je imao normohipertonus kao posljedica ciste na koroidnom plekusu mozga još u 25.tj trudnoće. Prohodao je sa 14 i pol mj, sada već lijepo samostalno hoda, sam se digne, jako je vesela dobra i živahna beba, puno se smije, voli se igrati, zna dati 5 , zna dragati mamu, priča jako jako slabo samo nešto ma ma baba aaaaa , pa pa ..... tako samo sloguje. zainteresiran je za okolinu i igračke, ali ono što mene muči je da se rijetko odaziva na svoje ime, možeš vikat Lukaa koliko hoćeš ali on se ne želi okrenuti, osobito ako se zabulji u crtić ili nešto, isto tako kao ostala djeca njegove dobi ne pokazuje prstićem na stvari koje ga zanimaju. naravno da sam guglala i našla ponešto i o autističnim faktorima, a to su upravo neodazivanje na ime i to pokazivanje prstićem pa sam se preplašila. Pincetni hvat mu je razvijen ,motorika super, hipertonus više nemamo. imam li razloga za brigu ili ima još djece koja su kasnije tek počela pokazivat prstićem i odazivat se na ime, sluh nije u pitanju jer čuje recimo u drugoj sobi da mu je počeo omiljeni crtić ili kad susjed uključi kosilicu. možda ja ipak pretjerano brinem ili je on samo dijete koje će sve to napraviti kasnije ne znam, ali bojim se da mu ciste (kojih više nema) nisu ostavile neke posljedice
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma