-
Normativi za namirnice koje se ne kuhaju, nego troše kakve jesu ovaj mjesec su mi iznimno visoki (preuređujemo kuhinju pa sam mjesec dana bez prave mogućnosti kuhanja - imam samo mali rešo na balkonu i jako zastupljene hladne večere, što kod nas inače nije pravilo nego iznimka).:
Kruh - 500 g dnevno je malo, a 1 kg uglavnom previše. Integralni ili miješani kukuruzni, vrlo rijetko bijeli. Ide cca 700 g dnevno (u to su uključeni i sendviči za muža i mlađeg sina). Povremeno kupimo krafne i čvarkešice, ne baš redovito. Ovaj mjesec smo kupovali i pizzu u pekari, što nam inače nije običaj (pečem doma kad imam gdje).
Mlijeko 1 l + 0,5 l jogurta dnevno u prosjeku, još kupujemo šlag i vrhnje za kavu otprilike 1x tjedno
Naresci i druga hladna hrana - tja, za spomenute sendviče obično uzmem šunku i sir u listićima po 2 paketa tjedno, povremeno kulen i pršut, povremeno mozzarelu i sirni namaz, sir i vrhnje 1x tjedno od kumice s placa
Drugi namazi - omegol s niskim udjelom masnoće + Veronikin putar (uglavnom kupim na kg pa zamrznem narezano na komade od 125 g)
Pašteta - svježa u crijevu, relativno rijetko, možda 1x mjesečno ili rjeđe
Pekmeze i džemove imam svoje domaće - muž sam isprazni teglicu džema od jagoda od 250 g u 2 tjedna.
Keksi - sad kad nemam gdje peći svoje kekse i kolače, moja djeca su ih baš željna pa svaki dan umlate nešto od toga. Fine su im one "štrudle" sa smokvama i to su u stanju odmah isprazniti kutiju u jedno popodne, uz čaj ili kavu.
O drugim slatkišima ne bih - baš gledam, donijela sam prije više od tjedan dana iz Lidla dva paketa malih čokoladica 5x40g (paket bijelih i paket crnih) i još ima po tri od svake vrste. Nema pravila - kako djeci dođe, tako se hvataju za to, pa ponekad umlate odmah, a ponekad ih ne zanima. Mužu i meni bitnija je kava, ali uz nju otmemo djeci poneki keks.
Mhm... odoh pogledati što ćemo za večeru - ima još jedan cijeli sir + 2 mjerice vrhnja + mladi luk, a od ručka je ostao par kranjskih kobasica (uz varivo od slatkog zelja i palentu) pa nek lovi što tko želi....
Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.05.2013. at 18:36
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma