Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: normativi u vasoj kuhinji

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Normativi za namirnice koje se ne kuhaju, nego troše kakve jesu ovaj mjesec su mi iznimno visoki (preuređujemo kuhinju pa sam mjesec dana bez prave mogućnosti kuhanja - imam samo mali rešo na balkonu i jako zastupljene hladne večere, što kod nas inače nije pravilo nego iznimka).:

Kruh - 500 g dnevno je malo, a 1 kg uglavnom previše. Integralni ili miješani kukuruzni, vrlo rijetko bijeli. Ide cca 700 g dnevno (u to su uključeni i sendviči za muža i mlađeg sina). Povremeno kupimo krafne i čvarkešice, ne baš redovito. Ovaj mjesec smo kupovali i pizzu u pekari, što nam inače nije običaj (pečem doma kad imam gdje).

Mlijeko 1 l + 0,5 l jogurta dnevno u prosjeku, još kupujemo šlag i vrhnje za kavu otprilike 1x tjedno

Naresci i druga hladna hrana - tja, za spomenute sendviče obično uzmem šunku i sir u listićima po 2 paketa tjedno, povremeno kulen i pršut, povremeno mozzarelu i sirni namaz, sir i vrhnje 1x tjedno od kumice s placa

Drugi namazi - omegol s niskim udjelom masnoće + Veronikin putar (uglavnom kupim na kg pa zamrznem narezano na komade od 125 g)

Pašteta - svježa u crijevu, relativno rijetko, možda 1x mjesečno ili rjeđe

Pekmeze i džemove imam svoje domaće - muž sam isprazni teglicu džema od jagoda od 250 g u 2 tjedna.

Keksi - sad kad nemam gdje peći svoje kekse i kolače, moja djeca su ih baš željna pa svaki dan umlate nešto od toga. Fine su im one "štrudle" sa smokvama i to su u stanju odmah isprazniti kutiju u jedno popodne, uz čaj ili kavu.

O drugim slatkišima ne bih - baš gledam, donijela sam prije više od tjedan dana iz Lidla dva paketa malih čokoladica 5x40g (paket bijelih i paket crnih) i još ima po tri od svake vrste. Nema pravila - kako djeci dođe, tako se hvataju za to, pa ponekad umlate odmah, a ponekad ih ne zanima. Mužu i meni bitnija je kava, ali uz nju otmemo djeci poneki keks.

Mhm... odoh pogledati što ćemo za večeru - ima još jedan cijeli sir + 2 mjerice vrhnja + mladi luk, a od ručka je ostao par kranjskih kobasica (uz varivo od slatkog zelja i palentu) pa nek lovi što tko želi....
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 27.05.2013. at 18:36

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •