-
Ja vazem sve! Tako sam utvrdila tocno koliko cega kome treba i nikad nemam visak na kraju obroka. Pasta za toplo predjelo 70-80 gr, a ako je svjeza pasta ona sto se kupuje u friziderima onda 100 gr. Na to ide oko 90 gr gotovog basilico umaka a ako je neki kremasti zasitniji onda i 60 bude dovoljno. Meso 150 gr max.200 a ako sam prije toga imala pastu onda je i 120 npr.purecih prsa dovoljno. Ribe ako su fileti oko 200 gr. Riza kao i pasta - 70 gr po osobi. Salata meni 70 gr muzu 50. Njoki 200 a moze proci i 250 po odrasloj osobi.
Dohranu sam na vagi dovela do savrsenstva! Pa mi je tu npr bebi potrebno 150 gr miksane povrtne juhe, 15 gr pahuljica i 80 gr gotovog mesa s 3 gr masl.ulja. Stariji je jeo 200 gr juhe a ona nema sanse, kad premasi 150 gr pocinje pljuvanje. Vjerujem da se rodila s ugradjenom vagom. Nako toga pojede sad s godinom dana 100 gr voca.
Posebno sam usavrsila vaganje pojedinacnih porcija gotovog obroka za zamrzavanje. Minestra gusta 350 gr ala ona sto je u restoranu zovu istarska. Juha bistra 400 gr, sataras 450, paprikas 400, gulas 350.... uz uzimanje tare posude za zamrzavanje.
Ajde sad da vas vidim ima li tko ludji od mene ovdje!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma