Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: normativi u vasoj kuhinji

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Gledam ja danas u 10 dkg tijesta i razmišljam kako je to fakat mala količina, kak se uspije netko od toga najesti...

Ovako; dnevno pečemo 1250 g kruha (i pojedemo sve ili skoro sve jer si nosim i sendvič na posao); plus kupimo još tu i tam koje pecivo, pečemo palačinke, radimo kolače često i sl.
    Čitam sad o nekih 15-20 dkg mesa za umak, pa za koliko je to ljudi???!!!
    Meni za bolonjez treba minimalno 40 dkg faširanog mesa, s tim da mi to svi volimo (3 odraslih i 2 djece) i da ako i ostane nečega to radosno ponjupamo :D

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

super tema, bas mi je falila

otkad vazem tjesteninu, nema ostataka uglavnom
    za nas 4 je dovoljno 400g, ako skuham 500 ostane mi i za sutrasnji gablec

riba - 3 srednja komada (npr. pastrve) su nam dovoljna (N. jede mikro-kolicine)
    meso - 5 komada za nas cetvero, fasirano - za bolonjez nam je dosta 500g

riza mi je problematicna, odokativna metoda se cesto pokaze pogresna
    a i ovdje vidim da pisete od 50 do 80g po osobi...

palenta - koliko za 4 osobe?
    omjer palenta-voda sam tek nedavno pogodila (1:3)

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja mijenjam bateriju u vagi vec dvije godine... tj. toliko pouzdano nisam ista izvagala za jesti
    jedino sto mjerim je tjestenina, na nacin da kupim dvije vrecice iste od pola kg pa ih dijelim na trecine - tj ispadne oko 330g za nas cetvero, no klinci su jos jako mali, uskoro cu morati smisliti novu shemu
    ostalo mislim da je jedna velika salica rize za rizoto
    i pakiranje od ,5 kg mljevenog za bolonjez
    sve drugo odokativno, ak bude preivise pojede se kasnije, ako premalo pojedemo nesto dodatno sendvic, voce i sl

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sve odokativno. Trebalo mi je vremena dok nisam naučila kuhati samo za nas dvoje, ili bi bilo premalo ili previše. Sad uredno sve pojedemo bez ostataka!
    Proso mi je nova namirnica, i uvijek ga puno skuham! Kako kuhate proso?

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

spajalica, nauči me koliko trebam mesa kupiti ili počni više jesti (možda bi jež iz dvorišta pojeo meso, sad sam ga vidjela ispod roštilja).

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

vazem skoro sve (doduse do zacina jos nisam dosla) jer sam losa u toj odokativnoj metodi....
    ali,grami su tu samo dio price...npr. neka pasta se jednostavno toliko nakuha da mi 100gr po glavi bude i previse....
    blitva...ako je mlada treba 1,5kg za 2 osobe jer se pretvori u nista kad ju vidi voda...
    riba....ako su porcijasi oborite bijele ribe cca 1kg (neociscene naravno) nas dvoje pojede bez problema (ako nema nekih priloga)....nakon tolikog steak-a od tunjevine sam sita do sutradan ujutro... (toliko o tome da se od ribe ne mos najest)
    ali pola kile sitne przene nam je taman.....

naravno, zna se koliko bi covjeku gr/kcal dnevno cega bilo dovoljno - to su te porcije i normativi,to sto netko moze pojest vise ne znaci i da bi trebao...pogotovo uzevsi u obzir cijene hrane....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 31.05.2013. at 00:09

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

[QUOTE=fingertips
    Proso mi je nova namirnica, i uvijek ga puno skuham! Kako kuhate proso?[/QUOTE]

Stavis kuhati pola salice od bijele kave u hladnu vodu sa malo soli, i kad zakuha kuhati nekih 10-15 minuta, ocijediti vodu i zgnjeciti kao pire krumpir. dodati malo maslinovog ulja i navaliti

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se čudim kako su vam obroci mali.
    Sumsko ti si moj čovjek. sve ovo nabrojano su meni takve male količine.
    ja ne važem ništa.
    tijesto ne kuham ispod pol kile (jedna vrećica) a nas je 4 (dvoje odraslih i 13 i 9 godina) naravno to uz saft.
    ričet, rižu mjerim sa šalicom za kavu
    zelena salata je posebna priča. svi koji vide koliko očistim ne vjeruju da to mm i ja pojedemo. uglavnom jednu ogromnu glavicu i još nam nekad fali.
    a pečenog krumpira ne smijem ni reć koliko pojedemo. min 2,5-3 kg
    al zato ste vi svi vjerovatno vitki, a mi se borimo s kilama. nismo debeli al smo ugodno popunjeni
    Posljednje uređivanje od Suzizana : 31.05.2013. at 00:17

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    spajalica, nauči me koliko trebam mesa kupiti ili počni više jesti (možda bi jež iz dvorišta pojeo meso, sad sam ga vidjela ispod roštilja).

dosao ti je jez, super, onda ces manje problema u svom novom vrtu imati s puzevima.

a normative, pa pitaj moju susjedu, ona ti sve zna, znas da je super organizirana.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •