Results 1 to 6 of 6

Thread: sindaktilija ili spojeni prsti

Default sindaktilija ili spojeni prsti

Beba se rodila sa spojenim prstima na desnoj nozi, i to su spojeni sva 4 osim palca.
    bili smo na pregledu i ortopedica koja nije dječji ortoped je rekla da ona to ne bi razdvajala.
    sljedeći tjedan idemo na još jedan pregled, baš kod dječjeg ortopeda, pa ćemo vidjeti što će reći.

što se estetike tiče, nije mi to problem i radi toga ne bih operirala (palac je odvojen, može nositi japanke ) - odnosno neka to odluči sam kad odraste,
    ali se bojim da će imati problema pri učenju hodanja i sl.
    sad već vidim i da je to stopalo malo uže od drugog...

imate li iskustva?

Idnom's Avatar

Nemam iskustva sa spojenim prstima, ali imam s nekim drugim deformacijama stopala pa sam ti samo htjela savjetovati da odes na djecju ortopediju na Šalatu kod dr. Đapića jer je izvrstan stručnjak. Sretno!

dobila sam termin kod nekog drugog doktora na Šalati, jer se do tog Đapića ne može doći - tj. ima slobodni termin tek u 10.mjesecu, pa mi je med.sestra sugerirala ovog doktora, on navodno ionako ne radi ništa bez Đapića..

Onavi's Avatar

Moj sin je roden s dva spojena prsta na stopalu..upravo dva ista ka i moja mama...ocito je to u nasem slucaju nasljedno!
    Spojeni su mu 2.i3.prst i nikad mi nebi palo na pamet da to operacijski razdvojimo.
    Naravno nije u usporedbi ka kod vas, ipak je kod vas duplo vise prstiju spojeno.
    Kod nas nije bilo problema pri ucenju hodanja.

Idnom's Avatar

Vjerojatno kod dr. Šmigovca, to je Đapićev mladji kolega
    Inace, dr. Đapić radi u Poliklinici Polovina privatno ako cete htjeti cuti njegovo misljenje.

hvala puno!