Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Zacjeljivanje koze nakon opekline

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Zacjeljivanje koze nakon opekline

Neki dan sam se osurila kipucom vodom po dekolteu - nemojte me pitat kak mi je to uspjelo! Zalijevanjem hladnom vodom sam uspjela postic da mi se ne napravi plik i ne oljusti koza, ali sad imam gadnu crvenu fleku velicine 5x5 cm.

E sad, za manje od tri tjedna se udajem. Htjela bih obuci nesto dekoltirano s obzirom da je dekolte jedini dio mene koji je jos u koliko-toliko prezentabilnom stanju, samo da nije te vrazje fleke! Jel zna netko neku cudotvornu kremu ili pripravak koji ce pomoci da ta fleka nestane?

Tenks!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možeš mazati jekodermom ili kantarionovim uljem, a ako ne posvijetli, još uvijek ti ostaje kortikosteroidna krema, ali od nje će ti i ostala koža izrazito pobijeliti. Ako je svježa opekotina odličan je i aloja vera gel.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljiljanovo ulje je mrak za te stvari. Meni je uzasni oziljak na ruci nestao u roku 48 sati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mayah79 prvotno napisa
    Ljiljanovo ulje je mrak za te stvari. Meni je uzasni oziljak na ruci nestao u roku 48 sati.
    potpisujem ovo za ljiljanovo ulje stvarno je spas osjetila na svoj kozi!

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možda Bepanthen?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Melem. Pomogao je susjedinoj djevojčici kada se na sličan način opekla po trbuhu.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja se spekla na peglu tri dana prije vjencanja - mazala jekodermom (riblja mast) i sve proslo (je da se najdrazi iselio u dnevni boravak...)

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj sanjam71 prvotno napisa
    ja se spekla na peglu tri dana prije vjencanja - mazala jekodermom (riblja mast) i sve proslo (je da se najdrazi iselio u dnevni boravak...)
    Riblja mast Galenskih laboratorija nema tako intenzivan miris po ribi, rakla bih čak da je ugodan!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zar taj jekoderm jos uvijek postoji? time me baka mazala kad sam bila mala i sjecam se da je bio cudotvorni lijek za sve. probat cu s njim, ali ako ne upali, tko bi mi znao reci gdje da nabavim to ljiljanovo ulje? i jel ga trudnice uopce smiju koristiti?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cookie trudnice ljiljanovo ulje mogu koristi, a kada bude sezona ljiljana mozes ga i sama napraviti. Za ulje se koristi civijet bijelog ljiljana (onaj sa veoma intezivnim mirisom), cijeli cvijetovi se stave u staklenu bocicu i onad se sve prelije maslinovim uljem, bocica se dobro zatvori i ostavi 40 dana na prozoru koji je dosta suncan, nakon toga mozes ulje procjediti pa koristiti a mozes i onako odmah koristiti.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Probaj sa čistm lavandinim uljem. Ono djeluje cikatrizantno, a i ublažuje opekline. Sretno!

Cookie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

tenks cure! mila, ovo cu svakako napravit - sad mi je malo kasno za ovu opekotinu, doduse, al nek se nadje za ubuduce. ako moj sin bude i upola zivahan ko njegova mama u njegovoj dobi, predosjecam da cemo opekotina imat napretek

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Cookie prvotno napisa
    tenks cure! mila, ovo cu svakako napravit - sad mi je malo kasno za ovu opekotinu, doduse, al nek se nadje za ubuduce. ako moj sin bude i upola zivahan ko njegova mama u njegovoj dobi, predosjecam da cemo opekotina imat napretek
    Nedaj Boze!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •