Uvijek je dobro napraviti kontrolu željeza ili hormona, ali ne mislim da je to nužno razlog umora nakon posla. Osobno radim zahtjevan posao (psihički zahtjevan, a fizički sjedeći), koji zahtjeva koncentraciju i veliki umni napor. Uz tih cca. 8-9h dnevno, tu je još i 2x45 min vožnje kuća-posao-kuća, dakle, dodatnih 1.5 h vožnje po ZG gužvi. Dakle, meni je normalno biti prilično umoran nakon posla, tj. nakon posla u kojem radiš i daješ sve od sebe u toku radnog vremena.
I meni je najbolje kad je lijepo vrijeme - park, šetnja...jer dolazim doma psihički umorna i čak mi paše fizička aktivnost nakon posla. Ako dođem doma i sjednem, teško mi je i slikovnice čitati - ne mogu, preumorna sam da se koncentriram.
A šta se tiće kućnih poslova, svedeni su na minumum minimuma...ono, da nismo kandidati za neku TV emisiju ili soc.službu. Love za plaćanje pomoći u kući nemamo, pa se snalazimo nekako.
Inače, moj dan izgleda cca. ovako: ustajem u 6, kuham, perem/slažem veš...dok se ručak kuha, tuširam se i spremam za posao...Vodim dijete u školu (ako je ujutro) , radim od 9-17h, dolazim doma (kupim dijete u školi, ako je popodne). Bavim se klincima i kućom do nekih 22-23h, kad ih potrpamo u krevet, a onda MM ili ja na brzinu pospremimo rusvaj (suđe, igračke i drugi nered) od tog dana. Jedan posprema, drugih ih uspavljuje. Najbolje mi je kad je lijepo vrijeme, em meni paše, em se klinci više izmore pa zaspu ranije, em smo manje u kući pa manje radimo nered. Vikendom po kući malo usišemo, poperemo podove i kupaonu i obrišemo prašinu. I ništa više. Peglam 1x mjesečno, i to samo par košulja od MM, koji ima zabranu kupovati stvari koje treba peglati. Dječje i svoje ne peglam ništa.
Umorna sam stalno, kronično zadnjih 8.5g... jedino nisam bila umorna dok sam bila kućanica na porodiljnom i bila doma s djecom - e to su bila vremena, 2x 6 mj čistog uživanja i povlaćenja po kući! Mislim da mi je jedina nada da se odmorim da idemo na 3. dijete!