Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Što reći teti? Kako se postaviti?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Što reći teti? Kako se postaviti?

Joooj ovo sve skupa traje još od jeseni kad je naš mališan krenuo u vrtić.
    Tete su onako malo "hladnije" no ne mogu reći da nisu drage ili dane vole moje dijete. No kad recimo dođem u pola 5 po njega, dobijem u stilu: Uh! Pa zar mora do ovog doba ostati? (jesam na porodiljnom al s hrpom obaveza).

Onda je krenulo sa impetigom: meni je teta rekla onako jedan dan u prolazu da je u vrticu puno djece s impetigom, da bi to isto objavila 2 TJEDNA kasnije na roditeljskom... Odšutila sam.

Pa je jedan dan u panici nazvala da je malisa JAKO bolestan, sestra mi napisala neki komadic papira za doktoricu. ja dosla, uzela dijete, pitala da li je nesto dobio za tako visoku temp: nije. A taj tren od temp ni T kao ni u danima koji slijede. Sve pretrage rekle da je dijete skroz zdravo.

Neki dan došla on popišanih hlača, gaće već napola suhe...

Jutros ga jedva primili u vrtić jer mu jako curi nos (Jucer smo mu morali brisati nos! Znate!). Iscjedka ima, no prozirnog seroznog...

A onda još i da je on jučer rekao da je bio kod doktora i da je dobio pikicu u guzu!! Pa pitaj ja odakle to: Pitali smo ga??!! Znači tete su u vrtiću njega jučer ispitivale da li je bio kod doktora??!! Jel to uobičajeno?!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

I jos me teta neki dan pitala da li mi malog premještamo u drugu grupu? Ja pitam da odakle joj ta info: pa misli da je u Waldorfskoj grupi ljepše! I tako svaki dan neko pitanje, neko navlačenje...
    S većinom roditelja...

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Joj grozno. Ne znam što bih ti pametno rekla kako se postaviti. Meni je puknuo film ove zime kad mi je dijete mjesec dana bilo ušljivo. Priljepile su na zid nekakav natpis da u vrtiću ima ušiju i to je to. Ja mu očistim glavu, on se slijedeći dan vrati iz vrtića sa svježim kapitalcem u glavi!! Upozoravala sam ih, a one sve ispod glasa komentirale da ne znaju odakle uši, da ima nekih roditelja koji ne vode računa... Pa što bi ja trebala razgovarati sa tim roditeljima!?!?! Na kraju sam isprintala letke za cijeli vrtić i organizirala čišćenje preko vikenda i napisala kako se to pravilno radi i istrijebili smo ih za tjedan dana.Dok je ona stajala "s rukama u džepu". Poanta ove priče je da se nekim tetama ne da raditi njihov posao. Svaka čast svakoj, ali ponekad je to tako jako očito.
    Vjerojatno su i grupe u tvom vrtiću velike, pa bi one prebacile neko dijete nekamo drugo. Što se tiče popišanih hlača, probaj mu slijedeći put pred tetom glasno reći :" Ljubavi reci teti kad ti se bude piškilo, pa da stigneš do wc-a da ne budu mokre hlače" ili nešto tako slično, da njima daš do znanja da ti je dijete bilo mokro.
    A što se tiče šmrkavog nosa, prozirnog, ja kažem da je alergija na prašinu.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nije mi jasno oko čega se treba postaviti? Čini ti se da se petljaju u nešto što ih nije briga (kada dolaziš po njega), dižu paniku bez veze ( ako su zvale,a nije bilo razloga)?
    Meni se čini da postoji dvosmjeran problem u komunikaciji-nekako mi je teško vjerovati da bi tete dijete namjerno ostavile sa popišanim hlačama ili zvale da dođeš po njega bez razloga.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Samo da ti izrazim podršku. I mrzim kad imam jak osjećaj da nešto ne valja, a malo il ništa za uhvatitit se i razgovarati. Na prvu, rekla bih da počneš od najočiglednijeg, pomokrenog i posušenog djeteta, ali dalje bi se ja pogubila pa ne znam dalje savjetovati...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

teska situacija, mi smo na slicnu, dakle nemajuci vidljiv razlog, vec to nesto u sebi, otisli do ravnateljice i rekli da bi mi zeljeli djete prebaciti u drugu grupu. nemamo nista protiv odgajatelja, ali jednostavno kao roditelji nesto nam ne odgovoara. djete je prebaceno vec sutra u drugu grupu u kojoj smo se svi puno bolje osjecali.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

A kako je dijete reagiralo na premještanje?
    Ne želim mu to.
    Inače jedna teta iz tog vrtića živi u našj zgradi i rekal mi je da neki ljudi u vrtiću rade za novac a drugi zato što vole. MIslim da za novac možeš raditi svuda osim s djecom.

Inače kod kćeri su jednu tetu nakon nekoliko prigovora (ne nasih) preko noći preselili u drugu grupu, pa treću pa redom... svako malo je vidimo kod drugih.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi smo imali sličan problem, još su neke stvari bile prisutne, puno toga uglavnom i riješila na kraju sve razgovorom s ravnateljicom, iskrenim. I nakon svega itekako se dotična teta promijenila. Ispalo da su i drugi imali na nju kritike, pa nije dobro niti da roditelji šute i prešućuju očite pogreške.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Inače i ja sam tada bila na porodiljnom, možda je i tu bio uzrok problema, ono ispada ja doma s malim djetetom, vodim starije u vrtić, a kao sama nemam posla....

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

svašta bi ti sada tu mogla napisati ali naše tete čitaju rodu i već sam jednom bila na razgovoru zbog toga (s time da su prije toga napale muža koji nije imao pojma o čemu se radi)....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj josipal prvotno napisa Vidi poruku
    A kako je dijete reagiralo na premještanje?
    Ne želim mu to.
    Inače jedna teta iz tog vrtića živi u našj zgradi i rekal mi je da neki ljudi u vrtiću rade za novac a drugi zato što vole. MIslim da za novac možeš raditi svuda osim s djecom.

Inače kod kćeri su jednu tetu nakon nekoliko prigovora (ne nasih) preko noći preselili u drugu grupu, pa treću pa redom... svako malo je vidimo kod drugih.

s obzirom da se u toj grupi vec nalazilo djece koju su roditelji prebacili prije nas, par mjeseci, potom grupa je bila na katu, sto je u glavma tih klinaca da su tamo veliki, a mali su dolje proslo je OK, s tim da u tom vrticu klinci upoznaju vrlo brzo sve tete, pa im one nisu skroz nepoznate.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Iz mog iskustva, ukoliko ti šutiš i trpiš, teta se osjeća nadmočnom i slobodnom
    da ti može prigovarati i soliti pamet.
    Djeca jako puno vremena provode u vrtiću i mi se jako puno susrećemo s tetama, pa moramo
    i uspostaviti nekakav iskren odnos (kao npr. s kolegama s posla),
    nemože tu biti "njinji njinji"
    otvoreno reci teti što misliš (naravno prijateljski,pristojno), što ti se ne sviđa, što bi htjela,
    ako je ok, prihvatit će to, ako stvarno misliš da nejde, promijeni grupu: naviknut će se dijete i
    prije nego što misliš

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ma ja bih rekla, na način koji je uljudan, ali i direktan. Jedan po jedan primjer ponašanja ili propuštenog ponašanja koje mi je zasmetalo. I inzistirala bih da završim misao. Ako me teta ne bi željela poslušati, njezina ravnateljica sigurno bi.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

jedna teta je bas ok jutros bila: kao puno djeca piske jer eto hladno je i jucer ih se 7 popisalo i bas je pazila hoce li i moj mali (ovo je bilo kad je bilo 30 stupnjeva; al bas dobro da joj je uslo uho nesto od muzeve price). i bas je razgovor bio ugodan. odradili smo i dio sa ispitivanjem djeteta. razumije da ne moze biti kod kuce. i da neki ljudi i na porodiljnom moraju raditi i tako sve nesto frendli. bas sam bila onako zadovoljna jer rjesavamo komunikacijomnastalu situaciju.

druga teta me danas ignorira: ona sve zna jer joj djeca kazu pa joj je on tako rekao da je bio kod doktora (i dobio pikicu- a stvarno je vec neko vrijeme ok samo se sa sekom uvijek igra doktora), on je iscrpljen, oporavak od bolesti treba biti 3-4 tjedna i okrenula se i otisla.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ja bih rekla, na način koji je uljudan, ali i direktan. Jedan po jedan primjer ponašanja ili propuštenog ponašanja koje mi je zasmetalo. I inzistirala bih da završim misao. Ako me teta ne bi željela poslušati, njezina ravnateljica sigurno bi.
    Tocno ovako!! Mi smo isto imali "neke" probleme..pokusala sam u par navrata razgovarati s tetama...kad nije upalilo, pokusala sam jos jednom, lijepo, uljudno i kad je ona pocela mene nadglasavati i nametati mi svoj stav, rekla sam: OK, ja sam pokusala najprije s Vama rijesiti problem, ako ne ide, ja cu pokusati s Vama nadredjenim...
    Od slijedeceg dana, doslovno, vise nisu inzistirale na tim "nekim" stvarima...
    ne bi o detaljima, jer i nase tete citaju rode

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •