Ne znam da li je odgovarajuća grupa pa admin neka presudi.
Naime, u kojoj dobi djeteta je za očekivati da dijete razumije pojam tajne, što znači tajna, da se tajna ne smije nikome reći i to?
Kakva su vaša iskustva?
Ne znam da li je odgovarajuća grupa pa admin neka presudi.
Naime, u kojoj dobi djeteta je za očekivati da dijete razumije pojam tajne, što znači tajna, da se tajna ne smije nikome reći i to?
Kakva su vaša iskustva?
Moj trogodišnjak odnedavno kuži pojam tajne. Međusobno imamo male bezazlene tajne, i to mu je baš zabavno.
Jedan s pet, jedan s dvije. Mislim da je to vrlo individualno.
Probaj s nečim bezazlenim pa vidi jel može čuvati tajnu.
Sve ti ovisi od dijeta do dijeta.Moj stariji kad je imao nekih 4 god.je imao tajnu s tatom koju ja nisam znala sigurno nekih mjesec dana.On je i sad takav.Dok najmlađi ne može dugo izdržati i brzo se izbrblja.Srednja cura je kako tako .Nekad se izbrblja a nekad ne.
individualno je, ovisi dosta o karakteru.
moja 9-godišnjakinja nema šanse da čuva tajnu, previše je brbljava i otvorena. također ne može ni lagati, ljubav moja LOL
a ova srednja (sad ima 6 g) je već godinama sposobna čuvati tajne, a i izlagati se koliko je duga i široka bez da trepne.
Moja skoro 4-godisnjakinja nema sanse da ce cuvat tajnu. Ako se dogovorimo da nesto necemo reci tati, prvo sto mu kaze kad dodje na vrata je: tata, necemo ti reci da to i toIsto tako izbrblja kad se u vrticu za Dan oceva i Majcin dan spremaju "iznenadjenja". Prvo suti, suti, ali na kraju ne moze izdrzati, mis mali.
S druge strane, nedavno je prvi put slagala...do sad to nije znala, rekla bi mi: necu ti reci ako sam ju pitala nesto sto bi ju dovelo u nezgodnu situaciju (npr. jesi li oprala ruke i sl.). Sad mi slaze gledajuci me u oci...
xmoja 9-godišnjakinja nema šanse da čuva tajnu, previše je brbljava i otvorena. također ne može ni lagati, ljubav moja LOL
a ova srednja (sad ima 6 g) je već godinama sposobna čuvati tajne, a i izlagati se koliko je duga i široka bez da trepne.
Kod nas ista stvar, mali je silom prilika postao pravi lopov i čuva neke tajne ponajprije pred većom sestricom koja je po njegovom mišljenju
nepotrebno prebučna zbog nekih stvari![]()
Ja mislim da moji baš nešto i nemaju potrebe za tajnama ni sada u 12 i 13. godini... Nikad mi ne bi palo na pamet dijete opterećivati time da čuva neku moju tajnu, a sa svojima će se već vježbati sa svojom generacijom. Moji su iz iskustva naučili da se štajaznam ne treba okolo govoriti kad se ide na godišnji (da lopovi ne provale) i slično, ali drugo - stvarno mi je to bzvz... Uostalom, ne kaže se bez razloga Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju...
@charlie
pokušaj da sa tatom ima tajnu pa vidi da li će tebi isto tako...
baš me zanima pa javi))
ovo za muljanje ne znam što reći. u svakom slučaju, trebam pomesti prvo ispred svoje kuće)
Posljednje uređivanje od Andro-gen : 31.05.2013. at 21:49
Ma sve ona izbrbljaDa se razumijemo, nisu to neke tajne, nego tipa ajmo iznenadit tatu pa mu spremit skupa za desert palacinke...ma na vratima ga doceka s menijem. Njoj se svidja kad imamo tajnu samo zato da ju moze podijelit! S tatom koliko znam nema "tajni" ali dobro pitanje!
Moj 2.5 godišnjak i cura 5.5 god. su kupili poklon (s tatom) meni za rođendan i o tome šutili tjedan dana. Znači da kuže pojam tajne i znaju je čuvati![]()
moj šuti ako ima koristi od toga, počeo je s tri godine
Moje su cure svjesne kaj je tajna ali nema šanse da ne izbrbljaju. P. ide u vrtić i imali su za kraj godine priredbu. Mene je iznenadilo kak neka djeca nisu ništa doma ispričala da bude iznenađenje jer je moja izverglala sve pjesmice i sve dijaloge u igrokazu uz detaljne opise