Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Kada dijete ima tajnu?

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno Kada dijete ima tajnu?

Ne znam da li je odgovarajuća grupa pa admin neka presudi.
    Naime, u kojoj dobi djeteta je za očekivati da dijete razumije pojam tajne, što znači tajna, da se tajna ne smije nikome reći i to?
    Kakva su vaša iskustva?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj trogodišnjak odnedavno kuži pojam tajne. Međusobno imamo male bezazlene tajne, i to mu je baš zabavno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Jedan s pet, jedan s dvije. Mislim da je to vrlo individualno.

Probaj s nečim bezazlenim pa vidi jel može čuvati tajnu.

Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Sve ti ovisi od dijeta do dijeta.Moj stariji kad je imao nekih 4 god.je imao tajnu s tatom koju ja nisam znala sigurno nekih mjesec dana.On je i sad takav.Dok najmlađi ne može dugo izdržati i brzo se izbrblja.Srednja cura je kako tako .Nekad se izbrblja a nekad ne.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

individualno je, ovisi dosta o karakteru.
    moja 9-godišnjakinja nema šanse da čuva tajnu, previše je brbljava i otvorena. također ne može ni lagati, ljubav moja LOL
    a ova srednja (sad ima 6 g) je već godinama sposobna čuvati tajne, a i izlagati se koliko je duga i široka bez da trepne.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moja skoro 4-godisnjakinja nema sanse da ce cuvat tajnu. Ako se dogovorimo da nesto necemo reci tati, prvo sto mu kaze kad dodje na vrata je: tata, necemo ti reci da to i to Isto tako izbrblja kad se u vrticu za Dan oceva i Majcin dan spremaju "iznenadjenja". Prvo suti, suti, ali na kraju ne moze izdrzati, mis mali.
    S druge strane, nedavno je prvi put slagala...do sad to nije znala, rekla bi mi: necu ti reci ako sam ju pitala nesto sto bi ju dovelo u nezgodnu situaciju (npr. jesi li oprala ruke i sl.). Sad mi slaze gledajuci me u oci...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

moja 9-godišnjakinja nema šanse da čuva tajnu, previše je brbljava i otvorena. također ne može ni lagati, ljubav moja LOL
    a ova srednja (sad ima 6 g) je već godinama sposobna čuvati tajne, a i izlagati se koliko je duga i široka bez da trepne.
    x

Kod nas ista stvar, mali je silom prilika postao pravi lopov i čuva neke tajne ponajprije pred većom sestricom koja je po njegovom mišljenju
    nepotrebno prebučna zbog nekih stvari

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja mislim da moji baš nešto i nemaju potrebe za tajnama ni sada u 12 i 13. godini... Nikad mi ne bi palo na pamet dijete opterećivati time da čuva neku moju tajnu, a sa svojima će se već vježbati sa svojom generacijom. Moji su iz iskustva naučili da se štajaznam ne treba okolo govoriti kad se ide na godišnji (da lopovi ne provale) i slično, ali drugo - stvarno mi je to bzvz... Uostalom, ne kaže se bez razloga Zaklela se zemlja raju da se tajne sve saznaju...

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

@charlie

pokušaj da sa tatom ima tajnu pa vidi da li će tebi isto tako...
    baš me zanima pa javi ))

ovo za muljanje ne znam što reći. u svakom slučaju, trebam pomesti prvo ispred svoje kuće )
    Posljednje uređivanje od Andro-gen : 31.05.2013. at 21:49

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma sve ona izbrblja Da se razumijemo, nisu to neke tajne, nego tipa ajmo iznenadit tatu pa mu spremit skupa za desert palacinke...ma na vratima ga doceka s menijem. Njoj se svidja kad imamo tajnu samo zato da ju moze podijelit! S tatom koliko znam nema "tajni" ali dobro pitanje!

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj 2.5 godišnjak i cura 5.5 god. su kupili poklon (s tatom) meni za rođendan i o tome šutili tjedan dana. Znači da kuže pojam tajne i znaju je čuvati

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moj šuti ako ima koristi od toga, počeo je s tri godine

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Ma sve ona izbrblja Da se razumijemo, nisu to neke tajne, nego tipa ajmo iznenadit tatu pa mu spremit skupa za desert palacinke...ma na vratima ga doceka s menijem. Njoj se svidja kad imamo tajnu samo zato da ju moze podijelit! S tatom koliko znam nema "tajni" ali dobro pitanje!
    Mislim da je do načina objašnjenja kad je nešto tajna... Konkretno, slučaj kod mene: ja naglašavam\artikuliram da je nešto "naša tajna" pa me možda zato drugačije shvati nego svoju mamu... E, da... uz "tajnu" obavezno ide kažiprst preko ustiju!

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

moji nisu još spremni, šteta jer sam ja baš "tajanstvena".

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj mamitzi prvotno napisa Vidi poruku
    moji nisu još spremni, šteta jer sam ja baš "tajanstvena".
    koji tvoji? ovi sa avatara, ili misliš na muža? ako su ovi sa avatara, jasno mi je za ovog nošenog, ali za ovog većeg, ispod... hm... možda ima nekih profesionalnih razloga za nečuvanje tajne

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moje su cure svjesne kaj je tajna ali nema šanse da ne izbrbljaju. P. ide u vrtić i imali su za kraj godine priredbu. Mene je iznenadilo kak neka djeca nisu ništa doma ispričala da bude iznenađenje jer je moja izverglala sve pjesmice i sve dijaloge u igrokazu uz detaljne opise

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •