Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: kod koga obaviti bris?

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno kod koga obaviti bris?

Situacija je sljedeća:

moja socijalna ginićka mi je napravila bris i našla ureaplasmu i candidu... dobila sam sumamed i vaginalete i sad bi trebalo ponoviti bris...
    ali ona u lipnju ide na godišnji a ginić koji ju mijenja je neki užasan tip od kojeg pacjentice bježe k mojoj tako da ne bi nikako njemu...
    dakle ostaje mi valjda neki privatnik...
    e sad - koji i za koju cijenu? naime ja imam uputnicu za laboratorij što znači da mi treba normalniji ginić koji će zamahnut štapićima i onda ih meni dat da ih odnesem u laboratorij. ne treba ih on slat jer to mogu i ja...
    imate nekog na umu?
    hvala

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Bok,
    ja ću ti se utrpat s pitanjem jer ni sama ne znam što da radim (nemoj se ljutiti). Meni moja dok nije radila briseve na ništa, osim papa testa koji je uredan. Ono što mene zanima dali da inzistiram na tome ili ne? Kaže da smatra da nema potrebe,ali sam malo zabrinuta jer vidim da je to česta praksa i da ne liječeno može izazvati jako puno probelam. A onda bih unaprijed zahvalila i na odgovorima za tvoje pitanje

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

lukab, mislim da ti svaki prvatni ginić/-ka mogu uzeti briseve. cijena je, ovisno od ordinacije do ordinacije, od 200 kuna na više. za koga god se odlučiš, gledaj da ti je blizu mjesta gdje briseve nosiš na pregled (mislim da je Rockfellerova ili Mirogojska - ovisno što ti piše na uputnici) u zavod za javno zdravstvo. kad se odlučiš za konkretnog dr, nazovi ordinaciju da ih pitaš za cijenu

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Prije 2 god je poliklinika Vili radila briseve za 50 kn, uz uputnicu doktora ginekologa. Briseve si nosila sama u zavod. Provjeri je li još i dalje tako.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U Ginekosu mozes napraviti briseve na uputnicu, oni sve zbave. Ja sam ih radila i u Petrovoj

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

A jesu li brisevi obavezni za sve trudnice ili trebaju postojati neke indikacije za to?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Obavezni su za sve. Pogotovo izmedju 34-36 tj kako bi se izbjegla infekcija prolaskom kroz porodjajni kanal

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

OK, hvala puno na odgovoru, morat ću upozoriti doktoricu! Kak je blesavo kad sam sebe moraš slat na preglede a plaćamo toliko to zdravstveno, dopunsko, dodatno dopunsko, pa idemo privatno...na kraju će se ispostaviti da je najbolje da sami sebe i liječimo. A za privatno ima i onaj Medic centar u Sesvetama, meni su ga preporučili ali nisam bila i stvarno ne mogu ništa reći iz prve ruke.

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Obavezni su za sve. Pogotovo izmedju 34-36 tj kako bi se izbjegla infekcija prolaskom kroz porodjajni kanal
    Tada se radi bris rodnice i medice na Bhsb, koji je potencijalno opasan za dijete, ne klasicni cb.
    Mislim da se cervikalni brisevi rade kod trudnica koje ih nisu radile prije trudnoce i kod onih koje su imale bris pozitivan na neku bestiju prije t, da se iskljuci aktivacija bestije.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ja nisam radila prije trudnoce, tj taman sam ostala trudna kad sam trebala obavit i papa test i sve pa smo to sad...
    hvala, raspitat cu se po vasim uputama...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Dižem..ovako, bila ja kod svoje dok.i ona kaže da stvarno nema potrebe raditi briseve ako je papa OK - što je. Kao,radit ćemo ih poslije tokom trudnoće... e sad da vas pitam je li dovoljno da idem vadit CRP pa ako je on povišen da idem radit briseve ili?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Imam osjećaj da ju moram nagovarati a ona ne želi ne zato jer je škrta nego jer smatra da nema potrebe, pa nije mi jasno kako može baš sve vidjeti vaginalnim i UZVom...stvarno ne razumijem-možda sam ja paranoična ili šta?

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

neka me netko ispravi ako nije točno, ali meni je rečeno da se na papa testu neće vidjeti ono što se može preko briseva, tj. papa može biti ok, ali brisevi ne moraju.
    meni su rađeni koliko se sjećam oko 34 tt zbog kontrakcija.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Ayan prvotno napisa Vidi poruku
    neka me netko ispravi ako nije točno, ali meni je rečeno da se na papa testu neće vidjeti ono što se može preko briseva, tj. papa može biti ok, ali brisevi ne moraju.
    meni su rađeni koliko se sjećam oko 34 tt zbog kontrakcija.
    Hej, ovo sam i ja pročitala,čula itd.ali kad sam to napomenula doktorici ona mi je rekla da ako do sada nikad nisam imala nekih ekstra problema s iscjetkom,bolovima,upalama,infekcijama i sl. da su vjerojatnosti zanemarive... kao,postoje indikacije za rađenje tih briseva a uredna trudnoća, OK krv i urin, zatvoren i čvrst cerviks nisu...kaže da će me slat ali nekad kasnije...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni su papa testovi uvijek bili uredni, simptoma nikakvih nisam imala, a na brisevima sam imala svasta.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su papa testovi uvijek bili uredni, simptoma nikakvih nisam imala, a na brisevima sam imala svasta.
    Pa da, nije mi jasno ako se kod nas dosta trudnoća gubi zbog infekcija koje uzrokuju upravo te "papa testom nevidljive beštije" zašto to rutinski ne ide svima...OK, priznajem da mogu žene biti uplašene,sam bog zna da nisam ni ja bolja, od kad sam trudna sam doviđenja s zdravim razumom- ali da mi se igra sa srećom na ovaj način - baš i ne...sve što mislim da mogu i trebam ću napraviti, i zapravo koliko god mi se gadi taj kapitalistički sustav zdravstvene skrbi-drago mi je da mogu sama otići i obaviti sve što smatram da je potrebno...moja beba, moja odluka.

A sad, mislite li da je OK da izvadim za početak CRP, koliko je povišenost indikativna za daljnje pretrage?

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

nanimira obavezno ih napravi,ja sam imala papu urednu,a CB mi nije radio,a sad poslije svega se mučim prvo s ureoplazmom,pa sad s e-coli i ako ti koji bris ne štima kad buš ih ponavljala radi ih opet sve a ne samo onaj koji ti nije štimao,jer meni je prvo na aneorobe štimao,kao nećemo ga ponavljat al sam ju nagovorila da ih ponovi i nije štimao dr put...ZNAM JA DA SU BRISEVI SKUPI,AL KAJ TO MENE BRIGA NEKA RADE SVOJ POSAO!!!

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Nanimira mislim da bi te tvoja dr.mogla poslati na briseve negdje u 6mj.trudnoće. Ja sam ih radila nekih 6mj.prije nego kaj sam ostala trudna i bili su ok, tak da je rekla da ćemo ih ponovit u 6 mj.t. Jesi ih ti uopće radila ili ne?

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

kaj to nije malo kasno u 6mj trudnoće??mislim da se rade u 12tt,samo pitam da znam za dr puta,jer do 6mj može svakaj bit pogotovo radi pada imuniteta

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ajd da vam napisem kako sam ja radila ovaj zadnji bris...

dakle moja ginicka na GO... ovaj u drugoj smjeni radi samo hitne slucajeve i nema niti podloge za uzimanje brisa... odem ja u vinogradsku na pregled, napravili mi bris (da, moze se naravno!), cekam nalaz da bi mi rekli: e al mi vam nemamo reagensa za ureoplazmu (sto mi treba) pa smo vam napravili nalaz za neke bakterije (sto mi uopce ne treba)...
    odlazim kod soc ginica u drugu smjenu po novu uputnicu za laboratorij i uputim se polikliniku Vili da mi uzmu bris... "trebali ste nazvat, nama je ginekolog na GO! ali mozemo vam dat podlogu pa odite nekom da vam to izvadi..."
    sad se vec osjecam kao u nekoj crnoj komediji... jedni nemaju podloge, drugi reagensa, treci ginekologa!
    nista, odem natrag soc ginicu iz druge smjene, sa doticnim stapicima u rukama i molim da mi to napravi, frajer mi drzi predavanje da kaj ja hocu kad to uopce nije hitno, ali sad ce mi ipak napravit jer sam ja luda trudnica i uzet ce mi to pod svojom pauzom jer ima jako puno posla...
    nakon toga sam to sama odnijela u laboratorij...
    naravno nalaz mi je opet isti, ginicka na drugom GO, ja digla ruke i odlucila se s ureoplazmom obracunat u 9.mj... jer vise nemam snage za ovo nase zdravstvo...
    i da znam - da sam otisla i platila 200kn napravili bi mi to kod bilo kojeg privatnika... ali nemam 200kn i ne dam iz principa jer placam zdravstveno i dopunsko i ne zelim vjerovat da je nemoguce napravit bris na ureoplazmu u zagrebu po ljeti...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo me...danas doša s velikog UZVa i situacija za briseve je sljedeća: nema indikacija Oni se rutinski rade ili prije trudnoće jer tada postoje načini da se liječe ili ako u trudnoći postoji indikacija ( vide se upale na UZVu). Uglavnom, rekla mi je doktroica da se ne zamaram "time" jer ako meni imunitet normalno radi nema potrebe da se dodatno opterećujem. Čak i da imam pozitivne nalaze na ureaplasmu i sl.ako nema problema-nema problema... eto,pa sam ja odlučila pričekati svoje rutinske briseve za mjesec dana, najbolje...danas sam bila na 4d anomaly scanu od ravno sat vremena, s doktoricom specijalistom za UZV i kaže da neka se opustim. S time da su to preporuke dvije doktorice.

Lukab, kužim da si poludila, i ja bi na tvom mjestu. Ali,možda stvarno nemamo potrebe za tim?

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj saf prvotno napisa Vidi poruku
    Nanimira mislim da bi te tvoja dr.mogla poslati na briseve negdje u 6mj.trudnoće. Ja sam ih radila nekih 6mj.prije nego kaj sam ostala trudna i bili su ok, tak da je rekla da ćemo ih ponovit u 6 mj.t. Jesi ih ti uopće radila ili ne?
    Hej Saf, nisam...radila papa test 2 mjeseca prije trudnoće...sad mi doktori kažu da nema razloga da radim van obaveznih...a to su vjerojatno ti u 6 mjesecu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •