-
Chicco Key 1 - s navršenom godinom dana ili ranije?
Dakle, kupili smo autosjedalicu Chicco Key 1 jer nam je došlo vrijeme za prelazak u veću sjedalicu (Katja se samostalno diže, na zadnjem pregledu je imala blizu 9,5 kg). E sad, muči me što na sjedalici piše 9-18 kg i 12+ mjeseci - mi ispunjavamo uvjet težine, ali ne i dobi.
Našla sam na jednom bivšem topicu sljedeće o toj autosjedalici:
Namijenjena je "Skupini 1", a to znači da je njezina uporaba odobrena za težinu djece od 9-18 kg, što podrazumijeva starosnu dob od OTPRILIKE 1-4 godine.
Što bi značilo to "otprilike", smije li dijete od 10,5 mjeseci u tu sjedalicu ili se moramo još malo strpiti?
-
A smije, al ak nema potrebe onda ne biste trebali. To sto vam se beba dize na noge i ima vise od 9 kg ne znaci da MORA ici u sjedalicu u smjeru voznje. To su samo minimalni uvjeti. Upute sjedalice su u pravu, trebali bi pricekati sto dulje mozete u sjedalici za dojence (dok je ne preraste) i tek je onda staviti u novu. Sa 9,5 kg imate jos dosta fore za vozit se u sjedalici za bebu. Ona pruza najbolju zastitu (dok je dijete ne preraste).
-
Osoblje foruma
uvjeti za prelazak u višu sjedalicu su:
-da dijete ima više od 9 kg
-da se dijete može samostalno ustati (zato je tu ta riječ "otprilike", uglavnom je to s godinu dana, ali neka djeca to mogu i ranije, a neka kasnije).
Katja zadovoljava oba uvjeta, ako sam dobro shvatila, i može u tu sjedalicu
-
-
pa dobro si rekla, zakaj zasramljeni smajlic
samo je bitno zapamtiti da su to minimalni uvjeti a da sjedalica za bebu pruza bolju zastitu od sjedalice za malo dijete, u smjeru voznje.
-
Nismo htjeli žuriti s prelaskom na novu autosjedalicu i eventualno izazvati veću štetu nego korist, sjedalica u kojoj se Katja trenutačno vozi (obrnuto od smjera vožnje) je 0-13 kg pa mislim da ćemo još malo pričekati s novom. Hvala vam!
-
Supac! I nema na cemu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma