Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Chicco Key 1 - s navršenom godinom dana ili ranije?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Chicco Key 1 - s navršenom godinom dana ili ranije?

Dakle, kupili smo autosjedalicu Chicco Key 1 jer nam je došlo vrijeme za prelazak u veću sjedalicu (Katja se samostalno diže, na zadnjem pregledu je imala blizu 9,5 kg). E sad, muči me što na sjedalici piše 9-18 kg i 12+ mjeseci - mi ispunjavamo uvjet težine, ali ne i dobi.

Našla sam na jednom bivšem topicu sljedeće o toj autosjedalici:
    Namijenjena je "Skupini 1", a to znači da je njezina uporaba odobrena za težinu djece od 9-18 kg, što podrazumijeva starosnu dob od OTPRILIKE 1-4 godine.
    Što bi značilo to "otprilike", smije li dijete od 10,5 mjeseci u tu sjedalicu ili se moramo još malo strpiti?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A smije, al ak nema potrebe onda ne biste trebali. To sto vam se beba dize na noge i ima vise od 9 kg ne znaci da MORA ici u sjedalicu u smjeru voznje. To su samo minimalni uvjeti. Upute sjedalice su u pravu, trebali bi pricekati sto dulje mozete u sjedalici za dojence (dok je ne preraste) i tek je onda staviti u novu. Sa 9,5 kg imate jos dosta fore za vozit se u sjedalici za bebu. Ona pruza najbolju zastitu (dok je dijete ne preraste).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uvjeti za prelazak u višu sjedalicu su:
    -da dijete ima više od 9 kg
    -da se dijete može samostalno ustati (zato je tu ta riječ "otprilike", uglavnom je to s godinu dana, ali neka djeca to mogu i ranije, a neka kasnije).

Katja zadovoljava oba uvjeta, ako sam dobro shvatila, i može u tu sjedalicu

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, savjetnica se već javila

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa dobro si rekla, zakaj zasramljeni smajlic samo je bitno zapamtiti da su to minimalni uvjeti a da sjedalica za bebu pruza bolju zastitu od sjedalice za malo dijete, u smjeru voznje.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nismo htjeli žuriti s prelaskom na novu autosjedalicu i eventualno izazvati veću štetu nego korist, sjedalica u kojoj se Katja trenutačno vozi (obrnuto od smjera vožnje) je 0-13 kg pa mislim da ćemo još malo pričekati s novom. Hvala vam!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Supac! I nema na cemu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •