DakleLuda sam, bijesna ko ris...
2011. sam otvorila maloj tzv. ritam štednju u Splitskoj banci.
Privuklo me to što dijete dobije karticu za tekući račun, a pošto moja kći dosta putuje bez nas, mislila sam si nek ima karticu na koju joj mogu uplatiti novce "zlu ne trebalo" ako se zatekne negdje na putu, a hitno joj zatrebaju novci.
Kad sam otvarala račun ni govora nije bilo o trošku zatvaranja računa, ali mi je rečeno da će mala nakon izvjesnog vremena (ne sjećam se koliko, 6mj?) dobiti bonus od 50kn na račun.
I tako sam ja prilikom otvaranja računa uplatila 300kn s vremenom je sjelo još tih 50kn= zajedno 350kn
Račun je tako stajao netaknut dvije godine jer maloj nije trebalo i sad smo dobili obavijest o novim naknadama za vođenje računa.
Pošto ja imam neki tekući u Splitskoj na koji do sada nisam nikada ni lipe nikakve naknade platila, a po novom bi trebala plaćati 7kn i isto tako za račun od male, odlučila sam sve to likvidirati, zatvoriti te račune jer nam, zapravo ne trebaju.
U srijedu sam bila u banci i to sve obavila, ali sam prvo morala za svoj račun platiti 21kn, a za kćerin račun mi nisu ništa rekli već da dođem danas po novce kad se sve provedu kroz sustav. Mada sam novce mogla dignuti na bankomatu, ali mi to nije prije palo na pamet.
Dođem danas u banku i imam što vidjeti: umjesto 351 kn (da, da 1 kn je kamata za dvije godine, koliko je to posto? 0,3 % za dvije godine?) za isplatu je pripremljeno samo 301 kn jer je 50kn naknada za zatvaranje računa
To mi nitko nije rekao prilikom otvaranja računa, a niti u srijedu prilikom zatvaranja istog. Samo su me tražili 21 kn za moj račun,a ni za to mi nisu objasnili što plaćam?!?!
Dakle, mom djetetu su uzeli 18% da bi zatvorili račun, a "dali " su 0,3% kamate za dvije godine.
Bijedno da ne može biti bijednije.
Ubuduće ni jedna "domaća" banka neće vidjeti ni lipe našeg novca. Ako ništa drugo zakopat ću novce u vrtu, ali bankarskim lopovima ne dam više ni lipe.
Stvarno su jadni kad moraju ovako varati djecu i roditelje.