Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Splitska banka- sramotna dječja štednja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Splitska banka- sramotna dječja štednja

Dakle Luda sam, bijesna ko ris...

2011. sam otvorila maloj tzv. ritam štednju u Splitskoj banci.
    Privuklo me to što dijete dobije karticu za tekući račun, a pošto moja kći dosta putuje bez nas, mislila sam si nek ima karticu na koju joj mogu uplatiti novce "zlu ne trebalo" ako se zatekne negdje na putu, a hitno joj zatrebaju novci.

Kad sam otvarala račun ni govora nije bilo o trošku zatvaranja računa, ali mi je rečeno da će mala nakon izvjesnog vremena (ne sjećam se koliko, 6mj?) dobiti bonus od 50kn na račun.
    I tako sam ja prilikom otvaranja računa uplatila 300kn s vremenom je sjelo još tih 50kn= zajedno 350kn
    Račun je tako stajao netaknut dvije godine jer maloj nije trebalo i sad smo dobili obavijest o novim naknadama za vođenje računa.
    Pošto ja imam neki tekući u Splitskoj na koji do sada nisam nikada ni lipe nikakve naknade platila, a po novom bi trebala plaćati 7kn i isto tako za račun od male, odlučila sam sve to likvidirati, zatvoriti te račune jer nam, zapravo ne trebaju.

U srijedu sam bila u banci i to sve obavila, ali sam prvo morala za svoj račun platiti 21kn, a za kćerin račun mi nisu ništa rekli već da dođem danas po novce kad se sve provedu kroz sustav. Mada sam novce mogla dignuti na bankomatu, ali mi to nije prije palo na pamet.

Dođem danas u banku i imam što vidjeti: umjesto 351 kn (da, da 1 kn je kamata za dvije godine, koliko je to posto? 0,3 % za dvije godine?) za isplatu je pripremljeno samo 301 kn jer je 50kn naknada za zatvaranje računa
    To mi nitko nije rekao prilikom otvaranja računa, a niti u srijedu prilikom zatvaranja istog. Samo su me tražili 21 kn za moj račun,a ni za to mi nisu objasnili što plaćam?!?!

Dakle, mom djetetu su uzeli 18% da bi zatvorili račun, a "dali " su 0,3% kamate za dvije godine.

Bijedno da ne može biti bijednije.
    Ubuduće ni jedna "domaća" banka neće vidjeti ni lipe našeg novca. Ako ništa drugo zakopat ću novce u vrtu, ali bankarskim lopovima ne dam više ni lipe.

Stvarno su jadni kad moraju ovako varati djecu i roditelje.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a šta ti je pisalo u ugovoru u vezi naknade za zatvaranje?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

U slučaju raskida deponent se obvezuje platiti naknadu u skladu s općim aktima banke.
    Banka neće naplatiti naknadu ako je iznos naknade manji ili jednak od dobivene kamate.

To piše. Nigdje ni slova o tome kolika je naknada. Da se razumijemo, ja sam očekivala da će mi nešto naplatiti cca 20kn, a ne 50 što je, ponavljam: 18% od ukupnog iznosa štednje na tom računu.
    Lako se moglo dogoditi da naknada bude 300kn ili više jer očito banke to određuju kako im paše pa da pojedu sav novac od djeteta i još moram dodati.
    Sramota i lopovska posla.
    Od mene više nitko ni kune neće dobiti. Lovu u čarapu i bar znam da me nitko neće krasti, ni varati.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    U slučaju raskida deponent se obvezuje platiti naknadu u skladu s općim aktima banke.
    Banka neće naplatiti naknadu ako je iznos naknade manji ili jednak od dobivene kamate.
    pa po ovom naknadu niste trebali platiti

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i moj klinac je imao ritam štednju ali pošto smo nedavno skužili da Zeko -zvecko ima bolje kamate napravili smo novu štednju , a ugasili staru i stvarno uzeli su tih 50kuna ( koje smo zaradili na maratonu). Na zeku -zvecka su isto sami uplatili 50 kuna pristupnine. evo za zeku http://www.splitskabanka.hr/Portals/...ko_stednja.pdf

inače kod ritma ti lijepo http://www.splitskabanka.hr/Portals/...a%C4%8Duni.pdf piše da su kamate do 1000 kn samo 0.2 posto, iznad su već nešto opipljivije, čudi me da to nisi vidla.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma vidjela sam sve. Samo pišem kakva su to lopovska posla da se još netko ne nasadi.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nijedna štedionica neće više vidjeti moje novce. Ja sam imala u wustenrotu, naveliko su se hvalili kako nemaju ulazne ni izlazne naknade, da sam na dobitku, poticaji i sl. uplatila sam 5000 kn u komadu za tu godinu, za sljedeću nisam ništa, da bi mi poslali dopis da pošto nisam za drugu godinu ništa uplatila da mi uzimaju 100 eura. drugi dan sam se tamo nacrtala, raspravljala sa ženom, ali nisam ništa postigla. ne znam je li tako pisalo u ugovoru, odma sam ga tamo strgala i bacila u koš, ali vjerojatno je pisalo. što reč, lopovi!

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

uzeli su ti 100€ zato sto nisi nista uplatila na svoj račun? halo?! pa di tog ima??

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Uh, a te stambene štedionice su isto priča za sebe.
    Imam dva računa. Isto za malu.
    Ako država ukine poticaje iste sekunde raskidam ugovore i vadim lovu.
    Jednom su me već prešli prilikom produženja ugovora. Nepovoljniju varijantu su mi uvalili, a povoljniju zatajili. Tako da nema šanse da držim novce kod njih ako ne bude poticaja.
    Ispada da čovjek mora biti bankarski stručnjak da bi bez šokova otvorio štednju.
    Dosta mi je toga.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, valjda je u ugovoru pisalo da se obvezujem uplatiti svake godine 5000 kn, radi poticaja, to je stambena štednja bila. ima i muž, ali njemu smo uplaćivali redovno, al kad mu istekne 5 godina, nikad više

da tanči, ja sam uvijek u nekoj žurbi i ne pročitam do kraja, cake ugl. pišu na kraju sitnim slovima, a ono kaj njima paše to naglašavaju po nekoliko puta
    Posljednje uređivanje od rayna : 31.05.2013. at 18:20

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

imala sam u rba stambenu štednju i s obzirom na krizu nisam uplatila ni pola iznosa koji sam planirala,za 5 god su mi 500kn doplatili na moj iznos kad sam dizala

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja čitam ugovore, ali kaj kad u ugovoru piše: "naknade se određuju prema aktima banke" šta to znači?????
    Ispada da oni određuju naknade kako im puhne, a mi se ne možemo nikako zaštititi od toga jer u famoznom "aktu" danas može pisati da nema naknade, a za mjesec dana- 50kn
    Meni se ne da s tim boriti.
    Muž i ja previše radimo za svoje novce i ne damo da ih netko razbacuje i naslađuje se našom mukom.
    Zato naša ušteđevina ide u čarapu, ni u ludilu više u banke.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Pouka je- nemojte imati viška novca . Sve što imaš-potrošiš na sebe i obitelj. Ili kupiš nešto što ti služi, a što u potrebi možeš prodati: zlato, stan, brod...Ni osiguranje, ni štednja me više vidjeti neće. Bajni su kad moraju uzeti novce, ali kad ih hoćeš nazad-uvijek nešto mute. Dobro, vjerojatno nije uvijek, ali moja iskustva nisu dobra.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Bajni su kad moraju uzeti novce, ali kad ih hoćeš nazad-uvijek nešto mute.
    ovo si rekla živu istinu!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj rayna prvotno napisa Vidi poruku
    nijedna štedionica neće više vidjeti moje novce. Ja sam imala u wustenrotu, naveliko su se hvalili kako nemaju ulazne ni izlazne naknade, da sam na dobitku, poticaji i sl. uplatila sam 5000 kn u komadu za tu godinu, za sljedeću nisam ništa, da bi mi poslali dopis da pošto nisam za drugu godinu ništa uplatila da mi uzimaju 100 eura. drugi dan sam se tamo nacrtala, raspravljala sa ženom, ali nisam ništa postigla. ne znam je li tako pisalo u ugovoru, odma sam ga tamo strgala i bacila u koš, ali vjerojatno je pisalo. što reč, lopovi!
    Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    uzeli su ti 100€ zato sto nisi nista uplatila na svoj račun? halo?! pa di tog ima??
    to su ugovori po posebnim uvjetima gdje se klijent obvezuje da će svake godine uplatiti 5060 kn (glavnica i naknada za vođenje) i tada ga wustenrot oslobađa ulazne naknade. ako se ugovor ne ispoštuje naknada dolazi na naplatu.
    ako vam je samo za štednju najbolje vam je otvarati ugovore na min iznos 22 eura (naknada oko 270 kn), pa kada imate više samo doplatite. oni krajem 11 mjeseca svima pošalju dopis u kojem piše koliko bi se trebalo doplatiti do tih 5000 kn, pa ko ima nek uplati. ko nema nikom ništa.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

To piše. Nigdje ni slova o tome kolika je naknada. Da se razumijemo, ja sam očekivala da će mi nešto naplatiti cca 20kn, a ne 50 što je, ponavljam: 18% od ukupnog iznosa štednje na tom računu.
    Lako se moglo dogoditi da naknada bude 300kn ili više jer očito banke to određuju kako im paše pa da pojedu sav novac od djeteta i još moram dodati.
    Sramota i lopovska posla.
    Od mene više nitko ni kune neće dobiti. Lovu u čarapu i bar znam da me nitko neće krasti, ni varati.
    Ovo sto pises da ti se desilo je meni sasvim normalno bilo, sorry.
    Ulozila si 300kn za sto je netko to ukucao sve to u sustav, izdali ti karticu za koju ne pises da su ti je naplatili a koju oni kao banka moraju platiti (ne stampaju kartice u svom podrumu), i dal ti standardu kamatu za sredstva na tekucem racunu.

50 kn "naknade" je naravno onih 50 kn bonusa koji su ti dal na racun, a time se stite od toga da hrpa ljudi napravi isto kao i ti - dodje, stvori im troskove za (u njihovim ocima vrlo sitnih 300kn) uzme 50kn bonusa i isece s njima iduci dan van.

Da ste koristili neki drugi proizvod kod kojeg je veca kamata i da je bila prava stednja u pitanju onda kamata bila veca od 50 kn pa vam ne bi naplatli izlaznu naknadu.

Ili mislis da je 50kn ocekivan prinos akon 6 mjeseci i 300kn salda po tekucem?

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

... ne znam je li tako pisalo u ugovoru, odma sam ga tamo strgala i bacila u koš, ali vjerojatno je pisalo. što reč, lopovi!
    Ja bi rekla da se drze slova ugovora a ne da su lopovi. I bez da se upustam u objasnjavanja cemu sluze stambene stedionice i drzavni pticaji nije njihov problem sto se ljudi ne raspitaju unaprijed a pogotovo sto ne procitaju ugovor prije potpisivanja neg ga poderu i bace.

iskreno, kad citam ove postove stvaro mislim da nasem skolstvu treba neki predmet tipa "osobne financije" i "osnove prava za gradjane" da se ljudi upoznaj s cinjenicama tipa nemoj nikad potrgati ugovor koji si potpisao nego ga procitaj i sacuvaj...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo sto pises da ti se desilo je meni sasvim normalno bilo, sorry.
    Ulozila si 300kn za sto je netko to ukucao sve to u sustav, izdali ti karticu za koju ne pises da su ti je naplatili a koju oni kao banka moraju platiti (ne stampaju kartice u svom podrumu), i dal ti standardu kamatu za sredstva na tekucem racunu.

50 kn "naknade" je naravno onih 50 kn bonusa koji su ti dal na racun, a time se stite od toga da hrpa ljudi napravi isto kao i ti - dodje, stvori im troskove za (u njihovim ocima vrlo sitnih 300kn) uzme 50kn bonusa i isece s njima iduci dan van.

Da ste koristili neki drugi proizvod kod kojeg je veca kamata i da je bila prava stednja u pitanju onda kamata bila veca od 50 kn pa vam ne bi naplatli izlaznu naknadu.

Ili mislis da je 50kn ocekivan prinos akon 6 mjeseci i 300kn salda po tekucem?
    U pravu si.
    Nisam uložila ništa i zapravo sam sretna da im još nisam i dužna na kraju.
    Samo nije mi jasno kako si to mislila da sam došla u banku, stvorila im troškove, uzela 50kn i onda išetala s tim drugi dan van?
    Da li si pročitala moj prvi post?
    Očito ne, jer da si pročitala, onda bi i vidjela da piše da sam račun zatvorila nakon dvije godine.
    E jesam pohlepna i proračunata cccc....
    Zato više niti jedna banka moje novce vidjeti neće.
    Tako sam se prije desetak godina riješila svih kreditnih kartica i tako ću se riješiti i svih "štednja"
    Napisala sam svoje iskustvo da ljudi znaju što se događa kad zatvaraju račun u Splitskoj banci.
    Inače, dobila sam informaciju da banka nije smjela naplatiti naknadu za tekući račun otvoren dulje od godinu dana.
    I sad ću lijepo banci poslati prigovor, a nakon toga prijavu Državnom inspektoratu.
    Baš sam se zainatila.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa procitala sam sve sto si napisala. Dvije godine imas isti saldo na racunu. 300 kn. Ne vidim zasto bi itko poklonio 50 kn zato da ima 300 kn na cuvanju dvije godine.
    I to je sukus cijele price...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stvar gledišta.
    Meni nitko, nikada u životu ništa nije poklonio, niti to očekujem.
    Pogotovo ne očekujem od banaka u RH.
    Stranih banaka koje se samo kod nas tako ponašaju.
    Nije bit u dali pa uzeli 50kn za koje si se ti tako grčevito uhvatila.
    Bit je u davanju poluinformacija.
    Odnosno u ne davanju svih informacija.
    Da su u banci bili pošteni i rekli sve uvjete ja sigurno ne bih sklopila takvu štednju (jer to zaparavo i nije štednja kad nema kamate)
    Jer ne želim biti rob nikome i još plaćati za to.
    Zato i nemam kredite, ali nikad nisam rekla za one koji ih imaju "ko im kriv, zar su mislili zaraditi, pravo im budi kad su bili pohlepni na kamate u švicarcima..."
    Jer jedno je biti pohlepan, drugo glup, a sasvim treće nasamaren, prevaren, izigran i sl.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj sin ima već godinama u Splitskoj tu štednju. Koliko je imao love 2003,.toliko valjda ima i danas. Ali ja sam prelijena da išta diram. Splitska banka općenito je banka s najgorim uvjetima.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Trina od 01.07. Splitska banka počinje naplaćivati raznorazne naknade za vođenje računa.
    Meni su poslali obavijest i kad sam ju proučila odlučila sam oba računa: moj i od male zatvoriti jer bi mi naknade za čas pojele sav novac na računu.
    Pazi da se tebi to ne dogodi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ta obavijest piše i na webu?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ta obavijest piše i na webu?
    Ne znam. Ja sam je dobila u pismenom obliku prije cca dva tjedna.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Stvar gledišta.
    ..
    Jer ne želim biti rob nikome i još plaćati za to.
    Zato i nemam kredite, ali nikad nisam rekla za one koji ih imaju "ko im kriv, zar su mislili zaraditi, pravo im budi kad su bili pohlepni na kamate u švicarcima..."
    Jer jedno je biti pohlepan, drugo glup, a sasvim treće nasamaren, prevaren, izigran i sl.
    Nisam primjetila da si ikom postala rob, niti da te itko nazvao pohlepnom i glupom.

A sto se gledista tice, prije sklapanja bilo kakvog posla ili dogovora ne skodi staviti se u ulogu druge strane. Pa pomisliti da li bi itko pristao ponuditi svim roditeljima maloljetne djece u RH da uloze kod njih 150kn koliki je minimalni polog i nakon sest mjeseci isecu iz banke sa 200kn u dzepu.
    I odmah bi ti bilo jasno koji je odgovor na to pitanje.

Sto se informiranosti tice evo ja otisla na njihove stranice i u 30 sec nasla tu naknadu. Zaliti se da ti nisu rekli sve uvjete prilikom sklapanja ugovora nego si ti trebala procitati ih sama je po meni vrlo slab argument za prijavu zastiti potrosaca.. No samo naprijed, mozda oni isto misle da ne treba citati uvjete ugovora....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zbog čega bi itko trebao ići na njihove stranice i informirati se ako je bio direktno u banci i osobno razgovarao s bankaricom koja je to prešutjela?
    Što s onima koji nemaju internet?
    Zašto to ne piše u ugovoru?
    itd.itd.itd.
    I da, vadiš moje riječi iz konteksta i tumačiš kako ti paše.
    Posljednje uređivanje od Tanči : 04.06.2013. at 11:10

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Pa procitala sam sve sto si napisala. Dvije godine imas isti saldo na racunu. 300 kn. Ne vidim zasto bi itko poklonio 50 kn zato da ima 300 kn na cuvanju dvije godine.
    I to je sukus cijele price...
    Nijedna banka ne "čuva" novce, nije plaćena straža ćupila kraj njezinih 300 kuna, oni s tim novcima barataju, ulažu, mešetiraju, drugima posuđuje kao kredite uz (pre)velike kamate, obrću i gomilaju u (ekstra)profite.

Koliko ih cijenim, općenito banke, toliko da ću početi dizati cijelu plaću ili šta god imam odmah pa ću vaditi iz čarape, samo da im moji novci nisu na raspolaganju.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

U svakom ugovoru ima clanak sto sve reguliraju opci uvjeti i da su isti podlozni promjeni.
    U svakoj poslovnici stoje svima na uvid opci uvjeti, tecajna lista itd.
    A na zahtjev prije sklapanja ugovora mozes dobiti i tekst (sprancu) ugovora na uvid. Sve je to jako precizno regulirano i nema odstupanja. Znaci, sve se moze saznati unaprijed...

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

potpisujem sillyme u svemu

kosta izrada kartice, tiskanje i slanje PINa, nije naplaceno
    naknade se ne navode u ugovoru jer su podlozne promjenama, kako i pise, sukladno aktima banke
    nitko ne kaze tebi Tanci da bi ti ulozila pare, dobila 50 kn i onda sve to digla, ali da je samo tako moguce, sigurno bi se naslo i takvih klijenata
    ja ne vidim tolikog razloga za bijes i ludilo

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Zatvaranje bilo kojeg računa se naplačuje. Pa i kod stranih banaka.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I ja se slažem s sillyme, bez obzira što me banka baš neki dan naživcirala i greškom naplatila članarinu za 2 godine kartice koju nemam i moram radi njihove greške dolaziti više puta u banku,...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

A ja se slažem sa samom sobom, ne razmatrajući specijalno konkretan slučaj, nego bankarstvo kao djelatnost općenito.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Banka nije dobrotvorna usluga, ona radi za profit i to je to.
    Nema tog posla s bankom u koji će se ona upustiti a da nema čistu korist.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Nijedna banka ne "čuva" novce, nije plaćena straža ćupila kraj njezinih 300 kuna, oni s tim novcima barataju, ulažu, mešetiraju, drugima posuđuje kao kredite uz (pre)velike kamate, obrću i gomilaju u (ekstra)profite.
    Koliko ih cijenim, općenito banke, toliko da ću početi dizati cijelu plaću ili šta god imam odmah pa ću vaditi iz čarape, samo da im moji novci nisu na raspolaganju.
    Kako ne čuvaju novce?
    Jel Tanči uložila 300kn njima na čuvanje? Je. Jesu oni morali biti spremni isplatiti joj (što i jesu) u bilo kojem trenutku tih 300kn u bilo kojoj poslovnici svojoj ili na bilo kojem bankomatu u Hrvatskoj ili inozemstvu tih 300kn? Jesu.

A gdje su to isplatili? U poslovnici u kojoj radi N zaposlenika (koji primaju placu), koja trosi struju, vodu, odvoz smeca, alarm, osiguranje (fizicko - npr Sokol i sl), osiguranje (premiju) za slucaj pljacke (cemu pljacka ako tog novaca nema? naravno da ga ima, tamo je, zato i pljackaju banke), tete i striceke u racunovodstvu i u IT-u da se sve te uplate, isplate, obracuni kamata i sl. ispravno izracunaju, troskove dostave novaca u poslovnicu ili bankomate, troskove bankomata (opet: sam uredjaja, struja, veza, osiguranje, bla bla bla).
    I da. Suma svih tih troskova za sve poslove je trosak banke. I jos ta 1kn kamate povrh svega.

I naravno da se nitko ne upusta u takav posao a da nema koristi od svega, a koja se ostvaruje kroz drugu stranu price, posudjivanje novaca uz kamate.

Inace, kroz povijest je sasvim jasno dokazano da one drzave koje su prve odustale od nauka Crkve da se ne smiju posudjivati novci uz kamate su prve prosperirale, a one koje su ustrajale u zakonima protiv "lihvarenja" su nazadovale.

(Ne, nisam zaposlenik banke, i cesto sam ljuta na nase banke, ali to ne znaci da ne mogu vidjeti i njihovu stranu i zasto je nesto tako kako je i ima li to smisla ili nema.)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Uh, meni je pbz nedavno priredila dobar šok, iako sam s bankama općenito extra oprezna.
    Službenica u banci me uspjela nagovoriti na american, bez naknade, bez članarine, na godinu dana.
    Ajde reko, dobro, nakon godinu dana vratit ću je, jer ne želim nikakve kreditne kartice.
    I obavim jednu kupnju na rate na american, kadli mi doma dođe račun i na ulaznu naknadu i na članarinu
    i na još nešto, skoro 400 kn, čini mi se.
    Kad me nije strefilo..Da nisam deset puta pitala službenicu jel zbilja
    sve bez naknada, jer ne želim plaćati nikakve naknade, ma da, da, polomila se od uvjeravanja.
    Ali istina je da zbilja nigdje nije pisalo da je besplatno.
    Trk u banku i tamo je ispalo da je službenica kao nešto krivo stisnula, bla,bla..Možda je greškom,
    a možda i nije..nije me ni briga, pa treba paziti kako se radi.
    Odmah sam im vratila karticu, kupnju što sam je na karticu napravila na rate, platila sam u kešu,
    nitko mi se za cijelu neugodnost nije niti ispričao..Nikad više kreditne kartice...

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja bi rekla da se drze slova ugovora a ne da su lopovi. I bez da se upustam u objasnjavanja cemu sluze stambene stedionice i drzavni pticaji nije njihov problem sto se ljudi ne raspitaju unaprijed a pogotovo sto ne procitaju ugovor prije potpisivanja neg ga poderu i bace.

iskreno, kad citam ove postove stvaro mislim da nasem skolstvu treba neki predmet tipa "osobne financije" i "osnove prava za gradjane" da se ljudi upoznaj s cinjenicama tipa nemoj nikad potrgati ugovor koji si potpisao nego ga procitaj i sacuvaj...
    rekla sam da nisam čitala ugovor u kojem vjerojatno je pisalo to što se meni desilo, moja greška. taj put kad sam bila u štedionici čovjek mi je nabrojao sve prednosti za mene, par puta ponovio kako nema naknada, nijednom nije spomenuo ovih 100e koje uzimaju ako ne uplaćujem za svaku godinnu 5000 kn.
    ako ih ja radi toga smatram lopovima, moja stvar, ne trebaš ti radi toga skakati.

bdw.eto, otvori školu za nas koji ne čitamo ugovore da nas naučiš da trebamo, ja ću ti biti prva upisana

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na stranu ovaj slučaj, ideja o osobnim financijama za osnovnoškolce ili srednjoškolce je po meni
    zapravo izvrsna.
    Posljednje uređivanje od Dijana : 04.06.2013. at 14:12

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam u zivotu digla nekoliko kredita, koristim nekoliko kreditnih kartica (svaku za tocno odredjenu svrhu za koju sam zakljucila da su najpovoljnije) i imala sam par slucajeva da su mi zakomplicirali zivot, vecinom zato sto se ja nisam raspitala na vrijeme ili dovoljno jasno objasnila sto zelim, jedan jedini put smatram da su me prevarili, ali nema sanse da bi zbog tog jednog slucaja se odrekla svih prednosti koje vidim u cinjenici da imam tekuci racun, kreditnu karticu i kredit...

A da pazim na svoje poslove, naravno da pazim, svugdje se grijesi i moras paziti da nisi ostecen kao i u ducanu da je racunispravan a povrat novaca tocan....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

rekla sam da nisam čitala ugovor u kojem vjerojatno je pisalo to što se meni desilo, moja greška. taj put kad sam bila u štedionici čovjek mi je nabrojao sve prednosti za mene, par puta ponovio kako nema naknada, nijednom nije spomenuo ovih 100e koje uzimaju ako ne uplaćujem za svaku godinnu 5000 kn.
    ako ih ja radi toga smatram lopovima, moja stvar, ne trebaš ti radi toga skakati.

bdw.eto, otvori školu za nas koji ne čitamo ugovore da nas naučiš da trebamo, ja ću ti biti prva upisana
    Sorry, nije mi komentar bio ok, ali jednostavno mi je strano da netko upravo potpisani vazeci ugovor baci u smece odmah po potpisu. Ja sve te ugovore o tekucima, kreditima, stednjama, osiguranjima, prodajama vozila i sl cuvam ko hrcak dok ne isteknu, a onda cuvam potpisane i pecatirane potvrde da je sve otplaceno i da nemaju vise potrazivanja... Za svaki slucaj

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zanimljivo da banke (a dogodilo mi se i s T-comom) potvrdu da si s njima sve riješio
    jaako teško daju. Umjesto da je to norma.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Odgajana sam da budem hiperodgovorna i smatram da odrasla osoba mora stajati iza svojih potpisa i tome slično, ali ipak mislim da banke love u mutnom i da je u ovom konkretnom slučaju osobna bankarica trebala sve objasniti klijentici.

Iskreno rečeno, nisam pročitala sve ugovore koje sam potpisala jer su neki imali i po 12 stranica, ali važnije od njihove duljine - napisani su jezikom koji ja jednostavno ne razumijem jer mi fali stručnosti.

Nisam još imala nezgodnih situacija, ali suosjećam s onima koji jesu.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    Zanimljivo da banke (a dogodilo mi se i s T-comom) potvrdu da si s njima sve riješio
    jaako teško daju. Umjesto da je to norma.
    Moraju ti dati potvrdu. Ja više ništa ne radim bez potvrde. Jednom sam se fino opekla s T-Comom dok sam živila u Njemačkoj. Ukinula ugovor, bila par mjeseci u inozemstvu. Kad sam se vratila strefilo me, jer su tražili da platim nekih 200 Euro za internet i telefon iako sam uredno ukinula ugovor. Ispalo je da mladi momak kod kojeg sam bila u T-Comu nije sve ukucao kako treba i ugovor je išao dalje. Sa troškovima za njihove advokate na kraju sam platila 400 Euro. Ni kriva ni dužna. Ali dokaza pismenog nisam imala. Od tad SVE samo još na pismeno. Amen.

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sorry, nije mi komentar bio ok, ali jednostavno mi je strano da netko upravo potpisani vazeci ugovor baci u smece odmah po potpisu. Ja sve te ugovore o tekucima, kreditima, stednjama, osiguranjima, prodajama vozila i sl cuvam ko hrcak dok ne isteknu, a onda cuvam potpisane i pecatirane potvrde da je sve otplaceno i da nemaju vise potrazivanja... Za svaki slucaj
    nisam ugovor bacila kad sam ugovorila štednju nego taj put kad sam išla raskidati, kad su mi rekli da mojih 100e ostaje njima. znam da je moja greška i to od početka govorim, inače jesam opreznija, kad sam prelazila u drugu banku neka mlada cura mi je raskidala ugovor pa sam nakon dva tjedna još jednom išla pitati je li zatvoren samo da budem sigurna i da mi se ne desi da i tu plaćam naknadu za vođenje računa. ali eto taj put nisam čitala, nisam vjerovala da ima caka, čovjek je stvarno bio ok i susretljiv no istina je da mi je zatajio taj podatak. također se gospođa kod koje sam raskidala čudila kako mi nije to rekao, iako ni ona vjerojatno drugima ne govori. njen argument je također bio da tako stoji u ugovoru. ne znam ima li itko od vas štednju u wustenrotu, ali koliko se ja sjećam svi oni podaci koji se moraju ispuniti su na prvoj od četiri stranice, sljedeće dvije su prazne i onda na trećoj pišu uvjeti za raniji raskid ili neredovite uplate, što je moj slučaj
    Posljednje uređivanje od rayna : 04.06.2013. at 20:21

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

I meni se čudom čudila službenica banke na šalteru kako mi to kolegica nije rekla.
    Ne, nije mi rekla ni ona ni itko drugi.
    A što se tiče prešućaivanja informacija i uvaljivanja koječega na brzinu i ne snošenja sankcija za iste mislim da je Hrvatska postala vodeća svijetu.
    Pogotovo kad treba zeznuti stariju populaciju.
    Imam primjer; nije Splitska, ali je Zagrebačka banka: moja sveki nikad u životu nije podigla penziju na bankomatu.
    Ona to ne zna, sin joj je pokazao, ali ona i dalje diže novce samo, isključivo i jedino na šalteru u banci.
    I tako se prilikom jednog posjeta banci desilo da joj je ljubezna službenica (znaju biti jako uporne i slatkorječive) uvalila nekakvo osiguranje
    Sveki je očito pristala na to, a da pojma nije imala na što je pristala...
    ...lani pred Božić je svekrva pala i slomila kuk i kako više nije poslije toga mogla živjeti sama jedno vrijeme je bila s nama dok nije stala opet na noge i dok nije dobila smještaj u domu
    Prije odlaska u dom dala je punomoć sinu na tekući račun da joj može dizati penziju
    I tako on ode na bankomat po penziju, ali stanje se ne slaže
    Fali 200kn
    Ja mu velim nek pričeka pismeno izvješće iz banke pa nek vidi šta piše
    I tamo je pisalo: premija osiguranja 200kn
    Ode on k majci u dom i pita je za to.
    Ona pojma nema. Kakvo osiguranje? Nikad ona nije ništa takvo kupila.
    Ja ispregledam sve njene račune i papire koje je imala doma, ali ne nalazim ništa. Nema police.
    Zovem Alianz. Prvo me pokušavaju otkantati, ali kad sam im objasnila da je sveki u domu, u 91godini života, da se ona ne sjeća, a da ja ne mogu naći nikakav pisani trag o tom osiguranju ljubazna službenica mi se ipak smilovala i preko osobnih podataka iskopala broj police. Rekla mi o kakvom je osiguranju riječ i čak pokrenula odštetni zahtjev s obzirom da je sveki bila operirana i ostao joj je invaliditet 20 % zbog loma kuka. Mi smo trebali još samo dostaviti medicinsku dokumentaciju.
    Također sam tada saznala da je sveki već tri godine plaćala to osiguranje.
    A kad sam je pitala pojma nije imala i klela mi se da ona nikad, nikakvo osiguranje nije sklopila.
    Na kraju je dobila 5000kn odštete za kuk. Procjena je bila 10 000kn ali pošto je starija od 75g onda dobije samo pola.
    Eto, na kraju je ispalo da je dobro da je bila osigurana, ali mene ljuti to što joj je netko uvalio, da uvalio to osiguranje.
    Žena od tada 88 godina pojma nije imala što je potpisala i plaćala je tri godine a da nije znala što i kome plaća i to od bijedne penzije.
    Sillyme trebala se informirat na webu?!?!
    Da, samo što ona ne zna što je to.
    Ali je zaradila, fino zaradila. Uplatila je 600kn, a "dobila" 5000kn.
    Jest da je morala strgat kuk i dobit šipke i šarafe u nogu.
    Sad se ja pitam koliki su tako penzići potpisali za osiguranje i šutke plaćaju od mizernih penzija?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Zatvaranje bilo kojeg računa se naplačuje. Pa i kod stranih banaka.
    u erste se naplaćuje samo zatvaranje kunske ili devizne knjižice. ali ako se odmah otvara kunski ili devizni račun onda te naknade od 40 kn za zatvaranje nema. ostali računi nemaju naknadu niti za otvaranje niti za zatvarenje.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ZABA ne naplaćuje zatvaranje računa.
    Tanči, eto vidiš da joj je kolegica napravila uslugu...

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tanči, iz istog razloga koji spominješ u svom uvodnom postu i ja sam svojoj kćeri otvorila Cool račun. Samo što ona tu karticu koristi, pogotovo kad nije u Zagrebu, stoga nam se to svima čini super stvar i ne pada nam na pamet zatvarati račun...

E, sad... i ja se moram složiti sa sillyme... ne znam kako si ti očekivala na 300 kuna dobiti još 50 (to je skoro 20% od uloženog iznosa), pokupiti na to još neku kamatu...
    i što onda? take the money and run?
    pa kužiš valjda da to tak nemre funkcionirati?
    after all, banka je profitna organizacija... gdje bi došla da dopušta ovo što ti pokušavaš proglasiti prevarom!?

da se razumijemo, nisam sklona bankama, ali ovo mi je nekako prilično razumljivo...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne znam. Ja sam je dobila u pismenom obliku prije cca dva tjedna.
    i kaj je točno pisalo

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jurana prvotno napisa Vidi poruku

Iskreno rečeno, nisam pročitala sve ugovore koje sam potpisala jer su neki imali i po 12 stranica, ali važnije od njihove duljine - napisani su jezikom koji ja jednostavno ne razumijem jer mi fali stručnosti.
    u jednom trenutku sam istovremeno dizala tri kredita, bome sam sve stranice procitala, onako sitne. bankarica mi je rekla gospodjo to su tipski ugovori. je tipski su ali ja cu ih otplacivati. bilo mi je bitno da u jednom ugovoru pise da prelamanjem kredita u roku od godine dana, nemam financijskih troskova. to sam dobro dobro proucila. jer je bila neka stavka da ako prodam svoju nekretninu mogu taj kredit prelomiti, bez placanja icega. i tako je bilo nakon dva mjeseca.
    inace pri citanju tih ugovora, moja djeca su skakutala po banci s MM, na kraju je bankarica sacekala, kad je vidjela da zbilja citam sva tri ugovora. nasla par greskica, tad nije bilo onog da mozes reci da ne zelis da banka koristi tvoje podatke za neke svoje stvari. pa sam trazila da se to napise rukom i da se lupi zig.

Tanci i ja zbilja ne razumijem tvoj problem. ni sa bakom, ni sa stednjom tvoje kceri. to sto je tvoja svekrva starija zena, e pa vjeruj mi i mnogo mladjih uzme samo da sto prije odu, mislim da to nema veze s godinama. a i ti si sklopila stednju nadajuci se nekom profitu od toga. samo ovaj put on nije zadovoljio tvoja ocekivanja.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 05.06.2013. at 08:03

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •