Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Splitska banka- sramotna dječja štednja

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sillyme prvotno napisa Vidi poruku
    Pa procitala sam sve sto si napisala. Dvije godine imas isti saldo na racunu. 300 kn. Ne vidim zasto bi itko poklonio 50 kn zato da ima 300 kn na cuvanju dvije godine.
    I to je sukus cijele price...
    Nijedna banka ne "čuva" novce, nije plaćena straža ćupila kraj njezinih 300 kuna, oni s tim novcima barataju, ulažu, mešetiraju, drugima posuđuje kao kredite uz (pre)velike kamate, obrću i gomilaju u (ekstra)profite.

Koliko ih cijenim, općenito banke, toliko da ću početi dizati cijelu plaću ili šta god imam odmah pa ću vaditi iz čarape, samo da im moji novci nisu na raspolaganju.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Nijedna banka ne "čuva" novce, nije plaćena straža ćupila kraj njezinih 300 kuna, oni s tim novcima barataju, ulažu, mešetiraju, drugima posuđuje kao kredite uz (pre)velike kamate, obrću i gomilaju u (ekstra)profite.
    Koliko ih cijenim, općenito banke, toliko da ću početi dizati cijelu plaću ili šta god imam odmah pa ću vaditi iz čarape, samo da im moji novci nisu na raspolaganju.
    Kako ne čuvaju novce?
    Jel Tanči uložila 300kn njima na čuvanje? Je. Jesu oni morali biti spremni isplatiti joj (što i jesu) u bilo kojem trenutku tih 300kn u bilo kojoj poslovnici svojoj ili na bilo kojem bankomatu u Hrvatskoj ili inozemstvu tih 300kn? Jesu.

A gdje su to isplatili? U poslovnici u kojoj radi N zaposlenika (koji primaju placu), koja trosi struju, vodu, odvoz smeca, alarm, osiguranje (fizicko - npr Sokol i sl), osiguranje (premiju) za slucaj pljacke (cemu pljacka ako tog novaca nema? naravno da ga ima, tamo je, zato i pljackaju banke), tete i striceke u racunovodstvu i u IT-u da se sve te uplate, isplate, obracuni kamata i sl. ispravno izracunaju, troskove dostave novaca u poslovnicu ili bankomate, troskove bankomata (opet: sam uredjaja, struja, veza, osiguranje, bla bla bla).
    I da. Suma svih tih troskova za sve poslove je trosak banke. I jos ta 1kn kamate povrh svega.

I naravno da se nitko ne upusta u takav posao a da nema koristi od svega, a koja se ostvaruje kroz drugu stranu price, posudjivanje novaca uz kamate.

Inace, kroz povijest je sasvim jasno dokazano da one drzave koje su prve odustale od nauka Crkve da se ne smiju posudjivati novci uz kamate su prve prosperirale, a one koje su ustrajale u zakonima protiv "lihvarenja" su nazadovale.

(Ne, nisam zaposlenik banke, i cesto sam ljuta na nase banke, ali to ne znaci da ne mogu vidjeti i njihovu stranu i zasto je nesto tako kako je i ima li to smisla ili nema.)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •