Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: kopar

  1. #1
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,242

    Početno kopar

    kaj sve radite s njime i od njega, jel može zamrzvanje sušenje.

  2. #2
    maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011
    Lokacija
    Glava u oblacima, prstići u moru...
    Postovi
    3,666

    Početno

    Tikvice sa koprom (na leso sa cesnjakom i maslinovim uljem ili kao pireic od tikvica sa vrhnjem),tu ga stavim brdo.
    Radije ga zamrznem, a suseni kupim za dodavanje po malo u neke stvari. Razlika izmedu susenog i svjezeg mi je puno veca nego izmedu zamrznutog i svjezeg.

  3. #3
    Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    village...long village
    Postovi
    1,638

    Početno

    KOLAČ OD KOPRA

    1 pušlek kopra
    3-4 jaja
    1 glavica luka
    sol

    kopar narezati na sitno, luk naribati, dodati 1 žlicu masti,jaja, posoliti i izliti na tijesto*

    *TIJESTO:
    2 jaja
    16 žlica oštrog brašna
    1 prašak za pecivo
    1 jogurt

    mikserom mješati sastojke, tijesto izliti u okrugli protvanj i odozgo istresti smjesu od kopra

    staviti u zagrijanu pećnicu (180-200 C) i peći 15-20 minuta


    rezati na trokute, poslužiti s vrhnjem
    Posljednje uređivanje od Lucas : 01.06.2013. at 17:19

  4. #4
    anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Postovi
    3,848

    Početno

    Juhu od kopra
    Posljednje uređivanje od anjica : 01.06.2013. at 19:29

  5. #5
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    33,003

    Početno

    Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Tikvice sa koprom (na leso sa cesnjakom i maslinovim uljem ili kao pireic od tikvica sa vrhnjem),tu ga stavim brdo.
    Radije ga zamrznem, a suseni kupim za dodavanje po malo u neke stvari. Razlika izmedu susenog i svjezeg mi je puno veca nego izmedu zamrznutog i svjezeg.
    Slično ovako...

    Kopar mi je omiljeni začin. Obično ga smrznem, ali imam i sušeni za brzinsku upotrebu, a takav redovito nosim na godišnji odmor.

    Daklem:
    - juha od kopra (klasična kao prežgana na brašnu ili grizu)
    - bistra juha od kopra i ribane mrkvice
    - krem juha od kopra s vrhnjem
    - sos od kopra (može s mlijekom ili vrhnjem, može i bez jer neki članovi obitelji mi baš ne jedu mliječne proizvode)
    - varivo od tikvica s koprom
    - varivo od krastavaca s koprom
    - salata od krastavaca s koprom
    - mahune na salatu s koprom
    - dinstane mahune s paradajzom i koprom
    - kuhani mladi krumpir s malo maslaca i koprom
    - razna jela od škroba, tjestenine i krumpira (npr. zapečenu palentu ili tjesteninu sa sirom) posipam koprom onako kako drugi ljudi koriste peršin
    - salata od cherry rajčica s maslinama, krastavcima i mozzarelom - posipam koprom svježim ili u prahu

    Grančicu mladog kopra stavljam u kokošju juhu - odličan je protiv napuhavanja, prava juha za dojilje

    Stari kopar (koji već ide u sjeme) stavljam u kisele krastavce
    Kad radim tikvice pečene na grill tavi - zalijevam maslinovim uljem i začinim koprom i češnjakom

    Eto, to mi j e za sada palo na pamet.

    I da - sviđa mi se ovaj recept za kolač od kopra - hvala Lucas, svakako ćemo probati, kopar se već lijepo zeleni na vrtu !

  6. #6
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Lokacija
    zg,podsused
    Postovi
    4,221

    Početno

    Ja suseni dodajem i u svako varivo od mahuna i graska. Svjezi i u juhu od bundeve i sva druga jela s bucom. I u bicnicu, naravno

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •