Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
Tikvice sa koprom (na leso sa cesnjakom i maslinovim uljem ili kao pireic od tikvica sa vrhnjem),tu ga stavim brdo.
Radije ga zamrznem, a suseni kupim za dodavanje po malo u neke stvari. Razlika izmedu susenog i svjezeg mi je puno veca nego izmedu zamrznutog i svjezeg.
Slično ovako...

Kopar mi je omiljeni začin. Obično ga smrznem, ali imam i sušeni za brzinsku upotrebu, a takav redovito nosim na godišnji odmor.

Daklem:
- juha od kopra (klasična kao prežgana na brašnu ili grizu)
- bistra juha od kopra i ribane mrkvice
- krem juha od kopra s vrhnjem
- sos od kopra (može s mlijekom ili vrhnjem, može i bez jer neki članovi obitelji mi baš ne jedu mliječne proizvode)
- varivo od tikvica s koprom
- varivo od krastavaca s koprom
- salata od krastavaca s koprom
- mahune na salatu s koprom
- dinstane mahune s paradajzom i koprom
- kuhani mladi krumpir s malo maslaca i koprom
- razna jela od škroba, tjestenine i krumpira (npr. zapečenu palentu ili tjesteninu sa sirom) posipam koprom onako kako drugi ljudi koriste peršin
- salata od cherry rajčica s maslinama, krastavcima i mozzarelom - posipam koprom svježim ili u prahu

Grančicu mladog kopra stavljam u kokošju juhu - odličan je protiv napuhavanja, prava juha za dojilje

Stari kopar (koji već ide u sjeme) stavljam u kisele krastavce
Kad radim tikvice pečene na grill tavi - zalijevam maslinovim uljem i začinim koprom i češnjakom

Eto, to mi j e za sada palo na pamet.

I da - sviđa mi se ovaj recept za kolač od kopra - hvala Lucas, svakako ćemo probati, kopar se već lijepo zeleni na vrtu !