Slično ovako...
Kopar mi je omiljeni začin. Obično ga smrznem, ali imam i sušeni za brzinsku upotrebu, a takav redovito nosim na godišnji odmor.
Daklem:
- juha od kopra (klasična kao prežgana na brašnu ili grizu)
- bistra juha od kopra i ribane mrkvice
- krem juha od kopra s vrhnjem
- sos od kopra (može s mlijekom ili vrhnjem, može i bez jer neki članovi obitelji mi baš ne jedu mliječne proizvode)
- varivo od tikvica s koprom
- varivo od krastavaca s koprom
- salata od krastavaca s koprom
- mahune na salatu s koprom
- dinstane mahune s paradajzom i koprom
- kuhani mladi krumpir s malo maslaca i koprom
- razna jela od škroba, tjestenine i krumpira (npr. zapečenu palentu ili tjesteninu sa sirom) posipam koprom onako kako drugi ljudi koriste peršin
- salata od cherry rajčica s maslinama, krastavcima i mozzarelom - posipam koprom svježim ili u prahu
Grančicu mladog kopra stavljam u kokošju juhu - odličan je protiv napuhavanja, prava juha za dojilje
Stari kopar (koji već ide u sjeme) stavljam u kisele krastavce
Kad radim tikvice pečene na grill tavi - zalijevam maslinovim uljem i začinim koprom i češnjakom
Eto, to mi j e za sada palo na pamet.
I da - sviđa mi se ovaj recept za kolač od kopra - hvala Lucas, svakako ćemo probati, kopar se već lijepo zeleni na vrtu!