Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Vlak na relaciji Split - Zagreb

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Vlak na relaciji Split - Zagreb

Tijekom ljeta, vrlo vjerojatno ćemo A. i ja morati proputovati relaciju od Kaštela (ili Splita) do Zagreba vlakom.
    S obzirom da se jako dugo nisam vozila vlakom (10-ak godina, koliko imamo auto ), nisam upućena u aktualno stanje željezničkih pruga i voznih redova, a nije ni HŽ-ova web-stranica, koliko vidim
    Što je s onim nagibnim vlakovima? Voze li ili ne? Ima li netko friška iskustva ili preporuke?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Zadnji put sam se vozila u 2. ili 3. mjesec. Van sezone su dvije linije, noćna i dnevna. Noćni krene iz ST oko 21.20, u ZG je u 6.30.
    Dnevni krene oko 13 iz ZG, stiže oko 20 sati. Taj dnevni je bio neko vrijeme nagibni, već duže voze obični vlakovi. Ljeti se uvode sezonske linije. Meni je super od kad nije nagibni jer je vrlo skučen i neudoban. Ako pitaš u ZG na kolodvoru za dnevni, još uvijek kažu da je nagibni, i karte prodaju po rasporedu sjedala nagibnog, a dođeš u vlak - kupe!!!!! Toliko o informatizaciji!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A koliko traje vožnja ne-nagibnim vlakom? I staje li vlak u nekom od Kaštela?

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ali zašto vlakom? Zašto ne autobusom? Ja sam prošlu godinu često putovala na relaciji Šibenik-Zagreb, i gledala sam šta mi je isplativije i brže. Ispostavilo se da je autobusna povratna karta jeftinija od one za vlak, i autobusom brže dođem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nekako mi se čini da će djetetu vlak biti veća atrakcija, ne znam... ako su veze vlakom nemoguće ili nepouzdane, uvijek nam ostaje autobus. Zato se i raspitujem unaprijed.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mi smo išli u Šibenik u prosincu iako vožnja traje li ga traje. mislila sam da će joj biti zanimljivije, ali sam se nadala da će dio ipak prespavati. No uzbuđenje je učinilo svoje i ona je bila budna cijelo vrijeme. s vremenom joj je postalo dosadno iako smo bili u kupeu s nekim dečkom.
    i mi smo kupili kartu za nagibni, a na moju veliku sreću, dočekao nas je obični vagon.
    Nagibni su neudobni, sjedala se uopće ne mogu pomicati. meni je u autobusu muka ako čitam, u nagibnom isto. u redovnom vlaku pročitam cijelu knjigu bez problema.
    nazad smo se vraćali spavaćim kolima.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

autobus vozi pet sati!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Za nagibni sve isto kao kod rosse, sretni kad vidimo da nije nagibni. Ovo što sam napisala trajanje vožnje, sve je ne-nagibni. Noćni vozi dugo, uvijek su kupei. Dnevni vozi kraće, koliko i nagibni (nagibni je imao čekanje 30-45 minuta negdje u Lici da prođe onaj iz suprotnog smjera), nekad su kupei, a nekad i nije.
    Sve je dobro zimi kad nisu gužve, poluprazno, ljeti bi moglo bit nezgodnije... Uskoro namjeravam isprobati autobus!
    Oba vlaka staju u Kaštel Starom.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nagibni ili ne sve ti je to isto, odnosno vožnja isto traje jer pruga nije prilagođena.
    koliko znam trenutno je remont pruge od zdenčine do duge rese pa vozi bus. prilično nezgodno jer moraš sve oteglit u bus pa malo poslije opet u vlak.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Nekako mi se čini da će djetetu vlak biti veća atrakcija, ne znam... ako su veze vlakom nemoguće ili nepouzdane, uvijek nam ostaje autobus. Zato se i raspitujem unaprijed.

Autobus ZG-ST, pogotovo brza linija, 4,5 sati, je najbezbolniji način. Skoro jednako brzo kao autom, jendno stajanje. Ili vidi na stranicama CA, najvaljivali su povoljen avio-karte u domaćem prometu (270 kn, tako nešto). Možda vam odgovaraju termini.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

koliko traje vlakom od Šibenika do Zagreba?

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Još jedan razlog da isprobam bus, pogotovo ljeti!!!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj fingertips prvotno napisa Vidi poruku
    koliko traje vlakom od Šibenika do Zagreba?
    Nije direktna linija, presjedanje je u Perkoviću. Osim inače duge vožnje, i to treba uračunati....

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma ne isplati se vlakom, nikako! Al ako se dijete želi voziti u vlaku, možda neki kraći izlet?

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj LEA.st prvotno napisa Vidi poruku
    Nije direktna linija, presjedanje je u Perkoviću. Osim inače duge vožnje, i to treba uračunati....
    i to se još čeka u perkoviću na presjedanje. skoro sat vremena kad se ide onim koji kreće iz zagreba oko 14h
    na povratku je za noćni bolje usklađeno

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nema šanse da bi vlakom išla tu relaciju, jednom sam i nikad više.
    U Kaštelimaa ti nagibni staje u Starom, a obični u Sućurcu i (mislim) Gomilici,i Starom.

Za napravit doživljaj djeci mi znamo otići vlakom Stari-Split i to im je ok. Već do Knina im je predugo.

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

mene su čekali u Perkoviću i odvezli do Perkovića kad sam se vraćala. Totalno mi je nezamislivo da nakon više od 6 sati vožnje još moram čekati 50 minuta u Perkoviću: Mo bi bila poludila. Da ne kžem kako je ta stanica u Perkoviću puna sadržaja

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Stalno putujem vlakom do Splita i meni je to super.
    Netko je napisao da je lani vlak bio skuplji od autobusa. Nije točno. Imam i jedne i druge karte i razlika je za mene 50kn, a za kći i više jer u vlaku ima popust od 50%, a u busu bi morala platiti punu cijenu.
    Putovala sam i busom i istina je da je brže, ali to je jedina prednost.
    Nagibni vlakovi više ne voze za Split.
    Voze obnovljeni vagoni s kupeima i klimom unutra.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa povratna Zagreb-Vodice,samoborcekom 210kn,a vlakom 280!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

normalno kad moraš platiti još i prevoz od šibenika ( ili nekog drugog grada) do Vodica

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja sam U Vodicama
    Taj isti bus krece iz Sibenika, pa je karta 220! A kad bi isla vlakom,morala bi prvo do Sibenika!

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

To je nešto drugo. Za Šibenik, Vodice itd. ne znam ni cijene, ni išta drugo osim da se presijeda u Kninu.
    Ja sam pisala za relaciju Zagreb- Split što je i tema ovog topica.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ma dobro, ja sam pisala o cijenama, pa vjetorojatno je skuplja karta za vlak iz Splita,nego iz Sibenika? Ili nije?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Zadnje što sam platila je bilo 222kn povratna Zgreb- Split vlakom, a busom Makarska prometom ( njih najviše volim jer imaju najviše polazaka) povratna 298kn bez prtljage.

fingertips avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

E to nisam znala :/
    To je veeelika razliku U odnosu na ovdje!
    No, ispricavam se sto sam zapricala temu!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Zadnje što sam platila je bilo 222kn povratna Zgreb- Split vlakom, a busom Makarska prometom ( njih najviše volim jer imaju najviše polazaka) povratna 298kn bez prtljage.
    Znači li to da su snizili cijene zadnje vrime? U više vožnji zadnjih godinu dana nikad mi povratna ST-ZG nije bila ispod 300 kn. A i sad mi na njihovim stranicama izračunava 315 kn, kako bi mi uvik i bilo?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Prije tri tjedna je bila ta cijena, a da li su snizili ili povisili- ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Autobus ZG-ST, pogotovo brza linija, 4,5 sati, je najbezbolniji način. Skoro jednako brzo kao autom, jendno stajanje. Ili vidi na stranicama CA, najvaljivali su povoljen avio-karte u domaćem prometu (270 kn, tako nešto). Možda vam odgovaraju termini.
    Uh, avion na žalost odmah otpada, jer moramo transportirati i violončelo.
    Iz istog razloga malo me strah autobusa - ne znam kako šoferi bacaju tu prtljagu u bunker, pretpostavljam ne previše pažljivo . Zato mi se vlak čini najbezbolnijim rješenjem, instrument možemo stalno držati na oku. A i može se ustati, prošetati hodnikom, stajati, sjediti... nekako mi je takva vožnja opuštenija.
    Nedavno sam putovala autobusom na relaciji Zagreb-Opatija, put je trajao preko 4 h (sa stajanjem u svakom goranskom selu) i nakon toga mi je dosta autobusa za jedno dulje vrijeme.

Provjerit ću još ovo s remontom pruge, nadam se da će do kraja srpnja to biti gotovo, jer je to isto dosta nezgodno.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

tanja, postoje direktni autobusi koji ne staju na lokalnim stanicama, ja npr. takvim putujem iz Zadra i on stane jednom na odmorištu na autoputu, a ima takvih i iz Splita, samo treba provjeriti stanice.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Što se tiče prtljage ništa oni ne bacaju nego slažu torbe, a ti možeš čitavo vrijeme stajati pored njega dok slaže prtljagu.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    tanja, postoje direktni autobusi koji ne staju na lokalnim stanicama, ja npr. takvim putujem iz Zadra i on stane jednom na odmorištu na autoputu, a ima takvih i iz Splita, samo treba provjeriti stanice.
    Promet Makarska staje samo na odmaralištu Zir (kod Macole) 20-30 min. A vjerujem da ako se vozača upozori na čelo, da će pripraziti kako ga i kamo stavlja.

A što se tiče aviona, treba provjeriti, ali mislim da čelo može s vama u kabinu, eventualno ga preuzmu na ulazu u avionu. I dobije oznaku "Fragile".

U svakom slučaju mislim da vam čelo nije ograničavajuća okolnost. Ovo drugo (ustajanje kad ti se prohtije i sl.) je već druga priča. Moji kad idu s bakom, idu busom, jer je puno brže. A vozači su se svaki puta do sada, u tim slučajevima, pokazali više nego susretljivi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se vozim na relacijama Zg-Dalmacija i vozači su uglavnom ljubazni, simpatični

ima stvarno bezbroj linija na relaciji ZG-ST... možeš birati od autoprijevoznika, do broja stanica, do razlike od pola sata u vremenu polaska...

i odista moraš mati peh da naletiš na nekog luckastog koji će baciti violončelo... postoji i opcija da se violončelo stavi na prednje sjedalo iza vozača koje obično bude prazno...
    Posljednje uređivanje od Vrijeska : 03.06.2013. at 23:59

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •