Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 85 od 85

Tema: Visokotlakašice

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

anduu pregled imam u pon u bolnici jer mi je gin sad na godisnjem i dala mi uputnicu i rekla da sad idem u bolnicu..u pon cu otici pa cu reci za taj vid zamagljen..al skroz mi to cudno cim dalje pogledam onako mi se zamuti stalno me strah te preeklampsije ali dr kaze to je od vremena,cini mi se da to dosta olako shvacaju..jesi ti dobro draga?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i meni cesto bude 130 pa niko ne kaze nista
    hope, anddu, jos sitno brojite

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mare da jos 4 dana do termina,pa citam bas tvoje postove i vidim da ti nisu puno pretraga napravili sto cure kazu da bi trebalo,al opet si mislim pa valjda ono znaju nisam pametna vise..meni se to magli pred ocima jedno 2 tj al dr kaze da je od vremena i sad ti budi pametan..al idem u pon u bolnicu pa cu im reci za to cak sam mislila da odem veceras pa nek bar krv izvade ne znam vise jel to normalno ili ne..kako se ti drzis mare?

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ako imaš gdje večeras, možda da ipak pođeš. Ne želim dizati paniku ali oticanje nogu mi je normalno, dok za taj zamagljeni vid ne znam što bih rekla. Ma ja sam dobro, osim što vrućina ubija a ova mala čini mi se neće van prije srijede Eh, da mi se bućnuti u more spasila bih se

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

anddu vidjet cu mozda odem veceras do bolnice,i mene je prepalo to sto mi se muti pred ocima,nadam se da nije nista.vrucine su uzasne da,odi barem noge smoci u more mozda se i curki svidi pa odluci izac

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

zamucen vid ide u sklopu visokog tlaka, skupa sa glavoboljom i bljeskanjem, ti najbolje znas kako ti je i da li ces doktoru
    ja bas happy sto ne moram na more, to i tako ne volim

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da procitala sam da zamagljen vid ide s vis tlakom i glavoboljom mislim da cu otic u bolnicu

anddu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

hope? Javi se...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure, a jel ste vi prije trudnoće imale visok (povišen) tlak ili je došao s trudnoćom? Inače,meni su ovi simptomi zamagljenog vida, bljeskanja,crnih točkica pred očima i glavobolje znali biti i dok mi je tlak pao, po vrućini mi je često tako,pa sad ne znam jel se radi o visokom ili niskom tlaku ( 20tt čisto za orijentir)

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Nisam imala visoki tlak prije trudnoća, i odmah po porodima je pao na normalne vrijednosti. Simptoma nisam imala ni kad je bio jako visok.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam imala visoki još od tinejđerske dobi. I tahikardiju.
    U trudnoći sam imala normalan pa visoki.
    Nakon poroda se odmah normalizirao.
    Sada imam niski, jako niski.
    I da, istina je; često me boli glava i magli mi se i imam osjećaj kao da ću se srušiti, a zna me i hladni znoj oblijevati.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja uvijek imala niski tlak, a poskocio je prije ovih vrucina

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Hvala vam na odgovorima, to mi nekako zvuči da bih ga trebala početi kontrolirati češće-posebno kad osjetim neke simptome,poput onih koje sam navela pa mislila da je niski tlak.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

evo samo da se javim da sam bila u bolnici zbog omaglice i glavobolje,izmjerili mi tlak 130/70 i kazu da je to sve normalno pred kraj trudnoce..s obzirom da je moj tlak inace 110/60 sad je stalno 130/70 bas me glava boli i mutno pred ocima vec desetak dana pitala sam dr da li da jos neke pretrage radim jer nisam htjela da me otepu malo me strah ali kazu to je sve ok..eto i dalje me glava boli i mutno mi ne jako al onako kao pijana sam i sad si razmisljam kako cu takva u radjaonu..nemam pojma njima je to sve ok

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    evo samo da se javim da sam bila u bolnici zbog omaglice i glavobolje,izmjerili mi tlak 130/70 i kazu da je to sve normalno pred kraj trudnoce..s obzirom da je moj tlak inace 110/60 sad je stalno 130/70 bas me glava boli i mutno pred ocima vec desetak dana pitala sam dr da li da jos neke pretrage radim jer nisam htjela da me otepu malo me strah ali kazu to je sve ok..eto i dalje me glava boli i mutno mi ne jako al onako kao pijana sam i sad si razmisljam kako cu takva u radjaonu..nemam pojma njima je to sve ok
    Hope ja ti samo mogu reć da sam imala slične simptome negdje oko 27tj i onda sam pojačala unos željeza, onog floradix ili tak nekak i pila sa limunadom, prošlo mi je iako još osjećam slabost a tlak mi je sad školski iako sam inače niskotlakaš. Nama koji imamo inače niski tlak to može stvarat probleme, mene još i sad muče otkucaji koji su mi jako povišeni a to sam slučajno otkrila na digitalnom tlakomjeru jer svi bolnički su analogni i nema broja otkucaja. Probaj to izmjeriti jer to stvarno zna izazvat slabost.Meni su za to preporučili normabel

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

saf hvala ti..da li ti mislis da to mote biti i od niskog zeljeza ta glavobolja i sto mi se magli pred ocima jer zeljezo mi je uvijek dosta nisko iako pijem heferol koji meni na talost ne pomaze,ali bas se trudim jesti hranu bogatu zeljezom jaja,spinat ciklu itd..

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj hope31 prvotno napisa Vidi poruku
    saf hvala ti..da li ti mislis da to mote biti i od niskog zeljeza ta glavobolja i sto mi se magli pred ocima jer zeljezo mi je uvijek dosta nisko iako pijem heferol koji meni na talost ne pomaze,ali bas se trudim jesti hranu bogatu zeljezom jaja,spinat ciklu itd..
    A gle ja sam oduvijek anemična i manjak željeza može svakakve tegobe izazvat, samo si prati tlak da ti ne poraste jako.

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ok,hvala ti saf puno

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ne bih plašila, ali samo sugestija, kakav ti je šećer? jesi radila OGTT?

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Blekonja jesam vadila OGTT ali zadnji put u 36 tj a sada sam 39+6.Onda je bio pod opterecenjem 4,2 i dr mi rekla da je to ok jedino ako se sada nije sto promijenilo uf

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

o pa ti si za roditi skoro bravo, bravo
    ma vjerojatno nije, ali eto nije na odmet da ti napomenem

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

da da blizu smo cekamo svaki tren

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Pozdrav svima,u prvoj trudnoći sam imala visok tlak,naticale su mi noge i imala sam i glavobolje,u bolnici sam zadržana bila zbog toga čak 5tjedana prije poroda i uveli su mi ormidol tablete od 25mg,a sam sam trudna 38tjedana i u ovoj trudnoći srećom nemam nikakvih problema,tlak mi je niži kao i uvijek i sve je super.Eto ista žena ,čak starija 10godina između trudnoća,pa skroz drugačije sve.Moj savjet za visok tlak ti je piti puno vode,mirovati ako ikako možeš što više,jer kretanjem i on raste.pozdrav

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

[QUOTE=sarazg33;2436331]Moj savjet za visok tlak ti je piti puno vode,mirovati ako ikako možeš što više,jer kretanjem i on raste.pozdrav[/QUOTE

Malo me zbunjuje ovo 'puno vode', obično je to recept za niski tlak

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Koliko ja znam, a mama mi je visokotlakaš već 40 godina, da visokotlakaši trebaju pripaziti kod unosa tekućine. Tako su joj barem uvijek liječnici govorili,

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko ja znam, a mama mi je visokotlakaš već 40 godina, da visokotlakaši trebaju pripaziti kod unosa tekućine. Tako su joj barem uvijek liječnici govorili,
    trebaju paziti kod unosa slanog koliko ja znam,tad kad sam imala visok tlak doktor mi je govorio da moram piti i puno vode,ne sokova nego vode čiste....
    Logično mi je da voda ne može nikome naštetiti...

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

točno je da visokotlakaši moraju paziti na unos slanog, ali i tekućine jer se povećanom količinom tekućine povećava i volumen krvi i samim tim pritisak raste. Mama mi od nedavno ima visoki tlak pa sam proučavala. Iako ja mislim da trudnice koje imaju visoki tlak u trudnoći nisu klasični primjeri i obično po porodu tlak padne u normalu, pa ne znam koliko im vrijedi pridržavati se ovih pravila.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

stvar je u mokrenju, bar kod nas koje smo otekle, sta vise pijemo vise piskimo pa je manje zadrzavanje vode u tijelu, a lijekovi za izmokravanje dosta spuste tlak, a ne djeluju dugorocno pa se izbjegavaju

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

moj tlak 5 dana nakon poroda savrsen, voda otisla odmah, niski trombociti narasli, a primala sam pripravak trombocita tijekom carskog, i sve prodje, a pocinju druge muke, tj teme

hope31 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

mare super da je sve stabilno sada i uzivas sa curkamasve se to vraca u normalu

kiki30 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Podizem malo temu...
    Ja inace imam problema s povisenim tlakom i sad u trudnoci jos vise.dr mi promjenio tablete sad uzimam Methyldopu..po njemu jedna na dan..meni to nista ne pomaze..pa mi dr opce rekla da uzmem jednu ujutro pa popodne mjerit ako bude povisen da popijem jednu..Ginek.mi rekla da slob.mogu i tri na dan
    Sad mi tlak bio 118/90 i sad nisam pametna popit tabletu ili ne..
    Inace mi gornji bude ok oko 120 al donji nikad ispod 85 ..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj kiki30 prvotno napisa Vidi poruku
    Podizem malo temu...
    Ja inace imam problema s povisenim tlakom i sad u trudnoci jos vise.dr mi promjenio tablete sad uzimam Methyldopu..po njemu jedna na dan..meni to nista ne pomaze..pa mi dr opce rekla da uzmem jednu ujutro pa popodne mjerit ako bude povisen da popijem jednu..Ginek.mi rekla da slob.mogu i tri na dan
    Sad mi tlak bio 118/90 i sad nisam pametna popit tabletu ili ne..
    Inace mi gornji bude ok oko 120 al donji nikad ispod 85 ..
    popiti tabletu na taj tlak

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

kiara79..ja sam pri kraju trudnoće također dobila visoki tlak, tj došlo je do preeklampsije..to je bilo u 6.mjesecu 2014.godine i sjećam se da je doktor u bolnici rekao da nema smisla piti manje od tri tablete,e sad..isto tako se njih dvoje nisu mogli dogovoriti koliko ću tableta uzimati što mi ga je podiglo još i više..mislim, ako oni ne znaju i nisu sigurni onda tko će odlučit, ja? totalno se neusuglašeni oko toga..najbolji lijek je pratit i gotovo,ako skoči iznad granica trk u bolnicu i to je to..

Datum pristupanja
    Feb 2016

Početno

Također sam htjela pitati, da li ima ikoga tu tko je imao povišen tlak i u drugoj trudnoći, kakva su iskustva..silno bih željela imati još jednu bebicu, ali strah je ogroman da mi se ne ponovi priča od prvog poroda..

mrvica7 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj paumar prvotno napisa Vidi poruku
    Također sam htjela pitati, da li ima ikoga tu tko je imao povišen tlak i u drugoj trudnoći, kakva su iskustva..silno bih željela imati još jednu bebicu, ali strah je ogroman da mi se ne ponovi priča od prvog poroda..
    Upravo to i mene zanima. MPO trudnoca i sve super do 30og tjedna kad su pocele komplikacije i u 32om tt zavrsila u bolnici upravo zbog visokog tlaka 160/110 a znao je biti i visi i pod terapijom, indukcija u 37om tt bezuspjesno i prva i druga i na kraju carski, bila puna vode, proteini su malo bili poviseni u 2 mjerenja a ostale pute su bili uredu, trombociti bili ispod granice i u vrijeme babinja bilo komplikacija i nakon 40 dana kao da nista nije bilo. Imamo smrzlice i zelja mi je velika ali i strah je ogroman.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •