Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
pregledala sam par stranica i osim hellp-a nisam nasla nista slicno, ako neko zna da se tema ponavlja pliz link
skraceno-moja savrsena blizanacka trudnoca do 32. tjedna razvila visok tlak, nadjen slucajno, u bolnici sam, pod terapijom, sve je ok, djeca su super, al ne kuzim tu retenciju vode-razumijem da se zadrzava i da je natecenost normalna-al 4 kg u 4 dana? i nisu mi mi provjerili trombocite koji su bili snizeni i u padu po primitku, al ctg uredan i niko se ne brine pa ni ja, al da li postoji nacin da smanjim sve vece edeme?
Moje obje skoro savrsene trudnoce su u 37. tt postale visokotlakaske sa 150/110. Bez edema i proteinurije, bez hospitalitacije.

Prvi put sam dobila Ormidol, sama sam dizala dozu do 2x50 mg dnevno.Tlak ok, ali dijete vise nije dobivalo na tezini, uglavnom sve ok.

Drugi put sam dobila metildopu, 500 + 250 mg. Tlak nakon 24 sata savrsen, a meni noge uzasno otekle. Do tada nisam imala edeme, a onda sam u 3 dana dobila 3 kg vode (do tada samo 7 kg cijelu trudnocu). I grozno mi se spavalo od metildope. Edemi su mi se povukli odmah po porodu (indukcija sa 38+3 na moj zahtjev).

Tako da ako imas metildopu, moze biti od nje, posebno ako imas vecu dozu. I nema ti tu pomoci dok ne rodis.