-
Trudnoća nakon induciranog pobačaja
Bok svima!
Trebam malu pomoć...
Nedavno sam imala inducirani pobačaj/porod u 18. tjednu trudnoće. Nije bilo nikakvih komplikacija, cijela posteljica je izašla tako da nije bila rađena kiretaža. Muž i ja bi htjeli čim prije ponovo početi raditi na novoj trudnoći (do prošle smo došli nakon 9. mjeseci pokušavanja) i nadamo se da će nam uskoro opet doći toliko željene dvije crtice na testu. Da li je netko od vas imao slično iskustvo i koji proces se treba proći nakon induciranog? Koje testove i kada ste ih radili? Kada bi opet mogli početi raditi na bebi? Puno hvala svima na odgovorima!
-
moja poznanica je izgubila bebu u 22 tt. isto inducirani porod. već za 2 mj. po preporuci liječnice je bila trudna i prije 4 mj. je rodila prekrasnu curicu
želim ti sreću!
-
Treba prvo vidjet kakav ti je phd nalaz,zašto si morala na inducirani???Ginekolozi preporučaju čekanje 6mj. ali ako su ti nalazi ok ne vidim razlog da i prije ideš na novu trudnoću.A nalaze koje trebaš radit sve ovisi...npr ja sam morala OGTT ponovit jer sam imala GD,pa hormone štitnjače provjerit,CB,biopsiju endometrija,jer meni su nalazi phd-a upučivali na bakteriju,koju i dalje su izoliravali,dobila antibiotike pa valjda ako bu sada sve ok budem smjela na dr.trudnoću i taman dok sve nalaze dobim prođe 6mj
-
Phd nalaz će biti gotov za 3 tjedna. Na mom prvom postu možete pročitati zašto sam imala inducirani (http://forum.roda.hr/threads/79843-h...colli-cysticum). S nalazima trebam s mužem ići na gensko savjetovanje. Da li se brisevi mogu raditi prije prve prave menstruacije ili se mogu napraviti sada, kad prestane krvarenje? Imam jako lošu ginekologinju koja obrača jako malo pažnje na pacijente i jedva da prozbori koju riječ. Za uputnice ju uvijek trebam moliti, a ona bi sama trebala znati kaj trebam od pretraga napraviti i sama me uputiti, a ne da ja nju molim.... Zato ću biti zahvalna na bilo kakvoj informaciji!
-
oprosti žao mi je,čitala sam kad si pisala o svojoj trudnoći
....prvo si promijeni ginekologicu,jer ako budeš trebala uputnice nemre se ona tako ponašat....ni moj bivši ginič nije pričao i to me nerviralo,a sad iz ove žene ne moram izvlačit infromacije sama mi sve kaže...po meni ja bi prvo napravila genske pretrage svoje i muževe da vidite na čemu ste,a briseve sam radila prije prve menstruacije
-
Na početku 7. mjeseca smo naručeni na to genetsko savjetovanje gdje trebamo doći sa phd nalazom. Genetičarka sa Sv. Duha je rekla da je ovo što se desilo slučajnost, da najvjerojatnije nema veze sa genima (kariogram je bio uredan – nije bilo kromosomske anomalije). Kod nas je bila strukturalna greška kako oni to zovu – nije se razvio ošit, a posljedica toga je dijafragmalna hernija i na kraju hipoplazija lijevog srca. Vidjet ćemo što će nam reći na tom savjetovanju, nadam se da će nas oni uputiti u pravom smjeru. Bum probala tražit svoju ginekologinju da napravim briseve, da napravim sve što mogu napravit čim prije da vidim da li je sve u redu. Primijenit ću ginekologa čim saznam za nekog tko prima a da nije isti kao moja... Htjela bi napraviti sve pretrage koje mogu napraviti da više manje sigurno uđem u drugu trudnoću, bez strahova da će se nešto desiti, a da sam ja to mogla spriječiti...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma