Results 1 to 23 of 23

Thread: da li dodavati adaptirano

Default da li dodavati adaptirano

...evo ovako nekako
    bebica ima 17 dana i danas je bila na vaganju...dobila malo-110 g za 10 dana od kad je izašla iz rodilišta. rođen sa 3900, otpušten sa 3720 dakle sada ima 3830 ... pedijatrica kaže podoj do kraja, a iza svakog podoja 40ml adaptiranog (malac je još uvijek žut, pa kao i zbog toga)
    daklem pitanje...šta bi vi napravile, da li bi odmah dodavale adaptirano (ipak će se količina mlijeka smanjiti jer će jesti ovo adaptirano, a taman je u ovom "skoku" ako dobro kužim) ili bi pojačali dojenje na zahtjev još jedno vrijeme (iako moja prijateljica kaže da joj je doslovno stalno na sisi-možda nešto krivo radi,neznam meni se činilo ok dok sam gledala, ali nemogu ja biti u njenoj koži i znati kako to baš funkcionira)
    ... ja sam pokušala sa svim objašnjenjima u vezi ponude i potražnje(neznam koliko je ona toga pohvatala), ali sada već vidim da forsiram nešto što možda nebih trebala
    ...110 g za 10 dana je malo, a sad je li to alarmantno pa da odmah ide na dodavanje adaptiranog ???

Ako ti nitko ne odgovori skoro onda nazovi Rodin sos telefon...imam samo ovaj broj:091-22 77 220

Najbolje nazovi

SOS telefon za dojenje:
    01 61 77 520
    091 22 77 220

uh, zao mi je sto pedijatrica umjesto savjeta za povecanje kolicine majcinog mlijeka savjetuje smanjenje
    jer davanjem adaptiranog upravo ce se to dogoditi.

ako beba ima zuticu vjerojatno je i tzv lijena beba, pa se prije umori i zaspe na dojci. treba joj 'pomoc' u smislu kompresija i budjenja i poticanja na papanje. i puno suncanja da visak bilirubina ode.

razumijem da se cini da visi na cici cijeli dan, no to ne traje vjecno.

Osim podatka o dobivanju 110 g u deset dana, trebali bismo znati i situaciju s kolicinom mokrih i pokakanih pelena, koliko cesto mijenja dojku i sl, prazni li do kraja, pa bi stvarno bilo bolje da nazove sos telefon. svaki dan od 15-21, vikendom od 9-21. nije opasno, ne mora se ni predstaviti, ne treba imati tremu ni nista slicno. i moze stvarno saznati odgovore na sve sto ju zanima u vezi s dojenjem.

i moj mali je imao žuticu i za mjesec dana dobio 450 gr. pedijatrica isto savjetovala odmah adaptirano, ali sestra je rekla da je to vjerojatno zbog žutice.

Ignorirala savjet pedijatrica, poslušala savjete s foruma i sa sos telefona, i sad smo super - drugi mjesec dobio preko 900 gr, sad idemo na kontrolu s tri mjeseca i ovoga puta će izgleda biti preko kile

nazovi sos telefon i držim fige da se sve unormali

ninni's Avatar

a da probaš s izdajanjem, pa mu daš svoje mlijeko a ne adaptirano? počneš li s adaptiranim, vjerojatno se uskoro možeš pozdravit s dojenjem .
    ovo s izdajanjem ti može bit dobra međufaza dok beba ne ojača i ne počne sisat kako treba. nakon svakog dojenja daš mu još iz bočice, pa ćeš vidit kako napreduje

...hvala svima na odgovorima... but ja sam danas defintivno odustala od objašnjavanja (žao mi tog njenog "dojenja" do neba, ali nisam baš takav mazohist da lupam glavom o zid, a nije da nisam pokušavala cca. od rođenja malca (evo ciglih 18 dana ) ... i bila cool...i bila na raspolaganju... i puna odgovora... a naravno i hodala po jajima...-skoro sam umislila da sam savjetnica Rodinog SOS telefona 8) ...postavljam si pitanje koliko ima iskrene želje u onoj rečenici "ja želim dojiti, ali eto nemogu zbog tog i tog..."-razloga mali milion, he,he...sad sam stvarno bezobrazna, ali kod mene ne prolaze te forice
    ...svoju curicu sam dojila godinu dana, a ovaj moj malac mi još nepušta sisu, a "već" mu je 15 mjeseci...i je, iskreno dosadilo mi je... grize, čupa kosu, lupa, al' opet mislim nek' povuče još par kapi dobro će mu doći...tako da mi je to elegantno odustajanje na početku balade nepojmivo-ako stvarno stojiš iza izjave da želiš dojiti
    ...'ebi ga ova njena pedijatrica mi uzela zadnji argument iz ruke... da je bar dobio 150-160g u tih deset dana još bih ja snage za boj imala... kažu gladan, a ja se nemogu uhvatiti ni za taj j..... minimum
    ... nevjerujem da će nazvati Rode

Ja uopće ne kužim što si napisala 007. On-ona.. hoću/neću... tko - ti, netko drugi?

Nastavljaš li s dojenjem ili ne?

Aaaaaaaaaaaaa... sorry, mislila sam da je bebica tvoja pa mi je post bio zbunjola... oprosti, kužim!

Default Re: da li dodavati adaptirano

Quote Originally Posted by 007
    (iako moja prijateljica kaže da joj je doslovno stalno na sisi-možda nešto krivo radi,neznam meni se činilo ok dok sam gledala, ali nemogu ja biti u njenoj koži i znati kako to baš funkcionira)
    ... ja sam pokušala sa svim objašnjenjima u vezi ponude i potražnje(neznam koliko je ona toga pohvatala), ali sada već vidim da forsiram nešto što možda nebih trebala
    ...a pročitaj ispočetka, pa možda složiš sliku...a možda i ne (ne ovisi o meni-tebi...da definitivno ovisi o tebi,he,he,he)

...'ebi ga brza si...sada se ja moram tebi izvinjavati

samaritanka's Avatar

007 žao mi je što je tako...
    Beba moje seke izgubila je više od 500 g od poroda u toj dobi. Situacija je još bila ružnija.
    Nego jedno pitanje.
    Da li je pedijatrica pregledala bebin jezik? Ako beba ima pre kartku vezicu koja drži jezik onda ne može oblikovati slovo U sa jezikom kad doji. Naime ako beba ima problema s jezikom ili ti s tehnikom, također uz največe muke ne dobiva na težini.
    Probaj se izdajati pa davati izdojeno.

ninni's Avatar

sory 007, i ja sam krivo zabrijala da se radi o tvojoj bebici

...ma vidim da ima mnogo zbunjenih-evo čitam se ponovo od vrha do dna i ne kontam gdje sam to zeznula konstrukciju... ma nema veze glavno da se mi razumijemo
    ...jezik mu pregledah prije par dana i sve je ok-moj tata je imao izrazito kratki frenulum (a da nebude zabune pri razumijevanju napisanog- ovaj malac od 18 dana mi je nećak...pa pomislih genetika)
    ...samaritanka-kako je završilo to sa tvojom sestrom-jel' nastavila dojiti?

samaritanka's Avatar

Dodavala je adaptirano, ali i dojila. Doji i dan danas, a maloj je godina dana.

Ja sam rodila carskim , pa su mu u bolnici odmah dali adaptirano. Nakon 3 dana i po dolasku kući smo kombinovali dojenje, pa adaptirano, ako je jos gladan. To se desavalo uglavnom popodne i navecer obavezno.U prvom mjesecu je dobio 650g u odnosu na tezinu koju je imao na izlasku iz bolnice, pa sam pocela vjerovati da nemam dovoljno mlijeka. A stvar je u tome da kad se krene sa adaptiranim, onda se samo vrtiš u krug.
    Ja na žalost, nisam bila baš dobrog zdravlja tada, i nekako se nisam snalazila najbolje iako sam silno želela da bebu hranim samo mojim mlijekom.
    Kad sam se oporavila, uspjeli smo da se oslobodimo adaptiranog u potpunosti. Sada evo iskljucivo dojim na obostrano uzivanje, i to su mi možda najljepši momenti sa malim mojim mišem. Joj, kad se zaljepi onako za mene, pa kao neko malo mače

zrinka's Avatar

bravo nelzi

Honey's Avatar

007, znam kako se osjećaš. Bila sam nedavno u sličnoj situaciji. Rođakinja je rodila, počela je s bočicom, prvi dan čim je došla iz rodilišta. Ustvari je bebač imao šmrkav nos, pa nije mogao vući kak se spada. Njen zaključak je bio: njeno mlijeko mu je "preslabo" pa ga mora nadohranjivati Kao, ima ona mlijeka, po noći joj curi, al kad se on ne najede... Nagovarala sam ju da mu daje uvijek prije bočice ciku, da se izdaja, svakako pročisti nosić. Dala sam broj SOS telefona, nekoliko puta pitala jel zvala, a ona odgovarala "da nema vremena nazvati"! A znam da će plakati kako je htjela dojiti, ali nije mogla jadna ona... grrr! Tako lako je odustati, nađe se tisuću razloga

Joj, kad bi ove sto olako odustaju od dojenja samo znale koliko je mnogo lakse dojiti nego davati formulu. Ne treba vremena za iskuhavanje bocice, grijanje vode, po danu i po noci...Samo izvadim ciku na sunce, i papica je spremna!

buby's Avatar

meni je bed ako netko u mojoj blizini ne ustraje, pa još priča one isprike :/
    imam par dojilica uspješnih i na njih sam ponosna
    fakat se vidi na nekima da će odustati bez obzira što im ti govoriš

...joj cure...ja jučer bila kod nje...isprintala sam puno toga o dojenju sa rodinog portala-čisto da se ne ponavljam i ne dosađujem joj... nek malo čitucka, ali ono što me ugodno iznenadilo je spoznaja da ona stvarno, stvarno želi dojiti i manje više kuži sistem (čak uredno radi kompresije dok ga doji, a da joj nitko to nije pokazao :D ) ... malac više nije žut, ali je svejedno malo uspavaniji na cici.
    ...podoji joj i jednu i drugu cicu i samo mu 1-3 puta dnevno da po 30ml adaptiranog jer je kao još gladan :? ...neznam šta da joj kažem u vezi toga (logika mi nalaže da mu onda netreba ni ta količina).
    ...pedijatrica je rekla 40ml iza cice zbog malog prirasta (vjerovatno joj je odredila polovicu ukupnih ml dnevno), a na kontrolu težine idu u četvrtak (to će biti 10 dana od prethodnog vaganja)... bojim se da ovim sistemom od ukupno 30-90ml dnevno adaptiranog odugovlači proizvodnju vlastitog mlijeka (ustvari neznam može li tako mala količina bitno ugroziti potražnju-ponudu, pa da malac ne uspije dobiti tih minimalnih 200g za 10 dana???)...onda bu sranja
    ...i da, kaže da joj se cice napune tek za 3h...pa ne izgleda mi to tako slabo, a i nemora mu davati pune-bitno je da mu daje čim zakmeka
    ...a sad malo o meni,he,he...ja sa svojim dojenjem nisam imala problema tipa kada ili koliko dugo davati cicu-prelijena sam za takva razmišljanja, a i nemogu ih slušati kad plaču,pa sam to riješavala po kratkom postupku-cica na sunce i ajmo- tim sistemom ovo moje malo hodajuće čudo je dobivalo 1,5kg mjesečno...teta dr. me svaki put počastila sa bravo mama, a ja ni kriva, ni dužna zasluživah te pohvale...stvarno nisam imala utjecaja na to-malac bi sve odradio
    ...međutim ja sa dojenjem imam drugi problem, ali o tome na drugom mjestu

... i da još ovo...dal' može ona tako kemijati, jedan dan mu da ukupno 30ml, a sljedeći (ako joj se učini gladniji u nekom trenutku ) dan 90 ml ... to je samo zbunjola i za malca i za cice...nek' me ispravi netko ako griješim.

ms. ivy's Avatar

najbolje je da nazove sos, brže će riješiti problem u direktnom kontaktu sa savjetnicom nego ovako prenošenjem informacija koje se putem mogu pobrkati. ima volju, ide im na bolje - držim fige da uspiju!