Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Homeopatije i pripravci

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Homeopatije i pripravci

dakle zanima me jel tko korsti homeopatske pripravke i koje i kako ste zadovoljni.
    Vidjel sam konkretno da imaju neki pripravak za psoriazu i za reguliranje tjelesne težine.
    Pa mi je žena raklda da ovaj za psoriazu ima dobre povratne informacije a također i ovaj za regulaciju tjelesne težine.
    Jel netko koristio i kako ste zuadovoljni?

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Do sada sam koristila homeopatske pripravke kod slijedečih tegoba, i pomogle su mi/djeci (neke više, neke manje):

- mučnina i povračanje u prvih 5 tjedana trudnoće, problemi sa stolicom kod djece, dok su bile bebe - Nux Vomica peleti
    - hemeroidi (unutrašnji) - Weleda čepići na homeopatskoj bazi (super! riješila ih se u par dana)
    - Cough & Cold pripravak protiv prehlade i kašlja (odlično!)
    - Earache peleti - nisu mom sinu pomogli kod bolova u uhu

Ne sječam se sada, dali smo još nešto drugo koristili... Što se tiče psorijaze ili reguliranje tjelesne težine - tu nemam nikakvih iskustava.
    Posljednje uređivanje od deeeyoo : 03.06.2013. at 17:05

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Do sada sam koristila homeopatske pripravke kod slijedečih tegoba, i pomogle su mi/djeci (neke više, neke manje):

- mučnina i povračanje u prvih 5 tjedana trudnoće, problemi sa stolicom kod djece, dok su bile bebe - Nux Vomica peleti
    - hemeroidi (unutrašnji) - Weleda čepići na homeopatskoj bazi (super! riješila ih se u par dana)
    - Cough & Cold pripravak protiv prehlade i kašlja (odlično!)
    - Earache peleti - nisu mom sinu pomogli kod bolova u uhu

Ne sječam se sada, dali smo još nešto drugo koristili... Što se tiče psorijaze ili reguliranje tjelesne težine - tu nemam nikakvih iskustava.
    hvala na informaciji

Jel ima još netko nešto...

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

eto ja cu vjerovatno ovaj tjedan do mamine homeopatice da mi nesto priredi radi psorijaze guttate pa ti mogu javiti.mada znam da to nije bas kratkotrajni proces.
    moja najdraza majka sve ljeci homeopatijom i sve joj je uspjesno izljeceno.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

može li na pp, kome ide?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

U nasoj obitelji homeopatija je uvijek prva opcija, za odrasle i djecu. Odlicne rezultate potvrdjujem za upale uha kod djece (kad klasicna medicina kaze antibiotic, homeopatija cini cuda), sve vrste kaslja, crijevne viroza, stres, hemeroidi, nesanica, itd. Jedino mi nije pomogla kod stravicnih mucnina u trudnoci, mada se moj doktor silno trudio da pronadje lijek koji mi pase. Ali proslo je za tri mjeseca i zaboravljeno

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

LucinaMum - šta koristite kod upale uha?

Za svoj restless legs syndrom koji imam zadnjih mjesec dana (trudna sam u 36. tt), pronašla sam zincum metallicum, koji mi nevjerojatno pomaže. Puno bolje spavam noću!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Provjeri krvnu sliku i zeljezo, taj sindrom bude kod anemija .

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala sirius. Istina, imam anemiju. To mi je nalaz prije par dana potvrdio.
    Počela sam piti tablete spirulina alge, jedem goji bobice, špinat i ciklu. Naručila sam i Wala ferrum silicium comp pelete. Tako da se nadam da će se to uvesti opet u red...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala sirius. Istina, imam anemiju. To mi je nalaz prije par dana potvrdio.
    Počela sam piti tablete spirulina alge, jedem goji bobice, špinat i ciklu. Naručila sam i Wala ferrum silicium comp pelete. Tako da se nadam da će se to uvesti opet u red...
    Počni piti pravo zeljezo ( tekuće ili u tabletama) ako je zeljezo jako nisko. Sve ovo sto si nabrojala neće ti oporaviti stanje dovoljno brzo do poroda , a kad na porodu još i određenu količinu krvi izgubis, to će usporavati oporavak.
    U istim tjednima su meni ustanovili tešku anemiju i počela sam piti zeljezo u sirupu + homeopatiju( pogledati ću sto i u kojoj potenciji ) + puno čaja od koprive+ b- kompleks
    Za 10 dana terapije uspjela sam dići zeljezo sa 2 na 4 . Samo prirodne metode u ovako visokoj trudnoći nisu dovoljne, a dosta je upitno da li spirulina pozitivno djeluje jer neki tvrde da blokira resorpciju B vitamina koji je isto potreban za metabolizam hemoglobina.
    Posljednje uređivanje od sirius : 27.06.2013. at 20:42

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Hvala ti na savjetima. Meni je gin. preporučila spirulinu pa sam ju nabavila.
    Problem kod mene je što ja imam (unutrašnje) hemoroide. Imam razne biljne/homeopatske pripravke protiv toga, jer sam ih imala i prije trudnoće, samo što gotovo ništa od toga ne smijem sada koristiti. Jedino Hemopropin mast, što nažalost nije dovoljno za totalni i brzi oporavak. Zašto još nisam nabavila željezo u tekućem ili tabl. obliku, je strah da će me zatvoriti i s time pogoršati hemoroide...
    Kakva su tvoja iskustva uvezi toga s željezom?
    Imam B-kompleks doma, a i čaj od koprive, pa ću to još početi uzimati/piti.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

LucinaMum - šta koristite kod upale uha?

Za svoj restless legs syndrom koji imam zadnjih mjesec dana (trudna sam u 36. tt), pronašla sam zincum metallicum, koji mi nevjerojatno pomaže. Puno bolje spavam noću!
    Pisem iz glave pa cu mozda koje slovo krivo napisati. Ali koristimo Ferrum Phosforum D6, Arsenicum Album D6, Levisticum D6 (sve granule od Welede) + Levisticum ulje koje se kapa u uho uz uvjet da bubnjic nije perforiran. 4 puta na dan po 3 granule i tako 5 dana. Mom Niki zaista pomazu (bas je prosli tjedan imao upalu uha i vec drugi dan mu je bol prosla). Ferrum P. se moze davati i 3 tjedna jer on stiti uho i osigurava dobro iscjeljenje.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Teško da ću Weleda granule ovdje u Zagrebu dobiti, valjda će i ove od Homeolab-a biti ok. Ili ih nabavim kada budem išla u Njemačku.
    Hvala u svakom slučaju! Uvijek sam bespomoćna kada dođe do upala uha... (što, hvala Bogu, barem nije toliko često)

mare157 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Molim pomoć! Koji homeopatski pripravak se daje za oteceni treći krajnik kod djece. Mali mi katastrofalno hrce već danima, ped kaže da je treći krajnik ogroman i otecen, a pedijatrica/homeopat je na g.o. i nemogu do nje još 2 tjedna!! Hvala

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Drage forumašice!
    Vidim da su rasprave o homeopatiji dosta stare. Pretpostavljam da danas je puno više onih koji koriste homeopatiju i puno je više homeopata. Mene konkretno zanima Vaše iskustvo sa homeopatijom pogotovo kod davanja homeopatskih pripravaka djeci.
    Da li Vam homeopata objasni od čega je određeni pripravak napravljen? Budući da te granulice nisu samo biljnog porijekla. Ne mislim na to da ulazi u raspravu kako i šta nešto djeluje nego ednostavno od koje je biljke napravljen? Da li ste se ikad zapitali?

Ja sam krenula sa svojim 3,5 g. djetetom pedijatrici-homeopati, cilj mi je bio jačanje imuniteta jer je krenula u vrtić i prehlada završi ili krene sa odlaskom na hitnu zbog laringitisa. Međutim baš kad smo imale zakazan intervju imala je tempereturu i njen kašalj koji krene sa hladnim danima, završi tj. samo se malo smiri ljeti.
    Uglavnom dobili smo terapiju za prehladu. Zanimalo me šta to dajem djetetu pa sam kopala po netu ne bi li saznala od čega je koj pripravak napravljen.

Pogotovo me vuklo da otkrijem naziv CARC. I zapravo puni naziv je CARCINOSIUM - pripravak koji je napravljen od kancerogenog materijala tj od raka dojke npr. a može biti i jetre, matrnice( tessuto neoplastico cancerogeno). Da li ima itko iskustva sa time??? Ja ne mogu kriti moj šok.. Čitala sam o homeopatiji, dosta mi je jasno, ali ovo mi nije jasno.
    Naravno, ja mom djetetu nisam to dala, nazvati ću homeop. i pitati je da mi kaže od čega je taj pripravak napravljen. Ali i bez obzira na taj pripravak, Vi koji koristite homeopatiju, koliko ste zadovoljni? da li primječujete promjene u ponašanju kod vaše djece? ili kod Vas samih ako i Vi koristite?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •