ksena28 prvotno napisa
Pod dojmom sam stravičnih priča koje postaju djeca iz disfunkcionalnih obitelji na fejsbuk stranice inijative "U ime SVAKE obitelji"... kao, da je okolina reagirala ne bi rasli uz roditelje koji nas ne zaslužuju, bilo bi bolje da su na odgajali homoseksualci, itd... karikiram!
uglavnom, ne bi me to toliko opsjedalo da nemam jednu susjedu. čudnu. konfliktnu. a ona je majka i ima malu curicu.
nije tema ni ona, ni ta curica, koja mi se čini žrtvom majčina zanemarivanja i verbalnog (da li samo?) zlostavljanja, u što sam se uvjerila i sama.
dio susjeda i ja se danima pitamo treba li zvati policiju kad po ne znam koji put usred noći iz tog stana dopire djetetov (mala ima 5 godina) plač, vrištanje, psovke... No, to nije sve. Dijete u parku tuče druge klince, manje, majka ne vidi u tome problem, naziva nas kurvama začinjenim gomilom psovki...
no, ja ne mogu sa sigurnošću reći da je to dijete zlostavljano. da je ta mlada mlada žena nemajka više nego majka. i zato ne znam ni treba li reagirati ili čekati da ih gazde izbace na cestu, nađu drugi smještaj i nama će taj problem realno nestati!
kada u takvim okolnostima reagirati? i kako?