-
Osoblje foruma
Ja sam uz pomoć SNS-a prebrodila totalno nedobivanje na težini, graničnu produkciju i preporuke više medicinskih djelatnika da odustanem.
Dakle, bočica ide oko vrata, ako ti curi, znači da oni ventilići silikonski koji vode cijevi van nisu dobro namješteni u navoj/čep ili je čep prelabavo (ili čak prejako, nama se dogodilo) zavrnut. Nekad se zna dogoditi da pomogne jedino da baciš bočicu u zid pa proradi (skoro pa doslovno
).
Svaka cjevčica ide na jednu dojku, ja sam ih stavljala iznad, da ih mogu kontrolirati. Duljina bi trebala biti do vrha bradavioe (ako imaš "normalne"), ja sam u početku stavljala mrvicu preko vrha bradavice (imam ravne).
Kad stavljaš dijete na dojku, malo je nezgodno jer trebaš podržavati dojku, a istovremeno jednim prstom držati cjevčicu na mjestu, da ne pobjegne. Kad dijete ulovi dojku, brzim pokretom odglaviti cjevčicu iz utora čepa (tamo zakačiš cjevčice da ne curi mlijeko dok se namještavate).
Ako se malac buni, pritisni blago bočicu da mu iscuri jedan mlazić mlijeka i da ga zainteresira za sisanje. Nakon toga, kad počne sisati, mlijeko garantirano ide.
Ako mu ispadne cjevčica iz usta, znači da nije dobro uhvatio dojku, zakači cjevčicu i namjesti ga ponovo.
Kad je bočica iznad razine bradavica, mlijeko brže kaplje i lakše - to je dobar položaj dok se uhodavate i ti ga trek trebaš privoljeti da siše uz sns i slobodno ga koristi u početku. Kad je bočica ispod razine bradavice, onda mlijeko ne curi van iz cijevi i malac se mora pomučiti da ga siše (kao na dojci), ali čim siše - mlijeko ide.
Ponekad treba više prakse, uvijek treba puno živaca.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma