Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Trudnoca i sve sto ona odnosi...Kiretaza-priprema i analize-molim za pomoc!

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Trudnoca i sve sto ona odnosi...Kiretaza-priprema i analize-molim za pomoc!

Drage moje, kako sam vec u 8+2, beta stoji na oko 25000 vec 3 tjedna, a doktor se sve vrijeme nadao da ce missed sam pokrenuti proces "ciscenja" koji nikako ne krece (da li bi ovo bila potvrda da mi je Progesterron vjerojatno dobar, cim nema krvarenja...?!), mislim da cu na iducem UZ zatraziti kiretazu da skratim ovu tugu, mucninu, bolove u grudima i pocnem zivot ispocetka, jer sve ovo previse boli...
    Kakve su pripreme za kiretazu (radicu je privatno) i koje analize kiretiranog materijala da radimo (sto uopce od ploda kjio nije rastao kao embrion, izuzev posteljicnog tkiva koje i dalje raste; napomena-ne radi se o blighted oovum) ?
    Dr nije nizakakve detaljne analize, kaze "zbunit ce me"!?
    Ja jesam sam za svaku dodatnu pomoc, pojasnjenje, obzirom da smo idiopati i sve je uredno (izuzev sto sam heterozigot na MTHFR).
    Hvala vam!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja sam radila u bolnici, ništa mi nisu rekli da se pripremam posebno,ali napominjem da je meni rađena bez anestezije, skroz na živo.. o boli ne želim ni pričati. BIlo je gotovo za 20ak minuta sve skupa, 10 min nakon toga sam stajala na nogama i tješila drugu curu koja je isto to trebala proći...dakle, unatoč tome što je psihički bolno,ako ti daju nešto protiv bolova to sve skupa traje jako kratko,ne boli i nakon svega te boli kao kad imaš mengu, a i ne mora. Dobit ćeš antibiotik i nešto za maternicu (ja sam dobila ergometrin) i to piješ i gotovo. Najbolje ti je da nazoveš tamo gdje ćeš raditi pa ih pitaš.
    Meni nisu radili nikakve analize kir.materijala

Jako mi je žao,to su grozne situacije u životu, imaš ovdje na forumu puno tema koje su meni prije pomogle da se nosim s tom boli, pa možda pomognu i tebi...
    Posljednje uređivanje od nanimira : 03.06.2013. at 21:20

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala ti draga Nanimira.
    Citala sam o tim apsurdima gdje zene pate bez anestezije, nezamislivo, ponizavajuce i prebolno. Zao mi je sto si morala proci kroz taj pakao. Ja cu traziti totalnu, ako treba idem u susjednu drzavu na kiretazu, ne mogu jos taj bol sada trpiti, cini mi se da bi bilo kao razapinjanje na kriz.... Jednom me jedna gospodja, nakon komplikovanog ishoda vanmatericne tjesila da Bog nekima daje onoliko tezak kriz koliko ga mogu nositi, e pa moja ledja polako otkazuju od tog kriza. Sve ovo previse boli...

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nema potrebe da ideš u drugu državu . U vinogradskoj i na sv. duhu rade bez problema kiretaze u općoj na uputnicu. I isti se dan ide kući .

TrudyC avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Nema potrebe da ideš u drugu državu . U vinogradskoj i na sv. duhu rade bez problema kiretaze u općoj na uputnicu. I isti se dan ide kući .
    Na žalost ne. Bila mi je prijateljica pred 3 tjedna na kiretaži tamo i dobila je samo inekciju lokalne anestezije. Sve je osjetila
    Posljednje uređivanje od TrudyC : 04.06.2013. at 09:44

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da opet moram, ja bi isto išla privatno.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jesi probala s hladnim-ledenim oblogama na donji dio trbuha da potakneš da krene samo?ja sam dva puta uspjela bez kiretaže na taj način (7tt i 10 tt)..naime kad je dr vidjela da srce ne kuca niti se plod razvija a i beta to pokazivala rekla je da probamo ovako obzirom da me tlak patio pa je htjela izbjeći anesteziju i to za stezanje maternice..naravno dobila sam upute u slučaju bilo kakvih naznaka temp, drhtavice ili promjena odmah u bolnicu..

Neli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vinogradska. S punom anestezijom. Ide se isti dan doma. Osobno iskustvo.

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Molim savjet,pomoć,bilokaj...

Pred kraj 7og tjedna trudnoće sam...Krvarim od utorka slabije,al je jučer počelo jače krvarenje i bolovi...danas ujutro sam opet jako iskrvarila i otišla na hitnu u Petrovu. Budući da mi je ovo prva trudnoća,nemam iskustva. Nalaz mi je ovakav: beta hcg mi je 5963,40 i piše da je u kavumu nepravilna GV 10 x 7 mm bez EO,ŽV 5 mm. Oba jajnika su ok. Ginekologica je rekla da bi zasad trebalo napraviti kiretažu,ali da budemo pričekali do ponedjeljka...Ja i dalje krvarim i imam bolove. Čitala sam svakakve postove o kiretaži i ježim se od toga. Slaba sam na bolove i krv...na samo vađenje krvi padam u nesvijest Jel itko od vas u Petrovoj dobio totalnu anesteziju prilikom rađenja kiretaže???? Ako nije,di bi mi napravili sa potpunom anestezijom i ako treba platiti,koliko? Lokalna mi ne pada na pamet!
    Hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Mozda jos ne kasnim s odgovorom... Uglavnom,u Petrovoj sam bila na kiretazi u opcoj anesteziji,i nakon 3h lezanja na odjelu su me pustili doma. Prethodno sam odradila ekg i rzgovor s anesteziologom. Drugu opciju mi nisu ni predlozili..
    Sretno ti

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

uvijek možeš tražiti opću anesteziju ako si natašte, tj nisi ništa jela ni pila danjih 9 sati...
    inače ideš na lokalnu ili na živo...
    tako je meni objasnio doktor u vinogradskoj pa sam ja fino dogovorila termin kiretaže, dan prije gladovala i sve ok... ležala tamo 2 sata poslije i išla doma...
    nema potrebe to raditi na živo ako nije hitno...

tina_julija avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

Kiretaza na merkuru u 3 mjesecu, totalna anestezija, cekali smo anesteziologa malo duze, ali vrijedilo je, odspavala sat-sat i pol, pojela i otpustena nakon jos sat i pol... Doktor mi je rekao posto je prvi put obavezno daju totalnu, a kasnije sam doktoricu za svaki slucaj pitala da li cu dobiti totalnu, na sto mi je potvrdno odgovorila... Imala sam srece pa sam sama bila u sobi, a drustvo mi je muzek radio.... Kako god odlucila privatno ili u bolnici, sretno i veliki zagrljaj saljem!
    Posljednje uređivanje od tina_julija : 10.06.2013. at 20:20

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •