Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Kalendar trudnoće by dr. Herman

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kalendar trudnoće by dr. Herman

Evo zgodnog uratka Kalendar trudnoće

Čitate li kalendare trudnoće?
    Pratite li razvoj bebe uz ovakve sličice?

Ja sam iščitala sve moguće, na raznim jezicima, uvijek bih zamišljala kako moje bebe izgledaju u pojedinom tjednu...

PS. Ali sada stvarno ne znam zašto opet čitam...ionako već imam mislim da bi s prošvikala ...

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Super je ovo Meni kaže 18 tjedan i da se već sad može prepoznati uzorak spavanja djeteta, a vidim da će biti noćni tip-uff...svaki put kad legnem u krevet, ode beba u disko hehe

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čitam ih nekoliko, čak isti kalendar nekoliko puta tijekom aktualnog tjedna . Kad smo kod kalendara, kako su podijeljena tromjesečja? Našla sam informacije da 2. tromjesečje počinje od 12.. 14., 16. pa čak i 18.tt?!

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Uf, to i mene buni pa sam pitala doktoricu...ona kaže ovako: od prvog dana zadnje menge počinje brojanje trudnoće. Dakle, od tada pa 40 tjedana traje trudnoća. Ovo drugo (-2t) je njima orijentir da vide kak se beba razvija i je li u granicama koje su predviđene. Recimo meni se srčana akcija vidjela sa 6+4 od oplodnje,ali je ona napisala da je to 8+4 i da se mora vidjeti bez obzira na to što je -2 tjedna. Nekim curama se ne vidi na 6tt pa ih pozovu na 8 ponovno.

Meni je prvo bilo 2 tjedna razlike,pa 10 dana, sad se smanjilo na manje od tjedna. Kaže da se to korigira kako beba raste. Iako mi je ova u bolnici rekla da nemože to tako, da se treba odrediti trajanje trudnoće po duljini ploda (crl) a to što te mjere mogu varirati ona ne uzima u obzir i ne bi ih tak pisala.

Zato je meni prvi termin bio 24.11. pa nekad kasnije 18.11. pa je sad već bliže 13.11 kad bi i trebao biti prema prvom danu zadnje menge.
    U trudničkoj mi piše sve po prvom danu zadnje menge.

iva222 avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Obožavam te kalendare :D
    Svaki tjedan čitam po par raznih, iako su uglavnom slični.
    Ne mogu odoljeti, jednostavno me zanima što bebica radi

kroki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

ja sam ovisna o njima <3
    i naravno svi mi dolaze na mail i nemrem se skontrolirati pa gledam unaprijed 'da budem spremna'
    Posljednje uređivanje od kroki : 08.06.2013. at 11:52

saf avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ja ih isto čitam, a i tak sam saznala za neke simptome za koje nisam znala
    Nanimira meni su u prvoj trudnoći poooodosta fulali termin, već su mi se podsmjehivali svi doktori. Dr.mi je na prvom pregledu rekla da sam po ZM trudna 7t, ali da njoj to izgleda kao 5t. Svejedno cijelo vrijeme su mi računali po ZM,pa eto umjesto 12.07. rodila 30.07.

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

i ja očekujem sličnu situaciju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •